masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Konstailematon Soul

with 13 comments

Vierailimme huhtikuussa koko perhe ensimmäistä kertaa Soulissa. Aika oli turistille otollinen. Lämpenevässä säässä jaksoi hyvin kierrellä päivät, ja kirsikankukat ja magnoliat olivat jo uskaltaneet esiin.

Some pictures from Seoul, where I spent a week with my family in April. Lovely place – and the food was phenomenally good! Went especially gaga over kimchi.

soul3

Ennen lähtöä mietin, mahtaisiko Korea poiketa paljonkin Japanista.  Vaikutteita on selvästi otettu, puolin ja toisin, mutta maat ovat aivan omanlaisensa. Tokio on vastakohtien kaupunki, paikka, jossa perinteinen ja moderni istuvat rinta rinnan, ja jossa kulttuuriin kuulumaton hämmentyy helposti kirjoittamattomista säännöistä. Soulia ei tarvitse yrittää lukea rivien välistä. Se on juuri sitä, miltä näyttää: kovaääninen ja nopeatempoinen. Metroon ei jonoteta jämptin siisteissä jonoissa, vaan junan saapuessa hivuttaudutaan lähemmäksi jonon alkua, jotta istumapaikkaan olisi paremmat mahdollisuudet. Korealaiset ovat myös huomattavan käytännönläheisiä. Tarjoilijan on ihan ok käyttää lihan leikkaamiseen saksia ravintolassa asiakkaan nenän alla – Japanissa moinen brutaalius olisi varmasti kauhistus. Myös ravintoloiden astiat ovat yhtä ja samaa astiastoa (varmasti helppo pinota päällekkäin ja varastoida), siinä missä Japanissa jokaiselle annokselle on huolellisesti valittu ruokaa ja raaka-aineita korostava astia.

Gyeongbokgung Palace eli vanha keisarillinen palatsi on suosittu matkakohde. Kannattaa hyödyntää ilmaiset opastetut kierrokset, näin palatsin alueesta saa huomattavasti enemmän irti, kuin yksin pyörien. Paikallisten nuorten tyttöjen huvituksena on tulla paikalle, vuokrata perinteiset puvut ja kiertää niissä alueella – mitäpä muutakaan tehden, kuin selfieitä ottaen… Paras kuva vaikutti olevan sellainen, johon sai ulkomaalaisen miehen kaveriksi. Don´t ask.

soul10 soul11 soul1

Panin merkille, että korealaisten tyylitaju on lähempänä länsimaalaista, paljon särmikkäämpää ja rohkeampaa, kuin japanilaisten. Japanittarille ominaisia tyttömäisiä asukokonaisuuksia näkyi katukuvassa vähän. Sen sijaan mustaa ja nahkaa käytettiin paljon, mihin puolestaan törmää harvemmin Japanissa. Ann Demeulemeester –klooneja tuli vähän väliä vastaan, korealaisella meikkilookilla tosin. Korealaiset suosivat erittäin kostean näköistä meikkipohjaa (ostin itsellekin meikin kiinnitys- ja viimeistelysuihkeen, jolla saa kiiltoa naamaan), superhehkuvaa ja lähes märän näköistä. Meikkisävyt olivat neutraaleja. Metron portaissa erään kerran vastaan kävelleen naisen mattameikkipohja ja kirkkaan pinkit huulet poikkesivatkin valtavirrasta niin paljon, että se vaikutti jo lähes uhmakkaalta statementilta.

Bongeunsa-temppelin mailla on myös korkea Buddha-patsas.

soul7 soul6 soul4

Jos tykkää matkustaa ruoan vuoksi ja sen perässä, niin voin lämpimästi suositella Koreaa! En syönyt yhtäkään huonoa ateriaa tai annosta. Ruoka oli mausteista, tulistakin paikoitellen. Hullaannuin aivan erityisesti kimchiin, ja kotiin palatessa olikin omituista, ettei sitä ollutkaan tarjolla. Teen toisen postauksen ruoista, niin voin paneutua niihin kunnolla.

Yövyimme upeassa The Shillassa. Paras hotelliaamiainen i-ki-nä (valtavat kasat erilaisia leivonnaisia, perinteiset englantilaiset aamiaistarjoilut, dim sum –lajitelmia, erilaisia mehusekoituksia) ja oma uima-allas. Satuimme Souliin kaupungin muotiviikkojen aikaan, ja nyt voinkin kehua juoneeni shampanjaa Italian Voguen päätoimittajan Franca Sozzanin ja lehden muotitoimittajan Sara Mainon kanssa! Eri pöydissä ja aivan eri seurassa tosin, mutta samassa baarissa, eikös tuo nyt lasketa? En tosin ehkä ihan vielä kehtaa laittaa Facebook-kutsua menemään.

Näkymiä Soul Towerin juurelta.

soul2 soul5

Written by riitta

25.5.2016 klo 13:04

13 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kauniit kuvat ja maisemat. Korea olisi kiinnostava matkakohde;veljeni kävi siellä aikoinaan useinkin kun hänellä oli siellä liikesuhteita,ja on kovasti kehunut Soulia.

  Tykkää

  Jael

  25.5.2016 at 14:28

  • Soul on kiva paikka, ja foodielle löytyy paljon syötävää ja koettavaa, suosittelen!

   Tykkää

   riitta

   26.5.2016 at 11:26

 2. Etelä-Korea on aina pohdituttanut, että millainen paikka se on, todella kiinnostava kulttuuri. Jään odottamaan ruoka-annosten kuvia kieli pitkällä. Kummallisia nuo paikallisten tyttöjen huvitukset. 😀

  Tykkää

  Jonna

  25.5.2016 at 15:35

  • Joo, daamit pyörivät turistien liepeillä ja halusivat kuvia. Hirveän hihityksen säestämänä, totta kai. 😀

   Tykkää

   riitta

   26.5.2016 at 11:27

 3. Jahas, pitäisiköhän alkaa varailemaan lippuja tuonne? Erityisesti jäin vielä odottamaan sitä ruokapostausta. Kimchi-innostus on jo pelkän Hongkongin jälkeen niin korkealla, että mihinkähän sfääreihin se nousisi Korean jälkeen? 🙂

  Tykkää

  Mallaspulla

  26.5.2016 at 09:15

  • Varatkaa ihmeessä, tykkäisitte! Kimchi oli vaan niin hyvää, kaikissa eri muodoissaan, mitä sain maistaa.

   Tykkää

   riitta

   26.5.2016 at 11:29

 4. Hauskaa, en muistanut, että olitte samoihin aikoihin siellä! Oli kyllä kiva nähdä Soul. Konstailematon on hyvä sana, kaikki oli selkeää, sujuvaa ja kaupunki tosi siisti ja helppo. Kosmetiikkatarjontaa riitti myös 🙂

  Tykkää

  Mikko

  26.5.2016 at 10:51

  • Jeps, ollaan matkattu melkein peräkanaa. 🙂 Kosmetiikkatarjonta oli huumaava, menin ”hieman” sekaisin kaikista ihanista kasvonaamioista… 😀 Reilusti yli puolet tuliaisista olikin kosmetiikkaa.

   Tykkää

   riitta

   26.5.2016 at 11:30

 5. Korea kiinnostaa kovasti – eikä suinkaan vähiten sen ruokakulttuurin vuoksi 😀 Kimchi on ihanaa, samoin bibimpap. Ja ne kaikki muut herkut!

  Tykkää

  Hirame

  29.5.2016 at 17:29

  • Nimenomaan, herkkuruokien lista on pitkä, kun puhutaan korealaisesta ruoasta. Suu vettyy jo kuvia katsellessa… 😃

   Tykkää

   riitta

   29.5.2016 at 19:04

 6. […] täytin 40, ja sain yllätysmatkan Souliin (kyllä vain, se teki meihin kaikkiin vaikutuksen ensimmäisellä kerralla). ”Tutussa” paikassa on se hyvä puoli, ettei lomaa tarvitse suorittaa nähtävyyksissä, vaan […]

  Tykkää

 7. […] viime vuonna molemmilla Korean-reissuilla bibimbapia. Sitä saa lähes joka ravintolasta ja kaikissa mahdollisissa raaka-ainevaihtoehdoissa […]

  Tykkää

 8. […] Ensivaikutelma konstailemattomasta Soulista […]

  Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: