masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kannattaa testata: Urtekramin luomukookossokeri

with 13 comments

masutoaitemu promotion

Suhtauduin kookossokeriin todella epäluuloisesti – pelkäsin sen nimittäin maistuvan Bountyltä kookokselta… Turha pelko, kookoksen makua on vain nimessä. Urtekramin kookossokeri on ihan huipputuote, jota tulen pitämään tästä lähin aina kuivakaapissa!

Kookossokerin ulkonäkö muistuttaa tummaa ruokosokeria, mutta maku on selvästi lämpimämpi, syvempi ja sanoisin jopa hivenen lakritsimainen. Olen testannut tätä mm. portugalilaisten vaniljahyrrien teossa ja karkkikanan kastikkeessa, molemmat saavat kookossokerista ihan uudenlaista pontta. Testasin sokeria onnistuneesti myös vietnamilaisen Nuoc Cham –kastikkeen teossa, jolla valelin vietnamilaiset jauheliha-salaattirullat. (Julkaisen ohjeen myöhemmin.)

Kookossokeri tehdään kookospalmun kukkien nektarista, mikä keitetään sokeriksi. Tuloksena on jalostamaton sokeri, jota voi käyttää kaikkeen makeuttamiseen tavallisen sokerin tapaan. Sokeri tulee Indonesiasta.

urtekram_kookossokeri

In English: Have fallen in love with this organic coconut sugar from Urtekram! It has a deep, almost aniseedy flavour. Use it as you would any sugar or sweetener.

Written by riitta

31.7.2015 klo 07:58

13 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kookossokeri on kyllä ihan loistava tuote. Mulla varmaan neljäs pussi tätä Urtekramin kookossokeria menossa kun ihastuin siihen joskus ostettuani ja nykyään sitä löytyy aina kaapista 🙂

    Tykkää

    Minka

    31.7.2015 at 09:34

    • Hiihdän vähän sun perässä, mutta kyllä, tätä pitää ruveta pitämään säännöllisesti varastossa. 😊

      Tykkää

      riitta

      31.7.2015 at 10:35

  2. Kookossokeri on parasta! Tykkään siitä, ettei sen maku ole sellaista läpitunkevaa siirappisuutta (kuten joissain ruskeissa sokereissa), eikä makeus ole sellaista valkoisen sokerin överimakeutta.

    Liked by 1 henkilö

    • Naulan kantaan! Tässä on nimenomaan makua, ei pelkkää makeutta. Kuin tehty aasialaisen ruoan tekoon.

      Tykkää

      riitta

      31.7.2015 at 12:02

  3. Mäkin olen nyt käyttänyt kookossokeria noin vuoden.En kaiken kanssa koska se on aika tyyristä,mutta välillä sitä ja välillä luomuruokosokeria.

    Tykkää

    Jael

    31.7.2015 at 18:09

  4. Kiitos vinkistä! Aion takuulla testata johonkin leivontaan tätä.

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    31.7.2015 at 20:49

    • Ollos hyvä, kiva että sait inspiraatiota tästä! Leivontaan on myös ihan omiaan.

      Tykkää

      riitta

      1.8.2015 at 11:22

  5. Monelle suomalaiselle on jäänyt Bounty-kammo… 🙂
    Miten minulta on jäänyt tällainen kookossokeri testaamatta? Höh. Olisi varmaan sopinut eilen tekemääni appelsiinikanaan.

    Liked by 1 henkilö

    Ulla

    1.8.2015 at 06:05

    • Yrgggh, Bounty… *puistattaa* Appelsiinikanaan olisi varmasti toiminut tosi hyvin, kuten kaikkeen aasialaiseen IMHO.

      Tykkää

      riitta

      1.8.2015 at 11:23

  6. Hmmm…mäkin suhtaudun epäluuloisesti 😉 Mutta jos nyt sä sanot, että hyvää on, niin kai mun täytyy kans testata.

    Liked by 1 henkilö

    Sofia

    9.8.2015 at 11:33

    • Lupaan ja vannon, ettei tällä ole mitään tekemistä Bountyn maun kanssa! ”Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön.” 😀

      Tykkää

      riitta

      10.8.2015 at 11:34

  7. […] näissäkin jauheliha-salaatti-nyyteissä makupohjana. Sain Nuoc cham –kastikkeessa käytetyn kookossokerin […]

    Tykkää


I live for comments!