masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Fine diningia Keilaniemessä: Lucy in the Sky

with 2 comments

On aivan mahtavaa, että a) suomalainen ravintolatarjonta on nykyään niin monipuolista ja laadukasta ja b) uusia mielenkiintoisia ravintoloita avataan myös Helsingin ydinkeskustan ulkopuolelle. Niin kuin esimerkiksi Espoon Keilaniemeen.

Länsimetro on tehnyt hyvää ravintolamaailmaa vaivanneelle keskustakeskeisyydelle – huippuravintolan ovelle (kirjaimellisesti!) pääsee julkisilla muutamassa minuutissa. Ironista kyllä, meidän ei-helsinkiläisten kannattaa edelleen saapua omalla autolla tai taksilla… Kiitän hyvän ruokatarjonnan laajentumista muita rohkelikkoja, kuten esimerkiksi Maxin Kalaa ja Lihakauppa Ordénia, jotka ovat uskaltaneet avata liikkeensä Kauklahteen.

Tammikuun puolessavälissä lanseerattu Lucy in the Sky avattiin Accountor Toweriin, joka myös Raatteen hampaana tunnetaan. Vanha työpaikkani on myllätty täysin uuteen uskoon, ja tornitalon katolle on raivattu tilaa upealle näköalaravintolalle. Lissu ei tosin ratsasta pelkän maiseman avulla. Ruoka oli todella, todella hyvää! Tekijät luonnehtivat listaansa ”ScandinAsian”-tyyliseksi, mikä tarkoittaa aasialaisia (tai pitäisi ehkä rajata tämä tarkemmin Japaniin) annoksia suomalaisella twistillä ja raaka-aineilla. Lounasta, illallista ja brunssia tarjoavalla ravintolalla on myös baari, josta saa juomien lisäksi pieniä annospaloja. Valitsin alkupalaksi makrilliannoksen, jonka topakat tyrnimarjat tekivät kokonaisuudesta mukavan kevyen ja raikkaan. Vastapainoksi piti saada täyteläistä umamia, joten tilasin possuramen-kulhon. Lientä olisi voinut syödä sellaisenaan, mutta nuudeleita olisi voinut laittaa pari nippua lisää.

Näköalat menevät harakoille talven pimeydessä illastaessa, mutta kaukaisuudessa välkehtivät katu- ja mainosvalot loivat suurkaupungin tunnelmaa tummaksi sisustettuun ravintolasaliin. Olisimme Espoon sijaan hyvin voineet olla Tokiossa tai Soulissa viiden tähden hotellin ravintolassa. Voin kuvitella, että tunnelma kesäiltoina on suorastaan maaginen, kun valoa tulvii neljästä suunnasta ja näkymät avautuvat merenrantaan ja toisaalta Helsingin ja Espoon kaupunkimiljööseen.

Hintataso:

  • Baarin annokset maksavat hieman alle 10 euroa.
  • Alkupalat pyörivät 15 euron molemmin puolin.
  • Kallein pääruoka, Black Angus Japanese BBQ, on 34 euroa.

Written by riitta

28.1.2020 klo 13:25

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tuonne minä niin haluan – scandi kohtaa japsin, ihan varmaan käsittämättömän hyvää ruokaa! Ja oikeastaan pääsisin vielä bussi-metroyhdistelmällä melkein kotiovelta itse ravintolaan asti ja melkein tunnissa, hih! Voisi näin paikan drinkkivalikoimaankin tutustua : )

    Liked by 1 henkilö

    Heli-Hannele Pehkonen

    28.1.2020 at 21:31

    • Tykkäät varmasti, ruoka oli tosi hyvää. Just sopivan hienoa, muttei kikkailua. Eikä kukaan luojan kiitos tullut esittelemään ”meidän konseptia”, vaan ihan sai tilata ja syödä rauhassa. 😀 Mäkin haluan mennä seuraavan kerran ensin baariin drinksulle, ja siitä syömään.

      Tykkää

      riitta

      28.1.2020 at 21:41


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: