masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Italialaisen muodin maestro: Giorgio Armani

with 3 comments

Milanon matkan ainoa museovisiitti koski italialaista huippumuotia.

You cannot visit one of Europe´s fashion meccas without doing something fashion related – other than shopping, that is. The Armani-Silos museum offers an insight onto one of Italy´s (and the world´s, for that matter) fashion legends, namely the designs of Giorgio Armani.

armanisilos6

Armani-Silos –museon pysyvä näyttely esittelee Giorgio Armanin suunnittelua eri vuosikymmeniltä. Vaatteita ei tosin ole jaettu vuosilukujen mukaan, vaan teemoittain.

Museorakennus on yksinkertainen ja ultramoderni. Raffisti betonille jätetyt pinnat ja luotisuorat linjat kertovat kenties Armanin alkuajoista nimenomaan miesten muodin suunnittelijana. Museon työntekijöiksi valitut Todella Kauniit Ihmiset puolestaan alleviivaavat, että Giorgio Armani ryhtyi ensimmäisten joukossa vaatettamaan näyttelijöitä ja tähtiä punaiselle matolle.

armanisilos5

Armani tunnetaan selkeästä suunnittelusta. Puvut saattavat olla todella koristeellisia, eikä paljeteissa ole säästelty, mutta ylimääräiset volangit ja kermakakkumaisuudet eivät kuulu Armani-estetiikkaan. Klassisia, kantajaansa kaunistavia pukuja.

armanisilos7armanisilos8armanisilos1armanisilos11

Tunnistin osan vaatteista muotia seuraamieni vuosien varrelta niin lehtien sivuilta kuin näytöslavoilta, ja jotkut juhla-asuista olivat tuttuja mm. Oscar-gaaloista.

Asusteosasto oli paha paikka – huuli väpättäen jouduin kääntämään näille selkäni. Todella Kauniista Ihmisistä olisi varmasti tullut Todella Vihaisia Ihmisiä, jos olisin koskenut näihin.

armanisilos2armanisilos4armanisilos3

Kuvassa se penteleen kallis sormus, joka ei kyllä hopeaa ole nähnytkään. Oppirahoja, oppirahoja…

armanisilos9

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ötökkä-rintaneulat on makeita, jotenkin olen aina pitänyt tollaisista, vaikka en itse osaa niitä käyttää paitsi ehkä talvitakin liepeessä. 😀

    Liked by 1 henkilö

    Jonna

    11.3.2016 at 22:40

    • Ne oli ihania, luojan kiitos eivät kuuluneet museon lahjakaupan valikoimiin – olisi tullut kalliiksi! 😀

      Tykkää

      riitta

      12.3.2016 at 12:32

  2. […] näkyvä iso Armanin kynttilä on matkamuisto peräti neljän vuoden […]

    Tykkää


I live for comments!