masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Tervetuloa marraskuu!

with 4 comments

On hämmentävää ajatella, että tämä poikkeusvuosi on jo toiseksi viimeisellä kuukaudellaan. Helmikuinen Levin-reissumme ei tunnu kuuluvan edes samaan vuoteen, nyt kun mietin taaksepäin.

Tuumasin yhtenä päivänä minkälainen hulabaloo uuden vuoden vaihtajaisista tuleekaan, kun 2020 henget pitää pelotella jäämään jakolinjan toiselle puolelle. Vuoden vaihtumisen ja uusien alkujen symboliikka ei ainakaan lähihistoriassa ole koskaan ollut yhtä kouriintuntuva.

Mutta, don´t wish your life away kuten britti sanoisi, nyt ollaan vasta marraskuussa.  Aikaisempina vuosina marraskuu on ollut pakollinen paha, jonka aikana ehtii alistua pimeälle, kaivaa otsalampun lenkkiseuraksi ja raahata naamansa pois pastakulhosta. Tänä vuonna mieleni on vastaanottavaisempi. Hidastempoisempi vuosi on ehkä onnistunut opettamaan, että aina ei tarvitse olla kiire. Työpäivät voi levollisin mielin lopettaa viideltä ja jatkaa sitten aamulla siitä, mihin jäi. Kiireen tunteeseen jää nimittäin helposti koukkuun; sitä pitää onnistumisen mittarina: olen tarpeellinen, kun minua kaivataan. Olen menestynyt, kun työpanostani tarvitaan.

Tapasin siskoni ja serkkumme viime viikonloppuna Porvoossa illanvieton merkeissä. Piti mennä Sinneen syömään, mutta päädyimme turvallisemmalta tuntuvaan koti-illalliseen toisen serkkuni kauniiseen kotiin (jossa on bonuksena rantapallolla leikkivä pupu!). Ehdin myös kävelylle Porvoon vanhaan kaupunkiin, josta postauksen kuvatkin ovat. Laitoin puhelimeen älä häiritse -asetuksen – ja tätä pitäisi tehdä huomattavasti useammin – ja kiersin katuja ja vanhan kaupungin tunnelmallisia pikkuliikkeitä. Kukaan ei kaivannut, kukaan ei tarvinnut.

Written by riitta

7.11.2020 klo 10:12

Kategoria(t): masutoaitemu

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Näin kauniina marraskuun aurinkoisena aamuna en voi kuin sanoa, että tämäkin on ihan ok! Minä olen monta vuotta miettinyt niin, että ihan kohta se päivä alkaa taas jatkua, etenkin silloin kun harjoittelin caminoa varten ja kävelin työmatkaa. Nyt ehkä aloitan kävelyn taas enemmän, vaikken uskalla vielä tehdä mitään suunnitelmia, koska uusi camino toteutuu. Mutta Seitsemää veljestä ajattelin kuunnella aamuisten kävelyitten aikana.

    Tykkää

    Sari – Campasimpukka

    7.11.2020 at 11:03

    • Sanopa muuta, täälläkin suorastaan aurinko häikäisee! Jos tätä tahtia voidaan mennä päivät, olen ok pimeiden iltojen kanssa. 😀

      Uu, odotan kieli pitkällä tulevia kiteytyksiäsi siis. ❤

      Tykkää

      riitta

      7.11.2020 at 11:09

  2. Ihana Porvoo. Yleensä marraskuu on ollut täällä minulle tervetullut, koska se tietää kuuman kesän loppumista. Nyt kun on näitä koronarajoituksia niin paljon täällä, niin ei tunnu ihan samalta. Oikein kaunista marraskuuta Riitta.

    Liked by 1 henkilö

    Jael

    8.11.2020 at 19:34

    • Kiitos samoin! Tämä on hämmentävää aikaa, niin erilaista kuin yleensä vuoden lähestyessä loppuaan.

      Tykkää

      riitta

      8.11.2020 at 19:54


I live for comments!