masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Viisi toivetta vuodelle 2021

with 10 comments

Tiedän, että tulevaa kesää ja loppuvuotta ei osaa kukaan ennustaa, mutta valoa pitää muistaa jaksaa nähdä tunnelin päässä. Koska siellä se on ja päivä päivältä lähempänä.

Kevään osalta taidetaan mennä vielä hyvin, hyvin varovaisin askelin. Pääsiäisenä ei irrotella eikä juhlita isomman porukan kesken, mutta kesän suhteen olen toiveikas. HUS:n Asko Järvinen tuntuu uskovan, että tuleva kesä voisi olla samanlainen kuin viime kesä, ja haluan uskoa Askoon (hän on ainoa julkisuudessa tilannetta säännöllisesti kommentoiva, joka tarkastelee tilannetta aina positiivisen kautta).

Joten mitä suunnittelen kesän varalle? Ja mitä viittä asiaa odotan tällä hetkellä eniten?

VAPAUDEN TUNNETTA

Haluan käydä vaikka ruokakaupassa silloin kun haluan ja tarvitsen, en silloin kun arvioin siellä olevan väljintä. En halua kavahtaa lenkillä jokaista vastaantulevaa seuruetta, joka ei älyä väistää ja antaa ohitukselle turvallisen tuntuista tilaa. (Joskus vielä kysyn, miksi on niin vaikeaa siirtyä kohteliaasti hetkellisesti kaverin rinnalta tämän taakse.)

RAVINTOLAILLALLISIA

Olen viimeksi istunut ravintolassa viime syyskuussa, kun kävimme Naantalissa syömässä. Olemme toki tilanneet ruokia kotiin, viimeksi toissapäivänä Lehtovaarasta, mutta eihän se millään mittapuulla ole sama asia.

YSTÄVIEN NÄKEMISTÄ

Tulee olemaan niin ihanaa sopia treffit ystävien kanssa! Tätä taitaa koko maailma odottaa kiihkeimmin: nähdä ja kuulla rakkaimpiaan ihan lähietäisyydeltä.

ROADTRIP KOTIMAASSA

Tämä on konkreettisin toiveeni: Banksy. A Visual Protest -näyttely Serlachius-museo Göstassa 15.5.–10.10.2021. Museo ottaa varauksia näyttelyyn vastaan 15.3. alkaen, ja he ohjeistavat vieraaksi haluavia näin:

”Varaus tarjoaa mahdollisuuden tutustua näyttelyyn tunnin ajan. Näyttelyyn otetaan toistaiseksi kymmenen henkilöä kerrallaan. Jos koronarajoituksia muutetaan kevään mittaan, voidaan kävijämäärää ehkä lisätä. Kannattaa siis huomata, että myöhemmin saattaa siis tulla varattavaksi uusia paikkoja.”

Mökkimatkoja on varmasti luvassa, ja kaupunkiloma vaikka Tampereella tai Kuopiossa olisi kiva.

ULKOMAAN MATKA

Jos edellinen toiveeni oli konkreettinen, niin viimeinen toiveeni on varovainen, ääneen lausumattoman epämääräinen: ulkomaan matka. Lentokentällä loungeen ja pre-flight-champersille. Mahdollisesti eurooppalaiseen suurkaupunkiin, syömään hyvin ja kiertelemään katuja. Kiva, ehkä jopa ylellinen hotelli, jossa muhkea sänky ja vielä muhkeammat valkoiset pyyhkeet.

Mitä te odotatte kaikkein innokkaimmin?

Written by riitta

15.3.2021 klo 12:51

Kategoria(t): Inspiraatioksi

Tagged with , ,

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Just varasin ajan Banksyyn! 🙂 Minulla on kyllä todella samanlaisia toiveita kuin sinulla. Aiemmin yksi toiveeni oli, että pääsisin huonounisuudesta ja saisin siivottua kunnolla ja ne ovat aikalailla nyt kunnossa. Nyt voi haaveilla kesästä, pienistä reissuista ja toukokuun Gösta-reissusta, toivottavasti ravintolakin on auki silloin, että voi syödäkin siellä.

  Tykkää

  Sari – Campasimpukka

  15.3.2021 at 12:59

  • Hurraa huonounisuuden parantumisesta! Hyvät yöunet on yksi hyvinvoinnin perusta.

   Pidetään kaikki kovasti peukkuja, että kesällä olisi jo vapaampaa, ja että tosiaan ravintolat saisivat olla auki ns. normaalisti. Rokottaminen onneksi etenee, ja uskon että tällä meidän ”mini-lockdownilla” on merkitystä myös.

   Tykkää

   riitta

   15.3.2021 at 15:00

 2. Mulla on ikävä juurikin ravintola-illallista ja ulkomaanmatkaa, jotka itsellä vielä liittyvät usein vahvasti yhteen. Voi olla, että se ulkomaanmatka jää vielä vuoteen 2022, mutta kesäloma on tänä vuonna vasta syyskuussa, joten ei sitä koskaan tiedä…

  Tosin en itse haluaisi lähteä reissuun, jos en ole saanut rokotetta, ja nykyisellä tahdilla se on aika epätodennäköistä, että olisin sitä tuohon mennessä saanut. Jos ei sitten rokotusjärjestystä muuteta, kun me terveet tullaan vuoroon ja meitä jotka ollaan päivittäin satojen ihmisten kanssa tekemisissä tänäkin aikana rokoteta aiemmin.

  Mä olen aina inhonnut lentokentillä oloa, mutta nyt mulla on jopa ikävä sitä. Enpä olisi uskonut tätä sanovani. Se pieni kutkutus mikä siellä on vatsanpohjassa, kun ollaan lähdössä. Sitä tunnetta on ikävä.

  Tykkää

  JonnaH.

  15.3.2021 at 13:10

  • Ah joooooo, se tunne kun taksi kaartaa lentokentän eteen ja tietää, että ihana reissu on justiinsa alkamassa!

   Mä kyllä panisin rokotusjärjestyksen uusiksi, ja panostaisin teihin asiakastöissä ja sitten myös pahimmille vaikutusalueille. Me konttorirotat voidaan odottaa, tosin antaisin pk-seudun rotille ensiksi rokotteen. 🙂

   Tykkää

   riitta

   15.3.2021 at 15:02

 3. Onneksi kohta on taas paremmat säät pyöräilyyn ja saan sitä kautta vapautta takaisin liikkumiseen. Museoiden avautumista odotan ja kaupassakin olisi kiva käydä normaalisti. Nyt tulee välillä jätettyä ruokainspiraatiot väliin, jos ei ole aineksia. Näillä olisin aika tyytyväinen. Ja ihan varmasti noiden osalta kesällä onkin jo parempi tilanne.
  Ja aina paranisi, jos kesällä jo voisi matkustaa huoletta kotimaassa samaan tapaan kuin viime vuonnakin ja käydä syömässä ”oikeaa ruokaa” ravintolassa. Sekä edellinen ravintolakäynti (Capperi, sitä edellisestä alkaa olla jo ”vuosia”) että matka pääkaupunkiseudun ulkopuolelle minulla on viime vuoden heinäkuulta… -q

  Tykkää

  Q

  16.3.2021 at 20:09

  • Mä olen tosiaan käynyt Naantalissa mökillä viime syksynä, sitä ennen kesäkuussa Lappeenrannassa työmatkalla. Muuten tiiviisti kotinurkilla – jopa niin tiiviisti, että satunnaiset ruoanhakureissut helsinkiläisistä ravintoloista tuntuu eksoottisilta, ihan kuin en olisi esim. Töölössä koskaan käynyt. 😀

   Ehkä se on vapaus, mitä eniten odotan, ja niin taitavat odottaa kaikki muutkin. Enkä tarkoita nyt (pelkästään) matkustamista, vaan ihan normaaleja arkielämän juttuja: työmatkoja, ravintoloita, ystävien näkemistä, asiakaspalaverita nenäkkäin jne.

   Tykkää

   riitta

   17.3.2021 at 08:06

   • Joo tunnistan tunteen: kävelyretket oman kaupunginosan ulkopuolella tuovat suorastaan eksotiikkaa elämään. Ihan kiva toisaalta, sehän todistaa vain, että osaa nauttia pienistäkin asioista 🙂 -q

    Tykkää

    Q

    17.3.2021 at 17:41

   • Tuota ollaan saatu opetella viime ajat, huomaamaan ne pienet jutut ja nauttimaan niistäkin. 🙂 Mahtaako sitä ensimmäisen ravintolaillallisen aiheuttamaa tunnekuohua kestääkään..! 😀 😀

    Tykkää

    riitta

    17.3.2021 at 21:42

 4. Toivottavasti toiveesi toteutuvat.Täällä kun kokonaisen vuoden rajoitusten jälkeen on vihdoinkin avattu ravintoloita ja kahviloita, tosin myös rajoituksilla, niin on kyllä ihanaa. Vielä en ole ollut syömässä missään , viime kerrasta on jo pitkälti yli vuosi. Päässä on koko ajan se että onko tämä vai väliaikaista vai jatkuvaa. Toivottavasti saatte pian rokotteita, sillä se taitaa olla ainoa tapa miten tästä vitsauksesta pääsee jotenkuten eroon.

  Liked by 1 henkilö

  Jael

  19.3.2021 at 18:11

  • Olen huomannutkin sun somesta ja muustakin uutisoinnista, että teillä ollaan jo väljemmillä vesillä, mahtavaa! Jep, rokottamalla tämä lähtee, sitä on nyt odotettava. Vanhempani ovat jo omansa onneksi saaneet, heistä oli iso huoli.

   Liked by 1 henkilö

   riitta

   20.3.2021 at 12:39


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: