masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Ekosertifioituja luksushajuvesiä

with 16 comments

Kuluttaja voi vaihtaa lähes minkä tahansa käyttämänsä kosmetiikkatuotteen laadukkaaseen ekoversioon –  nyt myös hajuvetensä.

Kävin viime viikolla Nudgessa kuuntelemassa Honoré des Prés’n markkinointipäällikön Lucile Davidin esitystä HdP:n hajuvesistä. Jotenkin vaan istuu kuin nenä päähän, kun hajuvesistä kertoo rennon tyylikäs ranskatar, jonka englannin kielen ääntäminen vie suoraan muodin maailmaan: ”Zis parfum iz full ov citrus and femininity, it’s terribly French, très à la mode quoi.”

HdP:n hajuvedet on kehittänyt kuuluisa tuoksu”nenä” Olivia Giacobetti, joka on mm. Hermès’n Iris-hajuveden takana. Tuoksuilla on Ecocert Organic Label –sertifikaatti, joka käsittää paitsi hajuvesien ainesosat, myös pakkausmateriaalit. Sarjaan kuuluu viisi Eau de Toilettea ja kolme Eau de Parfymia. Hinnat Nudgessa vaihtelevat 70-120 euron välillä.

Tuoksut todella poikkeavat totutusta, en ole törmännyt vastaaviin muiden tuoksuvalmistajien kohdalla. Esimerkiksi Love Les Carrottes –tuoksun ensimmäinen vivahde on tuore porkkanamehu, joka pehmenee appelsiiniin ja vaniljaan. Tuoksujen ainesosat muistuttavat muutenkin enemmän ruokareseptin ainesosaluetteloa: egyptiläistä basilikaa, Madagaskarin neilikoita, Filippiineiltä tuotua tulista pippuria, ranskalaista Calisson-marsipaania, sitruunaa, korianteria, Bourbon-vaniljaa…

Ehdoton suosikkini on Chaman´s party (EdT), jossa on vetiver-ruohoa ja puutuoksuja Venezuelasta. Tummempi tuoksu, eli juuri minun mieleeni.

Hyvänä kakkosena tulee Vamp à NY (EdP), jossa on tuberosaa, rommia ja bourbon-vaniljaa. Hyvä uutinen on se, että sain tilaisuudesta lahjaksi yhden pullon Vamp à New Yorkia (joka on kuulemma ranskalaisen näyttelijän Isabella Adjanin suosikki), jonka haluan arpoa lukijoideni kesken! Teitähän nimittäin on kiittäminen siitä, että blogini voi hyvin, ja että saan osallistua mielenkiintoisin tapahtumiin. Joten jätähän kommentti, mikäli haluat olla arvonnassa mukana – kerro vaikka mikä on lempituoksusi, ja miksi haluaisit kokeilla jotain uutta. Ja jos tunnet jonkun, joka on kiinnostunut ekotuoksuista, vinkkaa ihmeessä arvonnasta! Vastausaikaa on perjantaiaamuun klo 9.00 mennessä, arvon ja ilmoitan voittajan perjantaina iltapäivällä.

Written by riitta

5.4.2011 klo 11:15

16 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hei minä minä minä! 😀

    Lempituoksuni on tällä hetkellä Nina Riccin Nina, mutta haluaisin jonkun uuden tuoksun uuteen vuodenaikaan…

    Tykkää

    Pandice

    5.4.2011 at 11:56

    • Aih, Nina on hyvä! Ja ihan samaa ajattelen, täytyy jättää talvi taakseen myös tuoksujen osalta.

      Tykkää

      riitta

      5.4.2011 at 12:41

  2. Tykkään yleensä Body Shopin tuoksuista, Ocean Spray on yksi lemppareistani. Toisaalta olen alkanut kaivata jotakin vähän aikuisempaa tuoksua ja moniviahteisempaa tuoksua ja sellaiselta tuo arvottu tuoksu kuulostaa.

