masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Syysmietteitä

with 6 comments

Souschef aloitti yläkoulun, jatkoi harrastuksensa parissa ja minä siihen liittyvässä talkootyössä, asiakastyöt käynnistyivät täydellä höökillä ja joogasalini palasi normaaliin lukujärjestykseen. Syksyinen ordning o reda on täällä taas turvanamme.

hyvä arki, kotimaanmatkailu, sienestäminen, tattisaalis, Tertin kartano

Kesän 2018 ylivertaisuudesta ei varmasti tarvitse sanoa mitään, mitä kaikki eivät jo ajattelisi. En muista, milloin viimeksi olisin käynyt mökillä aamu-uinnilla, ja vain nippa nappa kokenut virkistyneeni, sillä vesi oli niin ihanan lämmintä. Käytin, pesin ja kuivatin taas aamuksi yhdet ja samat puuvillashortsit ja t-paidan, muut vaatteet olivat fyysisesti ja henkisesti liikaa. Näin ensimmäistä kertaa Guns n´Rosesin livenä Ullevilla Göteborgissa ja yli 40 vuoden jälkeen uudestaan vanhan kotitalomme Brysselissä. Yhtä onnellinen oli jälleennäkeminen mökin, Kuopion ja siellä asuvan ystävän, Tertin kartanon ja Legolandin kanssa. Ensimmäistä kertaa ikinä sain myös hienon tattisaaliin. Sieni-ihmisen sielu tosin ei saa rauhaa, ennen kuin myös suppilovahveroita on saatu varastoihin riittävä määrä.

 hyvä arki, kotimaanmatkailu, sienestäminen, tattisaalis, Tertin kartano hyvä arki, kotimaanmatkailu, sienestäminen, tattisaalis, Tertin kartano

Tällaisen kesän jälkeen on vain ihanaa pukeutua farkkuihin ja neuleisiin, pitää vähän tiukempaa rotia syömisten ja rahankäytön suhteen ja suhtautua sunnuntaihin sellaisena arjen helpottajapäivänä, jolloin pestään riittävästi pyykkiä ja ostetaan ainakin alkuviikon ruoat kerralla. Tällä hetkellä kiinnostaa kaikkein eniten neuleprojektit, paksut historialliset romaanit ja sisustaminen. Saimme vihdoin tilattua uudet ruokapöydän tuolit, ja taisin löytää hyvän kandidaatin uudeksi sängyksi. Haaveilen tästä Sandbergin tapetista keittiön takaseinälle, mies pitää vielä vakuuttaa visioni mahtavuudesta. Tapetit ja keittiö eivät kuulemma ole hyvä yhdistelmä – pöh!

Toivottavasti teilläkin oli niin hyvä kesä, että uusi vuodenaika on helppo ottaa haltuun!

hyvä arki, kotimaanmatkailu, sienestäminen, tattisaalis, Tertin kartano, Puijon torni, Kuopio, Kuopion ravintolat

Written by riitta

17.9.2018 klo 13:12

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oli kyllä hieno kesä! Meillä se tarkoitti kaiken kokkaamisen siirtämistä ulos toukokuusta näihin päiviin asti, kymmeniä kartanoita Virossa, pitkästä aikaa napapiirillä käymistä ja sitä, että arki on muuttunut pysyvästi, kun vain toinen käy enää töissä. Minäkin tykkään syksyn tulemisesta, vaikka toisaalta olen vuodenaikahelppo, pidän aina eniten siitä, joka on menossa ja siitä joka on juuri alkamassa.

  Tykkää

  Sari – Campasimpukka

  18.9.2018 at 07:07

  • En tiennytkään, että teillä on ollut noin isoja muutoksia työelämässä, wow! Teidän kartanoturnee oli huikea, ihania kuvia Instassa.

   Tykkää

   riitta

   18.9.2018 at 08:51

   • Vielä yksi pitkä postaus on elokuun kartanokierroksesta tiedossa, se on ollut jonossa Espanja-haasteen takia. Toki se on kirjoittamatta vielä. 😀

    Tosiaan A sai heittää jo työrukkaset nurkkaan ja minä vielä jonkun aikaa sinnittelen.

    Tykkää

    Sari – Campasimpukka

    18.9.2018 at 18:28

 2. Sulla on Sari sitten aina lämpimät tohvelit ja kylmä drinkki odottamassa, kun tulet kotiin..? 😉

  Tykkää

  riitta

  19.9.2018 at 07:19


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: