masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Pääsiäispupun keksit

with 10 comments

Pääsiäispupulla pitää pääsiäisenä kiirettä, että se ehtii jakaa suklaamunia kaikille halukkaille. Vinhaa vauhtia loikkiessaan korista putosi osa munista ruohikkoon.

The Easter Bunny is a very busy bunny and has to move fast if it is going to have time to deliver chocolate eggs all over the world! Sometimes eggs fall from her basket and drop onto spring-green grass. See below for the cookie recipe in English.

Ohjeesta tulee överimakeita (enkä sano tätä kevyesti, minulla on todella suuri makeansietokyky), rapeita ja ihan täydellisen pastellisen hupsuja kevätkeksejä! Vihreää elintarvikeväriä ei tarvitse käyttää, minulla sattui olemaan kaapissa. Mietin myös, että keksit onnistuisivat varmasti pienempinäkin, jolloin keskelle tulisi vain yksi suklaamuna – lopputulos muistuttaisi nappia ennemmin kuin ruoholänttiä siinä tapauksessa.

Pääsiäispupun keksit (noin 20 keksiä)

  • 170 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • (noin 1 tl vihreää elintarvkeväriä)
  • pussillinen sokerikuorrutepäällysteisiä suklaamunia

Nosta voi tunniksi huoneenlämpöön. Vaahdota sitten se sokerin kanssa vaaleaksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti.

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan vähän kerrallaan.

Anna taikinan levätä puoli tuntia jääkaapissa.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pyörittele taikinasta noin tavallisen lihapullan kokoisia palloja ja nosta ne pellille. Litistä pallot haarukalla tasaisemmaksi (kuten kuvassa) ja asettele suklaamunat päälle. Jätä pallojen välille reilusti tilaa, sillä keksit leviävät kypsyessään. Paista 12 minuuttia ja anna jäähtyä.

Easter Bunny´s cookies (makes approx. 20 cookies)

  • 170 g unsalted butter
  • 2.5 dl sugar
  • 1 egg
  • 4 dl flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon vanilla sugar
  • ¼ teaspoon salt
  • (optional: 1 tsp green food colouring)
  • 1 bag sugar-coated small chocolate eggs

Let the butter soften at room temperature for one hour. Then, whisk it with the sugar until the batter turns light and airy. Add the egg and mix.

Blend all dry ingredients together and add to the wet ingredients a little at a time.

Let the dough rest in the refrigerator for 30 minutes.

Pre-heat the oven to 175 C. Form small, meatball sized dough balls and place them onto a baking sheet lined tray, remember to space them out quite generously. Flatten the balls by pressing with a fork and place the chocolate eggs on top. Bake for 12 minutes – but check the result along the way. Let cool.

Written by riitta

25.3.2021 klo 10:01

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with ,

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. These cookies look delicious! I especially like the green grass effect! 😄
    Thank you for sharing this recipe, Riitta!

    Tykkää

    Catrina

    25.3.2021 at 10:24

  2. Voiko kekseistä sanoa, että söpöjä? No nää on. 😀

    Tykkää

    JonnaH.

    25.3.2021 at 16:34

    • Ehdottomasti voi! 😀 Pääsiäiskeksit saa musta olla överisöpöjä, kun vihdoin alkaaa olla valoisaa ja vihreä kausi on edessä.

      Tykkää

      riitta

      25.3.2021 at 19:19

  3. Hurjan söpöt pääsiäiskeksit:)

    Tykkää

    Jael

    25.3.2021 at 18:45

    • Näitä oli hauska tehdä, ja pääsiäisenä saakin olla niin söpö kuin haluaa. 🙂

      Tykkää

      riitta

      25.3.2021 at 19:20

  4. Näitä on kyllä kokeiltava, sen verran söpöjä ovat. Ja jos sattuisi laiskottamaan (vaikka eilistä sushin rullailua syyttäen), niin teinien houkuttelu näiden leipomiseen tulee olemaan helppoa 😉 -q

    Tykkää

    Q

    27.3.2021 at 08:08

    • Ah, kotitekoista sushia! Mitä laitoitte päälle/täytteeksi?

      Keksit ovat sellaista hauskaa puuhastelua, saa koristella ja samalla syödä ylimääräiset suklaat… 😉

      Tykkää

      riitta

      27.3.2021 at 17:03

      • Tehtiin makeja jai täytteinä oli kurkkua ja paprikaa, kurkkua ja avokadoa, munakasta, paprikaa ja avokadoa ja kylmäsavukirjolohta. Ei ehkä perinteisimpiä japanilaisia täytteitä, mutta on pakko joustaa, kun osa perheestä ei niin kalasta välitä. Ja muuten kiitos tuosta keksien reseptistä, olivat yhtä hyviä kuin miltä näyttivät (koe-erä tuli juuri uunista ;)) -q

        Tykkää

        Q

        28.3.2021 at 13:56

      • Miten ihana kuulla, että keksit maistuivat! ❤

        Meillä on muuten ihan sama, olen ainoa, joka syö raakaa kalaa. Joten teen kasvisversioita tai purkkitonnikalatahnamakeja yleensä.

        Tykkää

        riitta

        28.3.2021 at 20:06


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: