masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Pieniä ekstroja viikon varrelta

with 14 comments

Päivät juoksevat ohi ennen kuin ehtii koronarokote sanoa, joten viikon alussa päätin dokumentoida pieniä arkisia ilonpilkahduksia. Niin että voisi myöhemmin katsoa, että ei se 2020 pelkkää piikkilangassa piehtarointia ollut.

Decided at the beginning of last week to document (and notice!) the little extra-special events or happenings during the days. On Monday I took my William Morris –patterned take away mug for a mid-day walk as the sun was finally shining. On Tuesday I had my favourite breakfast of vanilla yogurt, blueberries and granola. On Wednesday I got to see and hear my favourite yoga teacher, as she finally has her classes streamed! Thursday saw me relax during a mani-pedi – heaven! I rounded up the week by setting up some more Christmas ornaments. The little elf was made by my son in kindergarten. Needless to say it´s more precious to me than any of the other.

Maanantaina keitin minttuteetä take away -mukiin ja kävin päiväkävelyllä. Aurinko paistoi vihdoin viimein, joten pidin lenkin puolessavälissä paussin ja istuin naama aurinkoon kohotettuna. Järven pinnalla taisi olla talven ensimmäinen jäärite, joka muodosti kauniita kuvioita. Oli kylmä, aurinko valaisi muttei lämmittänyt. Onneksi oli lämmin pitkä toppatakki ja kuuma juoma mukana! Vartti tuossa laiturilla latasi akkuja tehokkaammin kuin yöunet, tai siltä ainakin tuntui.

Tiistaina satsasin tavallista enemmän aamiaiseen, olin ostanut rasian pensasmustikoitakin. Juustoportin vaniljajogurtti on suosikkini, ja sen sekaan laitoin mustikoiden lisäksi Paulunsin granolaa.

Keskiviikon kruunasi lempiopettajani livestriimattu tunti – en ole päässyt Katjan tunneille sitten maaliskuun! Yoga Nordic alkoi onneksi keväällä melko nopeasti tarjota live-tunteja ja online-tunteja, mutta Katjan bravuuria, 60 minuutin flow jooga -tuntia ei ollut valikoimissa – kunnes nyt! Löysin taas lapaluuni ja ojentajat, miten nautinnollista. Ensi viikon tunti on jo buukattuna.

Torstaina ajoin kynsi- ja jalkahoitoon. Hierontaa, kuorintaa, raspausta ja rasvausta ja lopuksi nätti väri kynsiin. Valitsin oranssiin vivahtavan punaisen, eli ei ihan vielä joulunpunaista. Ihan parasta itsensä hemmottelua, plus että askel tuntuu aina kevyemmältä, kun jalkapohjan kireydet saadaan pois.

Perjantaina ehdin laittaa vähän lisää joulukoristeita esille. Ripustin keittiön oven ylle nauhaan muutaman joulukuusenkoristeen, siirretään ne siitä sitten aikanaan kuusen oksille. Souschef on askarrellut tontun päiväkodissa ja tuon samettipintaisen pallon olemme ostaneet Harrodsin joulumaailmasta jokunen vuosi sitten. Itse asiassa meillä on paljon matkoilta ostettuja joulukoristeita, niiden haalimisesta on tullut vähän tapa matkoilla.

Mitä kivaa teille tapahtui (tai laitoitte tapahtumaan viime viikolla)? Rentouttavaa viikonloppua!

Written by riitta

12.12.2020 klo 10:38

Kategoria(t): masutoaitemu

Tagged with , ,

14 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Olen laittanut jo joulua minuksi hullun paljon, esikoiselle on jo valmiina vuode joulun ajaksi ja pantryt on järjestetty. Pipareita on paistettu ja käyty katsomassa kirkkoja. Nyt soi Bachin Jouluoratorio, se on virallinen CampaJoulun aloitus. On ollut oikein kiva viikko, sellainen 8-päiväinen, sillä elin perjantain kahteen kertaan. 😀

    Liked by 1 henkilö

    Sari – Campasimpukka

    12.12.2020 at 11:00

    • Kuulostaa tehokkaalta joulutukselta! Mä ajattelin tehdä pipareita huomenna, mutta taikinanhan teen tietenkin tänään. Odotan jo tuoksua!

      Tykkää

      riitta

      12.12.2020 at 11:24

  2. Viikon parasta on kyllä ollut fillariretki keskustaan jouluvaloja ja -ikkunoita ihmettelemään. Ja onhan se edelleen etätöiden tuomaa luksusta, että lounastauolla on helpompi lähteä ulos edes lyhyelle kävelylle. Ja nyt nyt oli vielä niin valoisia päiviäkin, että se pienikin hetki kyllä latasi akkuja. Ja tänä vuonna, nautin jotenkin enemmän kuin vuosiin joulukoristeluista ja olen myös ehtinyt ihailla niitä eri tavalla, mikä on hauskaa. Rentouttavaa viikonloppua sinullekin Riitta. -q

    Liked by 1 henkilö

    Q

    12.12.2020 at 17:39

    • Oih keskustan jouluvaloja, niitä en ole nähnyt kuin kavereiden IG-kuvissa… Samma här muuten, olen ollut joulumielellä paljon aikaisemmin kuin ennen, ja ylipäätään asioiden äärelle on ollut helpompaa pysähtyä. Eli siinä mielessä onnellinen vuosi. 🙂

      Tykkää

      riitta

      13.12.2020 at 11:23

  3. Kivoja juttuja viikon varrella, ja tuo mukisi on tosi nätti, samoin kuin kyntesi, upea väri! Ihanaa että saatte aurinkoa myös vuoden pimeimpänä kuukautena. Täällä taas on ollut normaalia lämpimämpää, kylmän sään vaatteita ei tosiaankaan tarvitse. Hyvää joulun odotusta Riitta.

