Kannattaa testata: Urtekramin luomukookossokeri
masutoaitemu promotion
Suhtauduin kookossokeriin todella epäluuloisesti – pelkäsin sen nimittäin maistuvan Bountyltä kookokselta… Turha pelko, kookoksen makua on vain nimessä. Urtekramin kookossokeri on ihan huipputuote, jota tulen pitämään tästä lähin aina kuivakaapissa!
Kookossokerin ulkonäkö muistuttaa tummaa ruokosokeria, mutta maku on selvästi lämpimämpi, syvempi ja sanoisin jopa hivenen lakritsimainen. Olen testannut tätä mm. portugalilaisten vaniljahyrrien teossa ja karkkikanan kastikkeessa, molemmat saavat kookossokerista ihan uudenlaista pontta. Testasin sokeria onnistuneesti myös vietnamilaisen Nuoc Cham –kastikkeen teossa, jolla valelin vietnamilaiset jauheliha-salaattirullat. (Julkaisen ohjeen myöhemmin.)
Kookossokeri tehdään kookospalmun kukkien nektarista, mikä keitetään sokeriksi. Tuloksena on jalostamaton sokeri, jota voi käyttää kaikkeen makeuttamiseen tavallisen sokerin tapaan. Sokeri tulee Indonesiasta.
Kookossokeri on kyllä ihan loistava tuote. Mulla varmaan neljäs pussi tätä Urtekramin kookossokeria menossa kun ihastuin siihen joskus ostettuani ja nykyään sitä löytyy aina kaapista 🙂
TykkääTykkää
Minka
31.7.2015 at 09:34
Hiihdän vähän sun perässä, mutta kyllä, tätä pitää ruveta pitämään säännöllisesti varastossa. 😊
TykkääTykkää
riitta
31.7.2015 at 10:35
Kookossokeri on parasta! Tykkään siitä, ettei sen maku ole sellaista läpitunkevaa siirappisuutta (kuten joissain ruskeissa sokereissa), eikä makeus ole sellaista valkoisen sokerin överimakeutta.
TykkääLiked by 1 henkilö
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi
31.7.2015 at 11:57
Naulan kantaan! Tässä on nimenomaan makua, ei pelkkää makeutta. Kuin tehty aasialaisen ruoan tekoon.
TykkääTykkää
riitta
31.7.2015 at 12:02
Mäkin olen nyt käyttänyt kookossokeria noin vuoden.En kaiken kanssa koska se on aika tyyristä,mutta välillä sitä ja välillä luomuruokosokeria.
TykkääTykkää
Jael
31.7.2015 at 18:09
Ruokosokeri on toinen suosikkini, sitäkin on aina kaapissa. 🙂
TykkääTykkää
riitta
1.8.2015 at 11:21
Kiitos vinkistä! Aion takuulla testata johonkin leivontaan tätä.
TykkääLiked by 1 henkilö
JonnaH.
31.7.2015 at 20:49
Ollos hyvä, kiva että sait inspiraatiota tästä! Leivontaan on myös ihan omiaan.
TykkääTykkää
riitta
1.8.2015 at 11:22
Monelle suomalaiselle on jäänyt Bounty-kammo… 🙂
Miten minulta on jäänyt tällainen kookossokeri testaamatta? Höh. Olisi varmaan sopinut eilen tekemääni appelsiinikanaan.
TykkääLiked by 1 henkilö
Ulla
1.8.2015 at 06:05
Yrgggh, Bounty… *puistattaa* Appelsiinikanaan olisi varmasti toiminut tosi hyvin, kuten kaikkeen aasialaiseen IMHO.
TykkääTykkää
riitta
1.8.2015 at 11:23
Hmmm…mäkin suhtaudun epäluuloisesti 😉 Mutta jos nyt sä sanot, että hyvää on, niin kai mun täytyy kans testata.
TykkääLiked by 1 henkilö
Sofia
9.8.2015 at 11:33
Lupaan ja vannon, ettei tällä ole mitään tekemistä Bountyn maun kanssa! ”Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön.” 😀
TykkääTykkää
riitta
10.8.2015 at 11:34
[…] näissäkin jauheliha-salaatti-nyyteissä makupohjana. Sain Nuoc cham –kastikkeessa käytetyn kookossokerin […]
TykkääTykkää
Aasian makuja salaattinyytissä | masutoaitemu
27.8.2015 at 10:11