masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kaksi kuohuvaa vappuun

with 2 comments

masutoaitemu promotion

Kuohuviineissä – kuten kesässä – kaikki on kivaa: kuplat, maku, tuoksut, äänimaailma. Ei liene sattumaa, että kevään ja kesän iloisimmille juhlille skoolataan nimenomaan kuplajuomilla.

May 1st celebrations in Finland usually include some sort of deep-fried pastry (we call them ”munkki”) and a bottle or 12 of sparkling wine. Two of my favourites are Barth Pinot Rosé Brut and Gisselbrecht Blanc de Noirs Crémant d’Alsace Brut.

Tunnette minut topakampien viinien ystävänä, ja sama pätee myös kuohuviin. Pinot noir -rypäleestä tehdyt kuohuviinit ja shampanjat ovat suosikkejani, jo niiden tuoksussa on ytyä. Niitä voi juoda sellaisenaan, mutta niitä voi myös vahvuutensa ja maun voimakkuuden ansiosta kuljettaa läpi aterian.

barthvappu

Makutestiin saamani saksalainen Barth Pinot Rosé Brut on hapokas ja rutikuiva. Käy kippistelyyn, mutta maistuu myös ruoan kanssa. Kaunis, melko tumma ruusunkultainen väri ja pitkäkestoinen maku.

Hinta: 23 euroa

Toinen erinomainen Pinot noir -kuohuva on Gisselbrecht Blanc de Noirs Crémant d’Alsace Brut. Se on Alkon valikoimissa harvinaisuus eli ranskalainen kuohuviini. Opin juuri, että termi ”crémant” viittaa nimenomaan siihen, että kyseessä on shampanjametodilla tehty kuohuviini Champagnen alueen ulkopuolella. Juomassa on pienet kuplat, ja se on ihana suoraan sanottuna ihan sellaisenaan, auringonpaisteen ja hihityksen kanssa nautittuna.

Hinta: 16,79 euroa

Jos emme ole kuulolla sitä ennen, niin viettäkää rentouttava viikonloppu ja todella hauska vappu!

Written by riitta

28.4.2017 klo 12:38

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with , , ,

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hauskaa vappua ja paljon kuohuvaa!

    Tykkää

    Jael

    28.4.2017 at 18:28

  2. Mukavaa vappua! ❤

    Tykkää

    Jonna

    29.4.2017 at 12:25


I live for comments!