masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Päivitystä pannuprojektiin

with 8 comments

Kirjoitin viime elokuussa kuivakaappini paikoilleen jämähtäneestä tilanteesta, ja nyt on (väli)raportin aika.

Risottopurkki on poissa, vaahterasiirappipullot ovat vähentyneet kahdesta yhteen, mutta linsseihin en ole koskenutkaan. Pakastin on kertaalleen tyhjentynyt ja täyttynyt, eli sen osalta olen päässyt hyvään rytmiin. Olen myös merkittävästi parempi kaivelemaan keittiön kaikista kaapeista pussukat ja nyssykät käyttöön, ja erityisen iloinen olen maustepurkkien ahkerammasta käytöstä. Nostin linssipussin uudestaan framille, ja sille kaveriksi tahinipurkin.

Edinburgh, Loch Ness

Vaikka linssipussi jumittaa yhä hyllyllä, olen tyytyväinen ennen kaikkea pannuprojektin aikaansaamaan henkiseen muutokseen. Olen paremmin kartalla ruokavarastojen tilanteesta, ja pidän myös itselleni parempaa kuria niiden kuluttamisen suhteen – uutta ei saa ostaa, ennen kuin vanhat on käytetty (tai niitä on ainakin vähennetty merkittävästi). Kotona syödyn lounaspasta-aterian kannalta on sitä paitsi aivan sama, onko pasta penneä vai makaronia, minun ei tarvitse varastoida Barillan koko sortimenttia.

Varastot kuin hamsterin posket

Kuivakaapin järjestelmällisempi käyttö on saanut minut tarkastelemaan käytöstäni myös muiden käyttöesineiden suhteen. En ole pihi, mutta olen ehta hamsteri, jonka on joskus vaikea ottaa kauniita asioita käyttöön. Säästelen kivoja juttuja ”sitku”-mentaliteetilla, mikä on hölmöä. Esimerkki: sain siskolta nätin tuoksukynttilän, jota en millään olisi raaskinut alkaa polttaa. Kauniin valkea kynttilä odotti jotain (Jeesuksen toista tulemista? Kuningatarta teelle?), mitä en osannut selittää. Yhtenä iltana annoin vihdoin itselleni luvan uskoa, että sisko oli ostanut kynttilän käytettäväksi, ei hillottavaksi. Kynttilä on ilahduttanut monena pimeänä iltana.

Edinburgh, Loch Ness

Kun homma on lähtenyt keittiön puolella näin hyvin käyntiin, olen ulottanut uuden filosofiani myös kosmetiikkavarastoihini. En välttämättä osta uutta tyhjentyneen purkin tilalle, vaan katson ensin, löydänkö varastokaapistani sopivan tuotteen tilalle. Tällä konstilla olen löytänyt uusia hyviä tuotteita, mutta myös huteja, joista otan opiksi. En esimerkiksi uskalla parin allergiakohtauksen jälkeen enää testata luonnonkosmetiikkabrändejä – ainakaan nyt näin talvella, kun iho on joka tapauksessa koetuksella.

Omien varastojen systemaattisen läpikäynnin lisäksi olen huomannut, että tavaroiden sijainnilla on suuri merkitys arjessa. Pidän nykyään vartalovoidetta makuuhuoneessa, missä pukeudun. Suihkun jälkeen kosteassa kylpyhuoneessa voiteen käyttö vielä nahkealle iholle osoittautui ylivoimaiseksi, mutta makuuhuoneeseen tallustettuani ja ihon kuivuttua ajatus tuntuu jo paremmalta. Samoin korurasian säilyttäminen makuuhuoneessa pitää korut paremmassa käyttökierrossa.

(Kuvat ovat viime vuotiselta Edinburghin-matkaltamme. Koristeellinen katto on juna-asemalta, maisemakuvat matkalta Loch Nessille.)

Edinburgh, Loch Ness

Written by riitta

18.1.2019 klo 10:19

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vau mikä kat-to!! Aivan upea. Ja kyllä, poltettavaksi ja ilahduttamaan oli kynttilä tarkoitettu ❤ Yhdensorttista elämänhallintaahan tuo kaappien hallintakin on. Bra jobbat!

  Liked by 1 henkilö

  Pandice

  18.1.2019 at 10:44

  • Katossa oli useampi tuollainen kupoli, todella vaikuttavan näköistä! Hienoa, että ovat säilyttäneet (muu asema olikin sitten kovin moderni).

   Nimenomaan elämänhallintaa, hyvin sanottu! Ei saa antaa asioiden ja tehtävien vaan kasaantua.

   Tykkää

   riitta

   18.1.2019 at 10:51

 2. Vinkkinä linsseille, nyt kun pakkasella on paras aika syödä kaikkia keittoja, niin heitä niitä kupillinen esim. bataattikeiton sekaan, tulee ruokaisampaa, eikä maistu seassa, jos joku niistä nirsoilee. :p

  Liked by 1 henkilö

  JonnaH.

  18.1.2019 at 11:00

  • Loistava idea, kiitos! Olen googlannut reseptejä tässä, mutta niitä voi tosiaan hyödyntää ”täydennysjoukkoina” myös. 🙂

   Tykkää

   riitta

   18.1.2019 at 11:14

   • Mulla pyöri kanssa pitkään linssipussi, mutta huomasin, että varsinkin bataattikeitossa toimii loistavasti. Pitäisi oikeasti itse alkaa hyödyntämään linssejä enemmän, nehän on todella helppo ja nopea raaka-aine lopulta.

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    18.1.2019 at 11:48

 3. Linssit on superhyviä, mutta junnaan kahdessa reseptissä: linssi-suppis-bolognesessa ja linssi-perunasalaatissa. Intialaisiinkin ruokiin ne kävisivät varmasti täydellisesti.

  Tykkää

  riitta

  18.1.2019 at 12:37

 4. Minä luin silloin sen sinun projektinaloituksesi ja piti itsekin aloittaa vastaava. Olen saanut kyllä vähän menemään pussinpohjia, pastaa lähinnä ja jotain muuta pientä, mutta kunnolla en ole saanut aloitettua. Pitää ryhdistäytyä! Jääkaappi on edelleen kuosissa, kun sen syyspuolella kunnolla raivasimme, siitä olen iloinen.

  Liked by 1 henkilö

  Sari – Campasimpukka

  18.1.2019 at 13:53

  • Ojennuksessa oleva jääkaappi on kyllä hieno asia, mulla on siihen vielä matkaa… Sortteeraan kyllä tasaisesti, mutta ärsyttää, että annan tilanteen aina mennä sellaiseksi, että on pakko sortteerata. 😀

   Tykkää

   riitta

   18.1.2019 at 14:12


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: