masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Elämänmakuinen keittiö: Maku Kitchen Life

with 6 comments

masutoaitemu promotion

Parhaat astiat ovat ne, jotka jo muodoillaan ja tuntumaltaan innoittavat kokkaamaan. Ne, jotka tietävät itsekin, minkä ruoan korostamiseen ne on tehty.

Maku Kitchen Life –tarjoiluastiat ja –ruoanlaittovälineet osuvat juuri tähän kategoriaan: kuvioidut kulhot ramen- ja nuudelikeitoille, pienet erimuotoiset keraamiset vadit oliiveille, kuivatuille kapriksille ja geometrisin kuvioin koristellut säilytysrasiat keittiön kuivatarvikkeille. Puiset kauhat ja kapustat kulkevat pehmeästi kattiloiden pohjissa. Kannelliset vuoat suorastaan vaativat kurkkaamaan, mitä ihania makuja ja tuoksuja niihin kätkeytyy. Leipälaatikoiden nahkavetimeen on aamuisin pehmeä tarttua.

MAKU8 MAKU7    MAKU2 MAKU1

Tuotteet ovat saatavilla kaupan taloustavaraosastolla marraskuusta 2015 lähtien.

MAKU4

Padat ovat valualumiinia. Julkaisutilaisuudessa tarjottavat, mm. pataleipää kokannut Akseli Herlevi kehui näitä kovasti. Pinkki tahna on punajuurella maustettua hummusta – ei liene tarpeen todeta, että tämä on varastamisen arvoinen resepti!

MAKU_tapas

Kivikeraamiset pikkukulhot tuntuivat kodikkaan karheilta käsissä.

MAKU3

Parsakattila herätti aidon habegärin.

Written by riitta

24.10.2015 klo 08:04

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mitä tarkoittaa valualumiini padoissa? Epäilyttää, irtoaako ruuanvalmistusprosessissa alumiinia? Entä onko valualumiinia kivikeraamisissa astioissa?

  Tykkää

  Kirsti

  8.11.2015 at 10:11

  • Kiitos erinomaisista kysymyksistä, Kirsti! Sanon suoraan, etten tiedä, mutta otan asiasta selvää Tammer-Tukusta ja palaan asap asiaan.

   Tykkää

   riitta

   8.11.2015 at 12:08

   • Ja tässä vastaus Tammer-Tukulta:

    ”Sanalla valu viitataan valmistusmenetelmään. Valualumiinin etuna on keveys verrattuna teräkseen tai valurautaan, sekä loistava lämmönjako koko pohjalle ja kylkiin. Astioista ei irtoa alumiinia ruuanvalmistusprosessissa.

    Kivikeramiikka ei sisällä valualumiinia. Kivikeramiikan kemiallinen koostumus vaihtelee valmistajittain. Useimmiten pääraaka-aine on kvartsi ja käytetyin konstruktiokeraamiini on alumiinioksidi.”

    Tykkää

    riitta

    10.11.2015 at 12:16

 2. ”Valmistaja xxx, Tampere”. Todellisuudessa valmistuttaja Tammer-tukku, valmistuspaikka Jukujukumaa. Perinteistä Tammer-tukun harjoittamaa alkuperäpesua, siis. Nyt vaihteeksi uudella tuotemerkillä ja uudella muka-valmistajalla. Olisi paljon reilumpaa kaikille, jos se Tammer-tukku lukisi näkyvästi tuotteen etiketissä.

  Liked by 1 henkilö

  Jeps Juu

  11.11.2015 at 19:00

  • Moi Jeps Juu, yritin etsiä tietoja valmistuspaikasta, mutten löytänyt. Joten laitan Tammer-Tukun viestintään kysymystä menemään, palaan vastauksen kera tänne asap!

   Tykkää

   riitta

   13.11.2015 at 09:38

   • Hei, tiedustelin asiaa Tammer-Tukulta, ja sain heiltä seuraavan vastauksen:

    ”Tammer-Tukku kiittää antamastasi palautteesta. Yhtiö ei tarkoituksellisesti halua johtaa kuluttajia harhaan merkitsemällä itsensä valmistajaksi vaan on noudattanut 9. päivänä heinäkuuta 2008 annettua Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta (EY) N:o 765/2008. Asetus koskee tuotteiden kaupan pitämiseen liittyvää akkreditointia ja markkinavalvontaa. Tässä asetuksessa on määritelty talouden toimijoiden roolit uudelleen.

    Kyseisen asetuksen 2 artiklassa määritellään:
    Valmistaja on luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, joka valmistaa taikka suunnitteluttaa tai valmistuttaa tuotetta ja markkinoi sitä omalla tuotenimellään tai tavaramerkillä. Maku-tuotteet on saatettu markkinoille Tammer-Tukku Oy:n rekisteröimällä tuotemerkillä.

    Tammer-Tukku on siis toiminut asetuksen (EY) N:o 765/2008 mukaisesti määrittäessään roolinsa Maku-tuotteiden valmistajana.

    Tammer-Tukku pahoittelee valmistaja-merkinnästä syntynyttä epäselvyyttä ja toivoo vastauksen selventävän tilannetta.”

    Tykkää

    riitta

    26.11.2015 at 16:01


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: