masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Oiva pari ykskasikuusvitoselle

with 4 comments

OivaPari-blogibadge_2014Pukeutumisessa kannattaa aina sekoittaa rohkeasti uutta ja vanhaa, superluksusta ja tavallista. Lopputulos on tuolloin usein paljon mielenkiintoisempi ilmentymä henkilökohtaista tyyliä. Ihan kuten kotonakin: Eletty elämä kerrostuu hiljalleen vuosien myötä persoonalliseksi näkymäksi.

Easy and delicious vegetable pie – works as lunch as it is, or together with a vegetable soup for a more substantial meal. Endives and radicchio are somewhat bitter, so they go well together with 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon. Click here for the recipe in English.

Vähän samaa kannattaa noudattaa ruoanlaitossa, tällä tavoin saa juhlan tuntua arkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että avaa astetta arvokkaamman punaviinin keskellä viikkoa, ja syö sen kanssa rennompaa ruokaa. Kuten esimerkiksi toinen osallistumiseni OivaPari-reseptikilpailuun: paritin 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignonin punasikurilla ja endiiveillä päällystettyyn ruokaisampaan leipään (tai pizzaan, ihan miten sitä haluaa kutsua). Kasvikset lepäävät ricottakastikkeen ja kuohkean leivän päällä. Leivän voi halutessaan vielä kruunata makeahkolla vadelmabalsamicolla ja persiljasilpulla.

oivapari1865_a

1865 on tanniininen ja hapokas punaviini. Maussa on samaa syvyyttä ja ytyä kuin joissain maistamissani Baroloissa, huomattavasti huokeammalla hinnalla (19,95) vain. Juoman hapokkuus tarvitsee yhtä topakoita makuja lautaselle. Kalan ja kasvisten kanssa liitto ei ole se onnellisin, sen sijaan kitkerä punasikuri ja endiivi tasapainottaa viinin happoja harmonisemmaksi. Perinteisestihän tämän kaltaiset punaviinit yhdistetään riistaan ja punertavaksi jätettyyn lihaan, mutta kannattaa ajatella sen kuuluisan laatikon ulkopuolelle, viinejä ei pidä ottaa ryppyotsaisesti.

oivapari1865_c.jpgoivapari1865_bjpg

Yhden vuoallisen ainekset:

  • 3,5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 endiiviä
  • 1 punasikuri
  • 100 g ricottaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna
  • puoli punttia lehtipersiljaa silputtuna
  • 2 rkl oliiviöljyä

Tee ensin taikina. Sekoita lämpimään veteen hiiva ja mausteet. Sekoita joukkoon öljy ja jauhot. Alusta koneessa 10 minuuttia ja anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

Kauli taikina sopivan kokoiseksi ja nosta kohoamaan uunivuokaan vielä 40 minuutiksi. Sillä aikaa irrota kasvisten lehdet toisistaan, huuhtele ja kuivaa. Sekoita ricottaan loput ainekset. Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Sivele taikinanuolijalla ricottatahna taikinan päälle ja levitä endiivin ja sikurin lehdet sen päälle. Pyöräytä vielä oliiviöljyä ja pippuria lehtien päälle. Paista uunissa 20-25 minuuttia.

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oi joi, kuullostaa herkulta!

    Meillä ei kanssa allekirjoiteta näitä punaista lihalle ja valkoista kalalle ja mitä näitä ”sääntöjä” onkaan. Punaviineistä löytyy niin paljon eril uontoisia ja vahvuisia, että on ihan turha ajatella noin tiiviisti. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    28.4.2014 at 16:09

    • Pyh mokomille säännöille, samaa mieltä! Se, mikä maistui hyvältä omassa suussa on paras vaihtoehto. 🙂 Ja shampanja toimii kaiken kanssa. 😉

      Tykkää

      riitta

      28.4.2014 at 18:00

  2. Varmaankin oiva pari viinille! Hyvän näköistä onkin.

    Tykkää

    Jael

    28.4.2014 at 19:25


I live for comments!