Nopea illallinen: tuoretomaattipastakastike
Sukkelasti valmistuvan pastan eri osat, kastike ja pastan keittäminen, ehtivä samassa ajassa valmiiksi. Täydellistä arki-iltoihin, etenkin silloin, kun sormet hamuavat ruoan kotiinkuljetusappia…
A good weekday dinner is simple and fast to make. I often make a fresh tomato pasta sauce with a hint of chili to keep it extra fresh! See below for the recipe in English.

Aivan aluksi täytyy alleviivata, että ruoan valmistumisaika perustuu pastan keittämiseen menevään aikaan, valitse siis sellainen pasta, jota pitää keittää vähintään 10 minuuttia. Kirsikkatomaattien lisäksi voi tietenkin käyttää tavallisia tomaatteja tai mitkä nyt kaupassa kypsemmiltä näyttävätkään. Chilin määrää voi vähentää, mutta laita edes ropsaus, pieni polte piristää kastiketta kivasti.
Kastike säilyy suht pitkään jääkaapissa, jos innostut tekemään tuplasatsin. Pastakastikkeen ohella sitä voi käyttää pizzassa.

TUORETOMAATTIPASTAKASTIKE NELJÄLLE:
- 400 g spaghettia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
- 1 punasipuli
- 1 tuore chili
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 1 tl sokeria
- suolaa ja mustapippuria maustamiseen
- puolikas puntti basilikaa, lehdet riivittyinä
Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja samalla paistinpannuun öljy kuumenemaan. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne, silppua punasipuli ja chili. Laita kaikki pannulle. Anna kypsyä ja muhia öljyssä hiljalleen, vähennä lämpöä tarvittaessa. Tavoitteena on saada aikaiseksi mukavan pehmeä mössö.
Laita pasta kypsymään kunhan vesi kiehuu. Muista lisätä reilusti suolaa keitinveteen!
Kun pastalla on enää noin pari minuuttia aikaa jäljellä, raasta valkosipuli kastikkeen sekaan ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Valuta pasta lävikössä ja kaada tarjoiluastiaan. Sekoita kastike joukkoon ja riivi lopuksi basilikan lehdet sekaan.

SLIGHTLY SPICY FRESH TOMATO PASTA SAUCE FOR 4
- 400 g spaghetti
- 500 g cherry tomatoes
- 1 red onion
- 0,5 dl olive oil
- 1 fresh chili
- 1 big clove of garlic
- 1 tsp sugar
- Salt and black pepper for seasoning
- Half a bunch of basil, leaves picked
Put the water on to boil and start heating the oil in a frying pan. Rinse the tomatoes and halve them, then finely chop the red onion and chili. Add them to the pan. Allow to cook and mash together in the oil slowly, reduce the heat if necessary. The goal is to get a nice soft paste.
When the water boils, add a generous amount of salt and the pasta.
When the pasta has a couple of minutes left to cook, grate the garlic in the sauce and season the sauce with sugar, salt and black pepper.
Drain the pasta and pour into a serving dish. Stir in the sauce and finally add the basil leaves.
Toimii aina!
TykkääLiked by 1 henkilö
Sari – Campasimpukka
23.11.2020 at 11:05
Jep, tämä on hyvä olla arsenaalissa. Voittaa noutoruoan aina.
TykkääTykkää
riitta
23.11.2020 at 11:08
Ihan parasta pikaruokaa meilläkin. Minähän vielä oikaisen ja käytän vain tomaattia, öljyä ja suolaa ja pippuria, hyvää sekin. Jopa siinä määrin, että lapsista se, joka ei syö tomaattia muuten, syö kuitenkin tomaattikastiketta. -q
TykkääTykkää
Q
23.11.2020 at 19:13
Tuo on kieltämättä melkoinen saavutus! 😀 Tämä on tosiaan hyvä pikaruoka ja kaikille varmasti kelpaava vegreruoka.
TykkääTykkää
riitta
23.11.2020 at 21:02
Nam, ihanaa tuollainen pasta:)
TykkääTykkää
Jael
23.11.2020 at 19:30
Niin yksinkertainen, mutta maukas. Ja valmistuu nopeammin, kuin mitä noutokuskilla kestää ajaa. 😉
TykkääTykkää
riitta
23.11.2020 at 21:03
Pasta on kyllä ihanan helppo ja nopea valmistaa, jos ei muuta jaksa. Yleensä kastikkeissa on vielä niin, että mitä vähemmän raaka-aineita sen parempi. Puhtaat maut kuten tässäkin toimii parhaiten. :p
TykkääTykkää
JonnaH.
26.11.2020 at 10:12
Jep, jos miettii vaikka kuinka ihanaa cacio e pepe on, ja miten vähän siinä on raaka-aineita, niin less tosiaan is more. 🙂
TykkääTykkää
riitta
26.11.2020 at 10:22
Tomaattikastike on ihanaa pastan kanssa ja meillä syödään sitä usein. Ostan Lidlistä aina tertussa olevia pikkkutomaatteja sillä ne on läpi vuoden makeita. Kokeileppas lorauttaa tilkka balsamicoa ja ripauttaa hiven sokeria – aika makoisaa!
TykkääLiked by 1 henkilö
Maarit / Sopusointuja
28.11.2020 at 21:36
Erinomainen vinkki, testaan tuota balsamicoa ensi kerralla! 🙂 Rakastan balsamicoa muutenkin, toimii taatusti tässäkin.
TykkääTykkää
riitta
28.11.2020 at 21:41