masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Luumutäytteiset kauratuutit

with 15 comments

Viime reseptikilpailusta (josta muuten napsahti kunniamaininta, jippii!) jäi yli kuivattuja luumuja. Pussit tuijottivat keittiön pöydällä kysyvästi – enkö todella muka keksinyt käyttötarkoitusta heille? No tottahan toki, tällä kertaa jälkiruoan muodossa.

A tastier usage for oats than porridge: oat cookies with a dried plum filling. Crunchy cookie cones contain a velvety smooth, borderline sensuous filling.

kaurarullat

Ensi alkuun pitää sanoa, että tämän reseptin toteuttaminen vaatii normaalista poikkeavaa keittiövarustetta, nimittäin metallisia tötterömuotteja. Jos sellaisia ei ole eikä tule, niin muotoile silloin kauralastuista ylössuin käännettyjen juomalasien avulla koreja, jonne lusikoit täytteen.

Luumunmakuisen täytteen voi tehdä vaikka päivää ennen jääkaappiin odottamaan, samoin kuin keksitötteröt. Kokoa kuitenkin annos vasta juuri ennen tarjoilua, jotta keksit eivät kostu liikaa. Tarkoitus kun on, että rapean tuutin sisällä piilee samettinen täyte.

Kauratuutit (6 kpl):

  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna

Luumutäyte:

  • 20 kuivattua luumua
  • vettä
  • 1 kokonainen kananmuna
  • 2 keltuaista
  • 4 dl täysmaitoa
  • 4 rkl Maizenaa
  • 115 g ruokosokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata kekseihin tuleva voi kasarissa. Sekoita kuivat aineet keskenään huolellisesti kulhossa, lisää lopuksi muna ja sulanut voi. Nosta ruokalusikallinen taikinaa keoksi pellille, kolme kekoa per paistokerta (keksit leviävät uunissa hurjasti). Paista keksejä 5-7 minuuttia.

Anna keksien jäähtyä minuutti pellillä, ja nosta ne sitten varovaisesti lastalla työpöydälle ja muotoile välittömästi muottien ympärille tuuteiksi. Anna tötteröiden jähmettyä kunnolla ennen kuin vedät muotit varovaisesti pois.

Keitä luumuja reilussa vedessä miedolla lämmöllä, kunnes luumut ovat täysin pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella tai painelemalla seos siivilän läpi. Nosta sivuun jäähtymään.

Mittaa toiseen kattilaan munat, sokeri ja Maizena ja sekoita. Vatkaa maito vähän kerrallaan joukkoon. Kuumenna keskilämmöllä tasaisesti sekoitellen, kunnes vaniljakastike muuttuu paksummaksi kreemiksi. Kaavi kreemi kulhoon kelmun alle hieman jäähtymään, painele kelmu kiinni kreemiin jottei sen pinnalle muodostu kalvoa. Sekoita lopuksi luumusose huolellisesti kreemin joukkoon.

Written by riitta

24.3.2015 klo 16:00

15 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vielä onnea kunniamaininnasta, that’s my pussycat!

    Ja nää vaikuttavat tosi hyvältä idealta! Saisinkohan mä sut leipomaan mulle niitä suklaamarenkeja taas joku kerta?😉

    Liked by 1 henkilö

    Pandice

    24.3.2015 at 16:22

    • Thanks babe!❤ Ja tokihan mä teen marenkeja, suklaata pääsiäisen kunniaksi ofkoos.

      Tykkää

      riitta

      24.3.2015 at 16:29

  2. Jee! _o/

    Tykkää

    Pandice

    24.3.2015 at 16:34

  3. Ihana herkku! Mulla on noita samanlaisia tötteröitä,mutta en olekaan niitä käyttänyt,joten ehkä teen tätä nyt kun sain inspiksen niiden käytölle:) Ja onnittelut kunniamaininnasta!

    Tykkää

    Jael

    24.3.2015 at 17:46

    • Kiitos Jael! Mä olen jotenkin tykästynyt tötteröihin juuri nyt, suunnittelen jo mitä seuraavaksi.

      Tykkää

      riitta

      25.3.2015 at 11:31

  4. Onnea kunniamaininnasta!🙂 Hyvältä näyttää tötteröt. :p

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    24.3.2015 at 18:02

  5. Onnittelut.🙂 Kiva idea! Minulla on myös tuommoiset tötterömuotit, joita en tosin ole koskaan käyttänyt.

    Tykkää

    Rommirusina

    24.3.2015 at 18:17

    • Kiitos ja kiitos!🙂 Pää suhisee jo ideoita seuraavien rullien suhteen, ehkä jotain suolaista…?

      Tykkää

      riitta

      25.3.2015 at 11:32

  6. Magee idea, mutta vaikuttaa melkoselta näpräykseltä? Eikä minulla ole tötteröitä…🙂
    Olen tosin juuri miettinyt mitä kaikkea luumuista voisi tehdä kun pihallani kasvaa luumupuu. Haaveilin jo umeshu-liköörin tekemisestä, mutta kävikin ilmi että ne tehdään jostain japanin aprikooseista… höh.

    Tykkää

    Ulla

    24.3.2015 at 19:13

    • No näpertämistä kyllä, ei käy kieltäminen.🙂 Ei siis mikään arki-illan jälkkäri tämä.

      Ooh, oma luumupuu, mahtavaa! Tee ihmeessä umeshua, sellainen suomalainen luumuversio?

      Tykkää

      riitta

      25.3.2015 at 11:32

  7. Itse asiassa. Asian pari viikkoa sitten testanneena. Kauralastut saa myotoiltua kuumina tötteröiksi ihan ilman mitään muottejakin! Että vink vink kaikki torvettomat!

    Tykkää

    Nanna

    25.3.2015 at 10:33

    • Totta, taikina on sen verran paksua, että ilman muottejakinvoisi onnistua – mä tosin sain muoteilla napakampia ja pulleampia, kuin ilman (rullat vähän tuppasivat romahtaa keskeltä ilman).

      Tykkää

      riitta

      25.3.2015 at 11:34

  8. Ja muistaakseni jossain youtube-pätkässä tollaset tötteröt tehtiin kraft paperin ja folion yhdistelmästä (samaan tapaan kuin esim. sellanen leivinpaperi-pursotin).🙂

    Liked by 1 henkilö

    Yukiko

    30.3.2015 at 04:47

    • Pöh, miksen mä koskaan keksi mitään noin näppärää!?!😀 Loistava idea!

      Tykkää

      riitta

      30.3.2015 at 11:59


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: