Mehevä appelsiinikakku
Jouluntuoksuiseen appelsiinikakkuun tulee kaksi kokonaista appelsiinia kuorineen kaikkineen.
Tästä tulee mehevä ja makea, mutta silti raikas kakku. Ja siihen tosiaan laitetaan kaksi appelsiinia niin sanotusti nahkoineen päivineen, mikä oli minusta hauska ajatus.
Löysin ohjeen alun perin YouTubesta, ohje löytyy tekstinä täältä. Kuten lähes kaikki kakut, tämäkin on parhaimmillaan tekeydyttyään yön yli. Kakku olisi varmasti aivan omiaan vaikka Tapaninpäivän lounaan jälkiruokana.
PS: Jos tekisin kakun vain aikuisille, käyttäisin tomusokerikuorrutteen nesteenä Cointreau´ta…
English summary: This orange cake smells and tastes like Christmas! The recipe uses two whole oranges, peels and all which for some reason sounds great to me. The cake is wonderfully light but still succulent. I found the recipe here.
Ainekset kakkuun:
- 225 g voita
- 250 g sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 kokonaista appelsiinia
- 315 g vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
Ainekset kuorrutukseen:
- 185 g tomusokeria
- 3-4 rkl appelsiinimehua
Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen.
Lohko appelsiinit noin kuuteen lohkoon kukin, poista mahdolliset siemenet (ja mahdolliset kovat kannat). Aja lohkot tehosekoittimessa melko tasaiseksi mössöksi, joitain sattumia voi jäädä.
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi yleiskoneella tai käsivatkaimella. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää sitten appelsiinimössö ja sekoita. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita nekin pienemmissä erissä muun taikinan joukkoon.
Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 45–50 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin valutat kuorrutteen kakun päälle.
Slurps. :p Sitrukset kakuissa on taivas!
TykkääLiked by 1 henkilö
JonnaH.
16.11.2020 at 13:30
Niin on! Tuumasin, että tästä voisi tulla superihanaa verigreipistä tehtynä.
TykkääTykkää
riitta
16.11.2020 at 13:57
Voin ihan tuntea tuoksun;) Mä niin tykkään appelsiinikakuista, etenkin nyt kun appelsiinit ovat kypsyneet:) IHana kakku:)
TykkääLiked by 1 henkilö
Jael
16.11.2020 at 18:56
Sitrushedelmäkausi on kyllä talven parhaita puolia! 🙂
TykkääTykkää
riitta
16.11.2020 at 19:24
Tätä täytyy kyllä kokeilla. Reseptin perusteella tämä on läheistä sukua lapsuuden sitruunakakuille eli sellaisille hieman tahmean kosteille sitruunaisille muffinin tapaisille leivonnaisille. mums. -q
TykkääLiked by 1 henkilö
Q
18.11.2020 at 19:06
Ah nam, kuulostaa todella hyviltä – rakastan kaikkea makean tahmaista ja silti raikasta.
TykkääTykkää
riitta
18.11.2020 at 20:47