masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Ruokamatka Pietariin

with 7 comments

Hyppäsimme suolaa & hunajaa -Jonnan kanssa perjantaina Allegron kyytiin, ja vietimme pitkän viikonlopun Pietaria ihmetellessä. Nyt on maailma taas mallillaan kiitos huippuseuralaiseni, joka jaksoi kiltisti kantaa tälle nuhanenälle vessapaperia ja kuunnella monologit yskänkohtausten välillä!

Pietari on ulkonäöllisesti kuin Helsingin Senaatintori potenssiin sata. Upeaa arkkitehtuuria, krinoliinihameiden kahinan voi helposti kuvitella mukulakivikaduille. Ihmisten vähyys vaan hämmensi, iltaisin saimme usein painella tyhjillä kaduilla. Palvelu etenkin ravintoloissa oli mukavaa, ja sujui useimmiten mutkattomasti hyvällä englannilla.

Kahta kulinaristia ei voi päästää irti ilman, että puhe ja toiminta kääntyy aina ruokaan. Lounaalla pitää tietysti miettiä, mitä illalla syödään, ja illallisella voi jo kääntää kaihoisat ajatukset hotellin runsaaseen aamiaiseen. Söimme Pietarissa valtavan hyvin, ruoka ylitti kaikki odotukseni. Kaksi paikkaa etenkin tekivät vaikutuksen: Café Idiot ja Teplo. Ensimmäinen oli opaskirjan (Mondo) suosittelema paikka, Teplon oli Jonna löytänyt tuttavansa kautta.

TEPLO

Säveltäjän talon takapihalla sijaitsevan ravintolan omintakeinen sisustus takaa ainakin sen, että puhetta riittää vieraammankin seuralaisen kanssa. Ravintola oli lauantai-iltana täpötäynnä, mikä tietysti lisää viihtyvyyttä kun on naurua ja puheensorinaa ympärillä. Ruokalistat oli tehty hauskasti scrapbook-tyyliin. Kaikissa käymissämme ravintoloissa oli muuten harvinaisen laajat menut, siellä ei todellakaan noudateta mitään kolme alkupalaa – viisi pääruokaa – kolme jälkiruokaa –kaavaa.

Rapeat, aivan selvästi voissa paistetut perunaletut menivät liukkaasti alas smetanan, lohen ja mädin avulla. Pääruoaksi valitsemani minestrone-keitto oli pieteetillä tehty: vihanneskuutiot olivat kaikki mittatikun kanssa leikattu, tomaatit kaltattu ja suolaa ropsautettu sekaan riittävä määrä.

Teplo yllätti paitsi laadullaan, myös edullisilla hinnoillaan. Söimme siis kumpikin alkupalat ja pääruoan, Jonna otti vielä jälkiruoan ja minä ihanan minttuteen, ja lisäksi joimme kolme isoa lasia viiniä. Loppusumma oli noin 60 euroa, ei todellakaan paha.

IDIOT

Punaisessa plyysinojatuolissa istuessa, kaiuttimien soittaessa haikeaa balalaikasävelmää taustalla, on vaikea kuvitella venäläisempää ympäristöä syödä höyryävän kuumia pelmenejä ja hörpätä jääkylmää vodkaa. Ensimmäinen snapsi on kuulemma aina ilmainen. Tarjoilija oli huippuystävällinen, ja puhui erinomaista englantia. Lohipelmeneissä maistui kala ja tilli, ja kuori oli täydellisen ohut ja al dente.

Written by riitta

15.5.2012 klo 10:07

7 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ai kun hauskan oloinen reissu! Ja mielenkiintoisia ravintolasuosituksia. Pinterestistä bongasin Teplon jo etukäteen, kun juttelitte siellä siitä. Pitäisi kanssa joskus lähteä tuonne Pietariin, kun on niin lähelläkin.

    Tykkää

    Ankerias Vipunen

    15.5.2012 at 16:59

    • Oli kyllä superhauska reissu! Varasimme matkat (junan, hotellin ja viisumit) Russian Expert -matkatoimiston kautta, meni mallikkaasti. Hotelliakin voin lämmöllä suositella (Sokos Hotel Palace Bridge), siisti, tunnelmallinen ja hyvällä paikalla, melkein Eremitaasia vastapäätä ja ihan rannassa. Runsas aamiainen kuului hintaan.

      Tykkää

      riitta

      15.5.2012 at 20:56

  2. Hyvältä näyttävät niin ruoat kuin maisematkin! Vodkalasi on kyllä pelottavan suuri 🙂

    Tykkää

    Pandice

    15.5.2012 at 20:39

    • Hih, kuvakulma hieman vääristää, vaikka olikin varmasti isompi kuin 4 cl. Ja miten ”pehmeä” vodka, mäkin sain sen juotua vaikka yleensä nössöilen tiukkojen viinojen suhteen.

      Tykkää

      riitta

      15.5.2012 at 20:57

  3. Joo ja minähän olin ihan hiljaa koko reissun 😉 Oli ihana reissu ja paljon, paljon ihanaa ruokaa. Pitikö sinun nyt antaa ilmi, että minä olin se, joka söin vielä jälkiruoankin… Kiitoksia viimeisestä.

    Tykkää

    suolaajahunajaa

    16.5.2012 at 17:46

    • Hei skinny bitch, maineesi (ja vyötärönseutusi) kestää kyllä yhden jälkkärin… 😀 Mutta tasapuolisuuden nimissä sanottakoon, että noista kolmesta viinistä kaksi oli minun.

      Kiitos itsellesi, ensi vuonna uusiksi uudessa kohteessa!

      Tykkää

      riitta

      16.5.2012 at 20:14

  4. […] Pietariin hurmasi hyvällä ruoalla ja seurakin oli mitä mainiointa, mutta kaupungille joudun antamaan vielä toisen mahdollisuuden ennen […]

    Tykkää


I live for comments!