    Liked by 1 henkilö

    Jael

    12.12.2020 at 19:46

    • Luinkin sun FB:stä, että teillä on epätavallisen lämmintä vuodenaikaan nähden. Toivottavasti sää viilenee pian sielläkin, ja toivottavasti tänne saadaan jouluksi jo lunta (eteläänkin siis). Olen hämmästyttänyt itseäni kadehtimalla kaverien lumisia Lappi-kuvia somessa. o_O

      Tykkää

      riitta

      13.12.2020 at 11:25

  4. Pienistä iloista nauttiminen on parasta. Oma vakio aamupalani on nykyään rahka, vaniljajugu ja tuoreet marjat. Seuraavan kerran otan kokeiluun tuon Juustoportin version. Itseäni on tällä viikolla ilahduttanut moni asia: alkuviikon lounaskävelyt aurinkoisessa säässä, uusi lähes nilkkoihin asti ulottuva toppatakkini (kaikkien näiden vuosien jälkeen alakroppa ei jäädy ulkona!), ison työprojektin loppuun saattaminen ja samaisesta projektista saadut useat kehut. Tunnelmaa ei varsinaisesti latista myöskään tieto ensi viikolla alkavasta 3,5 viikon lomasta sekä tieto potentiaalisista uusista työtehtävistä!

    Liked by 1 henkilö

    Krista

    12.12.2020 at 20:25

    • Hei mullakin on uusi pitkä toppatakki, aivan ihanan lämmin! Mistä ostit omasi? (tilasin joulunpunaisen takkini Voglialta)

      Ja suuret onnittelut uudesta duunista – pidetään varmistumiselle peukkuja! Mullakin on pidempi lomarupeama, 2 viikkoa. Odotan laiskottelua ja kotipuuhastelua jo kieli pitkällä. 😀

      Tykkää

      riitta

      13.12.2020 at 11:27

      • Oi, onko sinun uusi takki Voglian Concert-mallia? Minä tilasin ihan vain Elloksen alennuksesta omani. Seuraavan kohdalla kannattaa ehkä panostaa laatuun vähän enemmän, sillä omani ei ole hengittävintä mallia. Sopii kuitenkin hyvin kuntosalille siirtymiseen ja kevyeen iltakävelyyn.

        Ihanaa, että ehdit sinäkin lomailla! Tekee varmasti hyvää. Varsinkin kun sinun työssä joutuu koko ajan olemaan ajan hermolla. Minä olen toista päivää lomalla ja olen siivonnut kumpanakin päivänä – huolestuttavaa. 😀

        Tykkää

        Krista

        18.12.2020 at 17:05

      • Joo, just se! Kehuivat sitä vedenkestäväksi, joten siksi tartuin (etelässä sataa nykyään useammin vettä kuin on kylmä) siihen. Ja se ON just passelin pitkä, lämmin ja tihkusateellekin sopiva.

        Tykkää

        riitta

        21.12.2020 at 09:38

  5. Mulla oli vähän outo viikkoa, ei oikein tapahtunut mitään. Naapurin jatkuva mekkalointi stressasi ja se, että taloyhtiö tuntuu olevan ”munaton” asian edessä, vaikka sekä me ja metelöivän alla oleva naapuri olemme valittaneet aamusta yöhön jatkuvasta melusta. En tiedä, mutta päivät pitkät laminaattia pitkin siirretään jotain, lähes ilman taukoa. Ääni on jäätävä, ei sitä saa edes kuulokkeilla blogattua pois. Koita sitten työskennellä kotona. Ihan puhki, kun ei hetken rauhaa. Perjantaina lähtivät onneksi pois kotoa, mutta tiedän, että kun tänään todennäköisesti palaavat, se sama raahaus alkaa taas ja ahdistaa jo valmiiksi. 😦

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    13.12.2020 at 13:22

    • Apua, tuo kuulostaa melkein pelottavalta – mitä ihmettä ne tosiaan tekee? Aivan varmasti superahdistavaa tuollainen häiriköinti, etenkin kun sille ei ”viralliset” tahot halua tehdä mitään. Toivottavasti idiootti-naapurit viettävät joulunsa muualla!

      Tykkää

      riitta

      13.12.2020 at 15:07

  6. I love this idea!
    I love the first photo of your mug in the sunshine. It looks so peaceful.
    Your son’s ornament is pretty. 😉
    I make a weekly list of 3 things that I am grateful for. Every Monday, my husband and I go to a café and discuss the previous week and tell each other what we enjoyed about that week. It’s one of my favourite rituals.

    Liked by 1 henkilö

    Catrina

    14.12.2020 at 20:02

    • What a lovely ritual you have with your husband! Love it. Days pass by so quickly you just simply have to take stock of what´s happening – I think that helps to slow down time. That´s one good thing to come out of this year, I think we all have more time and mindset to take things slower and mindfully.

      Liked by 1 henkilö

      riitta

      15.12.2020 at 10:00


I live for comments!