masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Lukuvuorossa Marian Keys

with 6 comments

Keysiä en ole aiemmin lukenut, vaikka monta kertaa olen hänen nimensä kirja-arvosteluista yrittänyt painaa takaraivoon.

Sain Hurmaava mies –kirjan lahjaksi ex-kollegalta, joka toimii nykyään kustannusalalla (lucky bastard). Takakannen kuvauksen perusteella odotin kevyttä ja hauskaa, ”aivot narikkaan” luettavaa, joten hämmästyin melkoisesti, kun tarinasta alkoi paljastua alkoholismia ja perheväkivaltaa! Hauskoja ja lämpimiä kohtauksiakin kirjassa toki on, mutta myös surua ja käsittelemättömiä tunteita.

Jos pidät esimerkiksi Cecilia Ahernista, Lauren Weisbergeristä ja Himoshoppaaja-sarjasta, pidät todennäköisesti Keysistäkin. Helppo lukea, hahmojen inhimillisyys panee lukemaan ”vielä yhden luvun”, ja juoni on sopivan mutkikas.

Keysin kirjoja markkinoi Suomessa Tammi. Tämän aasinsillan kautta pääsen toiseen aiheeseeni, eli Tammen ystävämyyntiin. Ystävämyynti on avoinna maanantaina 28.11. klo 10–18 ja tiistaina 29.11. klo 9–17 osoitteessa Tammitalo, Korkeavuorenkatu 37, kirjastotila. Maksutapoina käteinen, pankkikortti ja yleisimmät kortit. Tammi pyytää ottamaan oman kauppakassin mukaan, ja kukapa tosiaan haluaisi enää yhtäkään muovikassia nurkkiin pyörimään.

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Olen miettinyt ja katsellut joskus kyseisen kirjailijan kirjoja kirjakaupassa, mutta ei ole tullut luettua. Pidän kyllä Lauren Weisbergeristä (parhaillaan luen Haluan Harry Winstonin -kirjaa). Kirjastosta voisi kyllä lainata ja katsoa miltä tuntuu tämä kirjailija.

  Tykkää

  Nina

  22.11.2011 at 08:35

  • Keys tarjoaa kepeää muttei tyhmää viihdettä, eli kokeile ihmeessä. Helppoa luettavaa, vaikka kahden raskassoutuisemman kirjan välissä.

   Tykkää

   riitta

   22.11.2011 at 09:46

 2. Ehkä Keyes ei ole minun juttuni, mutta ystävämyynti sen sijaan on 😉 Kiitos muistutuksesta.

  Tykkää

  suolaajahunajaa

  22.11.2011 at 17:58

  • Ei, ei taida tosiaan olla sun genre! 😀 Kiva kun jutusta kuitenkin oli apua.

   Tykkää

   riitta

   22.11.2011 at 21:02

 3. Olen lukenut monta Marian Keyesia englanniksi ja ne on kivan kevyttä luettavaa, vakavat asiatkin käsitellään huumorilla. Marianin oma elämä on ollut melko rankkaa, tietää, mistä kirjoittaa.

  http://www.mariankeyes.com/Home

  Tykkää

  Tarja

  22.11.2011 at 19:42

  • Jeps, seuraavan luen englanniksi. Vaikka käännös oli OK, niin tykkään lukea kirjan kuten kirjailija sen tarkoitti. Kiitos linkistä, täytyy tutustua tarkemmin, Keysin taustat eivät olleet tuttuja.

   Tykkää

   riitta

   22.11.2011 at 21:04


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: