Illallinen kuiva-ainekaapin peruspilareista: tonnikala-pastavuoka
Pitkän tauon jälkeen täällä taas! Into tuottaa sisältöä on ollut kova, aikaa ei vaan ole meinannut löytyä. Pyyhitään pölyt pois blogista helpolla arki-illallisella – kiitos teille, jotka patistitte julkaisemaan uutta materiaalia. ❤

En ole säilyketonnikalan suurin ystävä, mutta pidän purkkia tai paria usein kuiva-ainekaapissa varalla. Siitä saa kivan tahnan majoneesin ja pienennettyjen suolakurkkujen (lisää vielä sinappia ja mustapippuria) kanssa vaikka ruisleivän kanssa syötäväksi, vitello tonnaton kastikkeen sekä kurkun tai porkkanan kanssa hyvän täytteen sushirulliin. Neljäs usein käyttämäni tapa on tehdä tonnikala-pastavuokaa. Ruokaisasta vuoasta riittää helposti neljälle. Kasviksiakin voi käyttää oman maun mukaan, olen testannut ja hyväksi havainnut pinaattia, pakastemaissia ja pakasteherneitä, raastettua porkkanaa ja ruusukaalia.
TONNIKALA-PASTAVUOKA NELJÄLLE
Ainekset:
- 500 g pastaa, esim. penne, conchiglie (simpukan muotoista pastaa) tai useamman pussin jämän yhdistelmä
- 3 kukkurallista rkl voita
- 4 kukkurallista rkl vehnäjauhoja
- 7 dl maitoa
- suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää
- 2 dl cheddaria raastettuna + 4 rkl vuoan päälle
- 4 tölkkiä à 80 g tonnikalaa
- 1 pussi babypinaattia
- 1 pussi pakasteherneitä
- 1 porkkana raastettuna
Laita pastavesi kiehumaan. Muista maustaa vesi suolalla! Kun vesi kiehuu, laita pasta kypsymään.
Valmista valkokastike: Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot ja sekoittele hetki. Lisää kylmää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes kastike sakenee. Anna kastikkeen poreilla noin 5 minuuttia, lisää sitten mausteet ja juustoraaste kastikkeeseen.
Valuta kypsä pasta siivilässä. Sekoita pasta ja kaikki vihannekset keskenään ja kaada isoon uunivuokaan. Kaada valkokastike päälle ja sekoita se tasaisesti muiden ainesten joukkoon. Ripottele juustoraastetta päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista, että vuoka on sopivan kiinteää. Anna tasaantua 10 minuuttia ennen tarjoilua.

YES!! Riitta is back! And with delicious recipes as well!
We always have a can of tuna standing around. I should give this one a try – it’s so easy even I can’t mess it up. 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Catrina
8.11.2021 at 13:20
Feels so nice to be back, I´ve missed blogging! Let me know if you need any specifications to the recipe – but I promise it is super simple as you said. 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
riitta
8.11.2021 at 15:47
Onpa hyvän näköistä . Itse asiassa Insta postauksesi inspiroi niin että itsekin tein jotain pastasta ja tonnikalasta. Mullakin on aina tonnikalapurkkeja kaapissa: lähiseutuni jättimarketissa on usein tonnikalaa (se on ihan lähiruokaa) tarjouksessa, ja täällä kun niitä purkkeja myydään 4 kappaleen pakkauksissa yleensä, niin sitä sitten kerääntyy kaappeihin,mutta myös käytän ahkerasti, etupäässä salaatteihin. Kiva nähdä täällä postaus taas. Mukavaa marraskuuta Riitta.
TykkääTykkää
Jael
8.11.2021 at 17:41
Hyvä kun muistutit tonnikalasta salaatissa, en olekaan pitkään aikaan tehnyt lounaaksi Nizzan salaattia! 🙂 Ja ihana kuulla, että postaus inspiroi keittiössä!
TykkääTykkää
riitta
8.11.2021 at 21:14
Tonnikalasta en tykkää, mutta näistä kirjoituksista sitäkin enemmän. Kiva, että kirjoitat taas! 🙂
TykkääTykkää
Krista
8.11.2021 at 22:05
Ihanaa, että luet! ❤ Seuraava postaus ei käsittele tonnikalaa, I promise.
TykkääTykkää
riitta
9.11.2021 at 13:56
Kyllä niin söisin!
TykkääLiked by 1 henkilö
Nanna
11.11.2021 at 20:17
Mahtava kohteliaisuus, kiitos Nanna!
TykkääTykkää
riitta
11.11.2021 at 21:08