masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kauden paras kosmetiikkatuote: kunnon aurinkosuoja

with 6 comments

masutoaitemu promotion

Vappuviikonloppuna saatiin toivottavasti ensimakua tulevasta: paljon aurinkoa ja luut syväjäästä sulattavaa lämpöä!

Ajelimme mökille, ja katselin auton kattoikkunasta sinilipun sinistä taivasta ja mäntyjen latvoja. Kyynikko joutui räpyttelemään silmiään tiuhempaan omituisen tunnekuohun vallassa – tunsin nimittäin valtavaa kiitollisuutta. Älkää kysykö ketä tai mitä kohtaan, mutta olin vain niin kiitollinen siitä, että talvi on ohi, ja että aurinko ja sen valo ovat taas täällä.

Ei pidä kuitenkaan antaa lisääntyneen valon pyörryttää päätä siihen malliin, että unohtaisi aurinkosuojavoiteen tärkeyden. Pihatöissä, ulkoliikunnassa ja terasseilla tulee varmasti itse kunkin vietettyä aikaa, joten iho pitää suojata riittävin suojakertoimin.

aurinkosuoja, auringolta suojautuminen, Eucerin, herkän ihon aurinkovoide, valitse oikea aurinkosuoja

Muistutukseksi: on olemassa kemiallisia ja fysikaalisia aurinkosuojia. Ensimainitut suojaavat ihoa muuttamalla UV-säteilyn lämmöksi, ja ”ohjaamalla” lämmön pois ihon pinnalta. Niiden tulee antaa imeytyä ihoon puoli tuntia ennen auringossa oleilua, ja ne saattavat aiheuttaa ihoärsytystä (näppylöitä, allergista punoitusta). Hyvä puoli on se, että niitä on kosmeettisesti miellyttävä käyttää, sillä ne imeytyvät nopeammin ihoon.

Fysikaaliset suojat, kuten titaanioksidi tai sinkkioksidi, puolestaan heijastavat UV-säteet pois iholta. Fysikaalista metodia käyttäviä aurinkosuojia suositellaan yleensä epäpuhtaalle iholle, sillä ne eivät tuki ihoa. Haittapuolena voidaan sanoa, että fysikaalisen suojan antavat tuotteet ovat usein paksumpia ja hitaammin imeytyviä.

Itse teen yleensä niin, että levitän aurinkosuojan (käytössä blogin kautta saamani Eucerinin Sun Fluid Anti-Age SPF 30) päivävoiteen päälle, jotta aurinkosuoja ei tule suoraan helposti nokkiinsa ottavalle iholleni. Tähän päälle saatan levittää vielä ohuen kerroksen irtopuuteria fysikaaliseksi suojaksi iholle.

Aurinkosuojaa pitää muistaa levittää lisää iholle säännöllisesti. Se kannattaa myös pestä pois heti, kun tietää jäävänsä sisätiloihin, ja levittää kasvoille rauhoittava seerumi ja sen päälle voide.

aurinkosuoja, auringolta suojautuminen, Eucerin, herkän ihon aurinkovoide, valitse oikea aurinkosuoja

Written by riitta

3.5.2016 klo 12:18

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tosi kivat kuvat olet ottanut! Hyvä informatiivinen postaus muutenkin. Itsekin jaksan näistä asioista muistuttaa asiakkaitani ja blogissakin, tottakai. Aurinkonpaiste on ihana juttu, mutta kaikessa on myös varjopuolensa 😉

    Liked by 1 henkilö

    • Voi kiitos Mia kuvakehuista! Lämmittää ihan erityisesti mieltä, kun tiedän minkälaisia kuvia itse otat. 🙂

      Tykkää

      riitta

      3.5.2016 at 13:24

  2. Tämä on kesän eniten odottamani uutuus. Sormet syyhyää jo 🙂

    Liked by 1 henkilö

    Ulla

    3.5.2016 at 15:40

    • Jee, kiva kuulla, että asiantuntija on bongannut tämän tuotteen omalle ostoslistalleen. 🙂

      Tykkää

      riitta

      3.5.2016 at 15:43

  3. Ihanan kesäiset kuvat! ❤

    Tykkää

    Jonna

    3.5.2016 at 19:05


I live for comments!