Tekijänsä näköinen salaatti
Jos olisin salaatti, olisin juuri tällainen: vihreitä osia vain nimeksi, suussa poksuvia seesaminsiemeniä ja paljon wasabia. ”Se on ihan hyvä noin, mennään jo – ÄLÄ NYSVÄÄ” –esillepano kertonee myös jotain luonteestani.
Ohje on Elle Mat & Vinin numerosta 8/12. Ohjeessa on alun perin käytetty naudanlihaa, mutta vaihdoin sen graavisuolattuun loheen näin juhlakauden alla. Seuraavalla kerralla tuumasin kokeilla kevyesti grillattua lohta. Wasabin määrää voi varioida oman maun mukaan.
Ainekset neljän hengen alkupalavatiin:
- 8 viipaletta graavilohta
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- mustapippuria myllystä
- 4 retiisiä
- nippu vesikrassia (tai daikon-krassia)
- soijaa
- 100 maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 rkl wasabia
- (pieni loraus maitoa tai vettä)
- Sekoita tuorejuusto ja wasabi maidolla tai vedellä notkistettuna kastikkeeksi. Aloita pienellä määrällä wasabia, ja maistele kunnes kastike on haluamasi vahvuinen.
- Viipaloi retiisit ohuiksi.
- Levitä kalat tarjoiluvadille ja retiisit ja krassi niiden päälle. Ripottele seesaminsiemenet tasaisesti vadille, rouhi pari kierrosta pippurimyllystä päälle.
- Pirskottele kastiketta ja soijaa lopuksi salaatin päälle.
Minäkin tykkään tuollaisista, en osaa paljonkaan asetella, vaan mieluiten ronskia! Sitten kun rupean pipertämään, tulee siitä melko poikkeuksetta vähän väkinäistä, tiedäthän ne ruohosipulin varret keoksi asetellun annoksen huipulla?
TykkääTykkää
Campasimpukka
17.12.2012 at 09:12
Ihanaa, en ole ainoa! Nimenomaan väkinäistä, yliyrittämistä, jos pitää pipertää. Tästä syystä olen hyvä laittamaan ruokaa mutta kehno leipuri, en jaksa olla tarpeeksi huolellinen…
TykkääTykkää
riitta
17.12.2012 at 09:16
Hauska ja kivan näköinen ohje.
TykkääTykkää
luimupupu
17.12.2012 at 09:31
Ja helppo kuin mikä!
TykkääTykkää
riitta
17.12.2012 at 09:49
En tykkää sitten yhtään retiisistä, vaikka ne kovin söpöjä ovatkin. Eipä mulla sitten tällä kertaa muuta. 🙂
TykkääTykkää
Huli
17.12.2012 at 09:39
Mitämitä, pieni viaton retiisi?? Ei vaineskaan, ne jakaa melko voimakkaasti mielipiteitä. Mieskään ei niin hirveästi fanita.
TykkääTykkää
riitta
17.12.2012 at 09:49
Hieno salaatti. Ja esillepano on ihan mahtava, reipasta meininkiä ilman turhaa piperrystä tai lohiruusukkeiden vääntelyä!
TykkääTykkää
jokihaka kokkaa
17.12.2012 at 10:15
Kauhistus, lohiruusukkeet – olisin niiiiiin reputtanut emäntäkoulussa…. 😀
TykkääTykkää
riitta
17.12.2012 at 10:22
Tämähän on täydellinen, sekä makumaailmaltaan että ulkonäöltään. Minen ainakaan jaksa pipertää.
TykkääTykkää
Anna
17.12.2012 at 12:40
Piperrys on niin turhaa, sekaisin se menee kuitenkin vatsassa! 😀
TykkääTykkää
riitta
17.12.2012 at 12:42
Tämä voisi olla kyllä aika pirun hyvää siitä naudastakin. Tuollainen huiskittu homma on itseasiassa todella kaunis.
TykkääTykkää
suolaajahunajaa
17.12.2012 at 18:54
No aivan varmasti! Ohjeessa käskettiin ruskistamaan liha nopeasti (saa jäädä tosi roséeksi) ja kierittelemään se seesaminsiemenissä -> ohuiksi viipaleiksi ja muiden ainesten sekaan. Lohiversiossa retiisin voisi myös korvata retikalla.
TykkääTykkää
riitta
18.12.2012 at 07:58