masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Jenkkityyliset valkosuklaakeksit

with 4 comments

Rakastan Subwayn ihanan sitkoisia valkosuklaa-macademiapähkinä-keksejä – onneksi niitä on helppo tehdä kotonakin. Kuvassa on kaksi keksiä, koska yksi ei riitä mihinkään. Eikä kyllä kaksikaan.

Recipe in English for Subway-style white chocolate chip cookies at the end.

valkosuklaakeksi, valkosuklaacookie

Olen ehdottomasti enemmän ruoanlaittaja kuin leipuri, tarkkuus ja rajoittavat ohjeet sopivat kovin heikosti luonteelleni… Ruokaa laittaessa voi sitä paitsi soveltaa ohjeita oman maun tai jääkaapin sisällön mukaan, leivonnassa pitää seurata reseptiä. Näiden valkosuklaakeksien kohdalla huithapeloluonteeni tekee poikkeuksen ja nauttii, kun saa monistettua joka kerta täydellisiä, reunoilta rapeita ja sisältä sitkeitä keksejä.

Teen taikinan rauhassa: nostan voin huoneenlämpöön tunniksi pehmenemään ja pilkon suklaan lähes pala kerrallaan. Taikina saa kiinteytyä jääkapissa tismalleen vaaditun puoli tuntia, minkä jälkeen punnitsen keittiövaa´an avulla 22 kertaa tasan 40 gramman painoista keksinalkua. 12 minuuttia uunissa – ei enempää eikä vähempää – ja lepuutus ritilällä tuottavat täydellisen lopputuloksen. Amazeballs.

Valkosuklaakeksit (22 kpl)

  • 170 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 250 g valkosuklaata

Nosta voi tunniksi huoneenlämpöön. Vaahdota sitten se sokerin kanssa vaaleaksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita.

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan vähän kerrallaan.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita nekin taikinaan. Anna taikinan levätä puoli tuntia jääkaapissa.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Punnitse ja pyörittele taikinasta 40 g painoisia palloja ja nosta ne pellille. Jätä pallojen välille reilusti tilaa, keksit leviävät kypsyessään paljon. Paista 12 minuuttia, anna jäähtyä ja nauti!

White chocolate chip cookies (makes 22)

  • 170 g unsalted butter
  • 2.5 dl sugar
  • 1 egg
  • 4 dl flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon vanilla sugar
  • ¼ teaspoon salt
  • 250 g white chocolate

Let the butter soften at room temperature for one hour. Then, whisk it with the sugar until the batter turns light and airy. Add the egg and mix.

Blend all dry ingredients together and add to the wet ingredients a little at a time.

Chop the chocolate in small chunks and add them to the dough. Let the dough rest in the refrigerator for 30 minutes.

Pre-heat the oven to 175 C. If possible, weigh 40 g on a kitchen scale for each cookie and form into a ball. Lift the balls onto a baking sheet lined tray, remember to space them out quite generously (bake approximately 9 cookies at a time). Bake for 12 minutes – but check the result along the way. Let cool and enjoy!

Written by riitta

14.1.2019 klo 14:32

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nam, hurjan hyvän näköiset:)

    Liked by 1 henkilö

    Jael

    17.1.2019 at 18:45

    • Kiitos Jael! Kiitos myös siitä, että jaksat aina kommentoida – arvostan suuresti. ❤

      Tykkää

      riitta

      18.1.2019 at 09:26

  2. Aivan täydellinen resepti, kiitos.

    Tykkää

    Remi

    19.3.2024 at 18:46

    • Miten valtavan ihana kuulla, kiitos! ❤ Kommenttisi inspiroimana päätin itsekin tehdä näitä pitkästä aikaa viikonloppuna.

      Tykkää

      riitta

      21.3.2024 at 08:46


I live for comments!