masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kuinka hormonihirviö kesytetään

with 4 comments

Naisille ilmestyy, yleensä vieläpä aina samalle alueelle kasvoissa, finnejä tai jopa kipeämpiä ihonalaisia, hormoneista johtuvia paukamia kerran kuussa. Tietyt kasvojen alueet ovat alttiimpia hormonien vaikutuksille: tyypillisesti leuka ja leukaluu.

Patteja siis tulee ja menee, mutta rasittavia ne silti ovat. Keräsin muutamia hoito-ohjeita ja tuote-ehdotuksia, jotka ovat toimineet minulla. Tuotenimien takaa löytyy lisää tietoa itse tuotteesta sekä hinnat.

Keyword: love -blogin Jonna on testanut ikääntyvälle iholle sopivaa puhdistavaa tuotetta, joka kuulostaa korviini aivan ihanalta: http://keyword-love.purkkimafia.fi/2015/03/kaksi-voidetta-kaksi-kayttotarkoitusta/

Vähemmän on enemmän.

Ehdottomasti tärkein ohjenuorani on, että ihoa ei saa missään tapauksessa lähteä vimmatusti ”hoitamaan”, vaan päinvastoin pelkistää hoitorutiini puhdistustuotteeseen, kasvoveteen ja kosteusvoiteeseen. Vahvat, ihoa kuivattavat ja voimakkaat kuorinnat pitää malttaa jättää väliin, ne vain pahentavat tilannetta. Pidä myös meikkipohja mahdollisimman kevyenä, jotta iho saa hengittää ja jotta puhdistus olisi helpompaa – ihoa ei tarvitse jynssätä pesuvaiheessa.

kaunisiho

Päivävoiteeksi kannattaa valita antibakteerinen tuote, joka hoitaa tulehdusta. La Roche-Posayn Effaclar Duo toimii nätisti myös meikin alla.

Yöllä puolestaan ennaltaehkäistään uusia paukamia A-vitamiinia sisältävällä tuotteella. Avène TriAcnéal sisältää A-vitamiinijohdannaista retinaldehydiä, joka ehkäisee talirauhasten tukkeutumista ja vähentää tulehdusta.

Tuotteita voi (ja kannattaakin) käyttää myös ihan paikallisesti, ja hoitaa muuta ihoa tavalliseen tapaan.

Poissa silmistä, poissa mielestä.

Muista, että kasvojen iho tarvitsee vain tietylle alueelle ylimääräistä peittoa, koko kasvoja ei kannata kuorruttaa raskaaseen meikkivoiteeseen muutaman patin takia.

Itse levitän paukamille ja finneille ensin ACO:n Spotless Cover Stickiä, joka häivyttää finniä hoitaen sitä samalla. Sitten Lumenen CC-voidetta koko kasvoille, ja paikallisesti sinne minne tarvitsee ylimääräistä peittoa Cliniquen Even Better –meikkivoidetta. Irtopuuterin levitän isolla siveltimellä, mutta muhkurat kannattaa kuitenkin taputella vipalla puuterin alle, sillä valo ei tartu mattapintaan, eikä paukama näin ollen korostu iholla.

PS: Keyword: love -blogin Jonna on testanut ikääntyvälle iholle sopivaa puhdistavaa tuotetta, joka kuulostaa korviini aivan ihanalta!

Tuotekuva valmistajan sivuilta.

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mulla on just nyt pari sellaista pattia.Viimeksi oli leuassa ja menin puristelemaan,ei olisi pitänyt….Kiitos vinkeistä:)

    Tykkää

    Jael

    23.3.2015 at 16:25

    • Yup, koskaan ei saisi puristella – vaikka kuinka tekisi mieli ja kuvittelisi, että se auttaa.

      Tykkää

      riitta

      23.3.2015 at 16:28

  2. Mulla on huomenna esittelyssä yksi ihana voide tähän ongelmaan. Siis se on tehty meille aikuisille naisille, se estää hormoninäppyjä, mutta silti kosteuttaa ja hoitaa ikääntyvää ihoa. Halusin testata sen hellävaraisuutta, kun yleensä nämä näpyntappajat kuivattaa kamalasti ja laitoin mieheni joka kärsii atopiasta ja epäpuhtauksista testaamaan sen. Tosin kyllä minä sitä omallekin iholle kokeilin muutamaan kertaan. 😉

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    23.3.2015 at 18:42


I live for comments!