Karitsaa Wellington ja uunisipulit
Seitsemännen hääpäivämme kunniaksi käärin karitsan paahtopaistit taikinakuoreen.
Innoitus lähti siskosta, joka kertoi tekevänsä Stockmannin Première-lehden ohjeella poroa Wellingtonin tapaan. Minulla oli pakkasessa karitsaa, joten laitoin sitten niitä. Seitsemäs hääpäivä on vieläpä villahääpäivä, joten päkätin sopi sikälikin täydellisesti juhlallisuuksiin.
Karitsan kaveriksi keitin papuja ja grillasin parsannuppuja. Laitoin myös uunisipuleita tulemaan samaan aikaan lihan kanssa. Ripottelin halkaistujen punasipulien päälle suolaa ja mustapippuria päälle, lisäksi loraus oliiviöljyä ja maltillinen loraus hunajaa. Sipulit kannattaa laittaa uuniin 10 minuuttia ennen lihaa, näin ne ehtivät pehmentyä sopivasti muttei liikaa.
Kaiken kyytipoikana meni oivallisesti alas pullo Santa Helena Unoaked Shirazia.
Ainekset:
- 1 karitsan paahtopaisti per syöjä
- puolikas isosta voi- tai lehtitaikinalevystä
- puoli rasiaa herkkusieniä
- n. 3-4 rkl maksapateeta
- n. 2 tl rosmariinia
- suolaa, mustapippuria
- öljyä ja voita paistamiseen
- 1 kananmuna
- Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin. Huoneenlämmössä menee noin tunti. Ota samalla liha lämpiämään.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Ruskista lihat voissa ja öljyssä kaikilta puolilta kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla kevyellä kädellä. Anna jäähtyä hetki.
- Ruskista viipaloidut herkkusienet voissa ja öljyssä, mausta maltillisesti suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.
- Kaaviloi ja leikkaa taikina sopivan kokoisiksi neliöiksi. Levitä neliöille maksapatee, jätä reunoille noin sentti vapaaksi.
- Jaa herkkusienet tasaisesti taikinaneliöille. Laita liha keskelle, ja taittele reunat nätisti lihan ympärille.
- Laita taikinanyytit taittelukohta alassuin uunivuokaan, ja voitele munalla. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
Oikein hyvää hääpäivää! Aivan täydellinen juhlaruoka tämä Wellington varmasti.
TykkääTykkää
Ankerias Vipunen
3.9.2012 at 07:15
Kiitos! 🙂 Tuli kyllä hyvää vaikka itse sanonkin.
TykkääTykkää
riitta
3.9.2012 at 07:16
Onnea hääpäivänä, olette muutaman vuoden edellä 🙂
TykkääTykkää
Nina
3.9.2012 at 07:20
Kiitos Nina! Näin ne vuodet rynnii eteenpäin…
TykkääTykkää
riitta
3.9.2012 at 07:22
Kuvasta tuli hieno! Voisit myydä tuon kuvapankkiin. 🙂
TykkääTykkää
hubby
3.9.2012 at 13:29
Kiitos! Vastaa hyvin alkuperäistä tavoitetta.
TykkääTykkää
riitta
3.9.2012 at 13:42
Isot onnittelut! Ja stosi style kuva!!
TykkääTykkää
Anna
3.9.2012 at 20:02
Siis stosi stosi 😀
TykkääTykkää
Anna
3.9.2012 at 20:03
Skiitos skiitos! 😀 Kuva onnistui tosiaan ihan yli odotusten.
TykkääTykkää
riitta
3.9.2012 at 20:13
Komppaan hubbya, hieno valo ja kaikki kohdillaan. Pakko tunnustaa, etten ole ikinä testannut wellingtonia, turhia ennakkoluuloja tuota taikinakuorta kohtaan.
TykkääTykkää
suolaajahunajaa
4.9.2012 at 21:21
Kiitos, kuva meni ihan nappiin, tuli kerrankin just sellainen, mitä olin ajatellut.
Kuori kannattaa kaaviloida melko ohueksi, niin ei tule isoja klönttejä taikinaa. Niin ja sienet voi oikein hyvin jättää pois.
TykkääTykkää
riitta
5.9.2012 at 06:56
[…] tätä perinteisen pasta bolognesen kanssa, ja loput juustolautasen kanssa. Kokeile myös karitsan paahtopaistin […]
TykkääTykkää
Pehmeää potkua Argentiinasta | masutoaitemu
25.4.2014 at 12:33
mmitähän ihmettä tarkottaa ”kaaviloi”, ikinä kuullukkaan
TykkääTykkää
sissijuusto
5.3.2017 at 09:14
ja osta nyt hyvä ihminen jotain oikeesti hyvää viiniä noitten kyykkyviinien sijaan, toi sun ehdottama on ihan kauheeta myrkkyä
TykkääTykkää
sissijuusto
5.3.2017 at 09:18