    Tykkää

    Ellu

    5.4.2011 at 20:02

    • Siinä tapauksessa tuo voisi hyvinkin miellyttää sua, tuoksu on nimittäin ”monisyinen” ja muuttuu iholla hiljalleen hyvinkin erilaiseksi kuin mitä se oli ensi suihkauksella. 🙂

      Tykkää

      riitta

      7.4.2011 at 09:13

  3. Tykkään vesituoksuista ja sitruksesta. Seuraavaksi ehkä Kenzon teepuunkukkatuoksu ostoslistalla.

    Tykkää

    Tarja

    5.4.2011 at 21:26

    • Wau, teepuunkukkatuoksu kuulostaa hyvältä, laitan korvan taakse!

      Tykkää

      riitta

      7.4.2011 at 09:14

  4. Tykkään pirteistä, keveistä tuoksuista. Tällä hetkellä olen hajuvedetön ja uusi puteli tulisikin tarpeeseen!

    Tykkää

    Mari

    6.4.2011 at 08:02

    • Kääk, hajuvedetön!?!? Toivottavasti saamme tilanteen korjattua arvonnan myötä… ;-D

      Tykkää

      riitta

      7.4.2011 at 09:16

  5. Minulla on useita lempituoksuja,joita vaihtelen mielialan ja tilanteiden mukaan. Oscar dela Renta signiture,Hypnose,Incolence,Donna Karan be delicious on uusin… Allergikkona nenä vuotaa,ja silmät kutiaa, haluaisin vaihtaa tuotteet luonnonmukaisiin myrkyttömiin:)

    Tykkää

    Tuula Lönnberg

    6.4.2011 at 08:26

    • Hypnose on minunkin mieleeni. Uskon, että HdP:n hajuvedet sopivat myös allergikolle.

      Tykkää

      riitta

      7.4.2011 at 09:19

  6. Lempituoksujani ”normihajuvesistä” ovat Lancomen Hypnose ja D&G:n The One. Nykyään omistan Acorellen Wild Berries tuoksun, mutta kaipaisin sen vierelle myös kesäisempää tuoksua. 🙂

    Tykkää

    story

    6.4.2011 at 09:09

    • Hypnose tulikin jo kuitattua, mutta mainitsemasi kaksi muuta ovat tuoksuttamatta, laitan nämäkin muistiin. 🙂

      Tykkää

      riitta

      7.4.2011 at 09:20

  7. Lempituoksuni on suloinen Daisy by Marc Jacobs. Olen pikkuhiljaa päivittänyt kosmetiikkaani ekoversioihin ja monta uutta tuoterakkautta on löytynyt, haluaisin tämänkin olevan niistä yksi ❤

    Tykkää

    Minna S

    6.4.2011 at 10:29

    • Daisy on hyvä tuoksu, ja miten sievä pullo! Samoin minä olen yrittänyt vaivihkaa tutustua luonnonkosmetiikkaan, ja yllättynyt jo monta kertaa positiivisesti. Ainoastaan shampoot ovat olleet epäonnistuneita kokeiluja, mutta en luovuta niidenkään suhteen.

      Tykkää

      riitta

      7.4.2011 at 09:22

  8. En ole voinut käyttää parfyymiä vuosikausiin koska olen herkkä tyrmääville kemikaalipommeille, josko tästä vihdoinkin löytyisi luonnollinen tuoksu jota voisi huoletta käyttää ilman pääsärkyä? Aiemmat ekotuoksu tuoksutteluni olivat aika pettymyksiä.. kuka haluaa haista pourtpourrille? 😉

    Tykkää

    johanna

    6.4.2011 at 22:41

    • HdP:n Lucile on kuulemma itsekin herkistynyt ”tavishajuvesille” eikä ole voinut niitä käyttää, mutta ekoversioita kyllä ilman mitään ongelmaa.

      Siis mitä, eikö jokaisen naisen tuoksuihanne olekaan kuivahtaneet ruusun terälehdet ja ummehtunut santelipuu?!?!? 😀

      Tykkää

      riitta

      7.4.2011 at 09:24


I live for comments!