masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Suosikkiravintoloitani Helsingissä: klassinen Strindberg

with 5 comments

On aina mielenkiintoista tutustua uusiin ruokapaikkoihin, mutta niinä ravintolailtoina pitää varautua siihen, ettei paikka tai sen ruoka miellytäkään. Joskus haluaa pelata varman päälle. Tällöin pitää varata pöytä ravintolasta, joka onnistuu täyttämään kaikki hyvälle illalliselle asettamani kriteerit ihan joka kerta.

Yksi näistä paikoista on ravintola Strindberg. Maalaiskartanosta innoituksensa saanut ravintolasali on elegantisti sisustettu, puuvillaiset tekstiilit tuntuvat kuin tärkätyiltä, palvelu on arvokkaan ystävällistä (täällä ei luojan kiitos tarvitse kommunikoida lattiarajassa kyykkivien tarjoilijoiden kanssa) ja ruoka aina hyvää. Jos tekee mieli parasta husmanskostia, ota lihapullat. Mutta kaikki on hyvää – olen syönyt Strindbergillä mm. parhaimpia kala-annoksia ikinä.

strindberg1_reunus

Looking for classic Nordic cooking in Helsinki? Then check out one of my personal favourites, restaurant Strindberg smack in the middle of the capital city. They serve sophisticated versions of typical Nordic dishes such as meatballs with mashed potatoes and Toast Skagen (bread with a shrimp topping). I especially recommend their fish dishes, I´ve loved every one I´ve tried! The place is pretty popular so do book in advance.

strindberg2a

5 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tämä onkin hyvin pidetty salaisuus 😀 olen käynyt Strindbergillä vaan kahvilla ja kakulla, ei ole käynyt mielessäkään että siellähän voisi syödä ihan illallistakin!

  Liked by 1 henkilö

  • Woot, no jopas nyt, mä kun luulin Striban olevan kaikille jo ihan tuttu juttu! 😀 Kiva kuitenkin, että sain tuoda jotain uutta esille. Ja nyt kaikki mars Espalle yläkertaan, ravintolasta on huimat näkymät Esplanadille.

   Tykkää

   riitta

   30.10.2015 at 09:01

 2. Ah, vanha kunnon Strinkku… Asuin ensimmäiset kaksi yliopistovuottani siellä yläkerrassa, muka ”läksyjä tehden” Eipähän tarvinnut miettiä jälkeenpäin että mihin se opintolaina oikein meni 🙂 Ihanan tunnellmallinen paikka!

  Liked by 1 henkilö

  • No älä nyt, pidit osaltasi huolta, ettei ravintola kaadu, hyvänen aika… 😀 Mutta on joo nimenomaan tunnelmallinen paikka, kiireettömyys on nykyään todellista luksusta.

   Tykkää

   riitta

   10.11.2015 at 15:25


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: