masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Tältä haluan tuoksua, kertaa 3

with 8 comments

Rakastan hajuvesiä, olen aina rakastanut! Nyt kun teen vielä aiempaa enemmän työni kotikonttorilla, olen nauttinut suunnattomasti, kun olen voinut rauhassa suihkutella menemään lempituoksujani, kun ei ole tarvinnut muistaa asiakkaalla tai junassa kenties olevaa tuoksuallergikkoa.

Pidän tummista tuoksuista, vesituoksut eivät todellakaan ole minua varten. Kiinnostun, kun tuoksukuvauksessa mainitaan seetri- tai santelipuu, nahka, savu, vetiver (heinäkasvi, jolla sanotaan olevan rauhoittavia ja maadoittavia vaikutuksia) tai bergamotti. Kukkaistuoksuista pidän myös usein, mutta ne eivät saa olla liian makeita, vaan niissä pitää olla jokin kirpeä raikastava elementti.

Omistan useamman tuoksun, joiden välillä vaihtelen vaatteiden ja meikin mukaan, hajuvesi tulee siis osaksi kokonaisuutta. Tuoksun valinnassa tärkeää on myös se, miltä ne saavat itseni tuntumaan – ihan kuin vaatteiden tai vaikkapa huulipunankin kohdalla. Tummemmissa hajuvesissä on voimaa, jotain vankkumatonta ja jotain sensuellia, ja näistä ammennan mielelläni mielentilani päivittäin.

BYREDO: MOJAVE GHOST

Tällä tuoksulla on ehdottomasti paras nimi, jonka voi hajuvedelle antaa! Äärimmäisen kiehtovassa tuoksussa on muun muassa santelipuuta, orvokkia ja myskiä. Tuoksussa on aavikon lämpö ja vain harvojen ja valittujen kohdalla kukkivien kasvien nektari.

GUCCI: THE LAST DAY OF SUMMER

Viime vuonna lanseeratussa unisex-tuoksussa on lähes kaikkia niitä yllämainittuja tuoksunuotteja, joista yleensä innostun: seetripuuta, sypressiä, muskottipähkinää, patsulia ja vetiveriä. Voimakas itämainen Oud-tyylinen tuoksu, jota riittää pari suihkausta. Antaa rohkeutta, mutta myös vaatii sitä kantajaltaan.

HERMÈS: LE JARDIN DE MONSIEUR LI

Kolmikon kukkaistuoksu, Herra Lin puutarha, on sekoitus kumkvattia, jasmiinia ja minttua. Kumkvatin terä raikastaa mehukkaan kokonaisuuden. Lopputulos on kukkivan puutarhan tuoksu aamupäivän auringossa jo hieman lämmenneenä, mutta ei vielä päivän paahteen kypsentämänä.

Written by riitta

24.9.2020 klo 13:29

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kotona työskentelyn ehdottomia etuja! Kodin ulkopuoliseen työhön, on pakko valita aina tietynlainen ja laittaa todella vähän. Mutta kotona töitä tehdessä, käytän sitten niitä muita. ❤ Monsieur Li on ihana, musta paras sitruunatuoksu ikinä. Tosin olen vähän kade, että mun iholla se on tosi sitruksinen, kun miehen iholla siitä tulee pehmeän makeahko, ihan erilainen tuoksu. Melkein parempi hänellä kuin minulla. BUU!

  Tykkää

  JonnaH.

  24.9.2020 at 16:53

  • Meillä on varmaankin sitten samanlainen ihon PH miehesi kanssa, koska mullakin Lin alun kirpakkuus makeutuu selvästi. Sulla muuten tuntuu säilyvän tuoksut pidempään iholla, ainakin mitä olen postauksistasi lukenut. PH vaikuttanee siihenkin?

   Tykkää

   riitta

   25.9.2020 at 13:05

 2. Minä taas pidän vihreistä’, raikkaista tuoksuista. Tykkään etenkin sitruksen vivahteesta tuoksuissa. Hyvää viikonloppua Riitta.

  Tykkää

  Jael

  24.9.2020 at 18:40

  • Sitrustuoksut on ihania minustakin, etenkin kesällä! ”Omimmat” tuoksut on kuitenkin selvästi puupohjaisia.

   Tykkää

   riitta

   25.9.2020 at 13:06

 3. Minulla taas on vain yksi tuoksu käytössä kerrallaan. Pitkään hajuvesi on ollut minulle vapaa-ajan merkki, mutta nyt korona-aikana olen minäkin nauttinut siitä, että voin huoletta käyttää hajuvettä joka päivä. Saa nähdä, miten paluu toimistolle sitten aikanaan menee, kun tähän on oppinut.
  Tämän hetken tuoksuni on Bossin the scent for her private accord. Sitä tuskin tulen enää hankkimaan, tuoksu oli jonkilainen kompromissi jo hankittaessa ja se yhdistyy vahvasti kotona-aikaan, koska on ollut käytössä koko etätyöajan. Fragrantica luokittelee tuon oriental vanilla-tyyppiseksi ja samasta kategoriasta löytyi muitakin tuoksuja, joita minulla on ollut käytössäni (ainakin perusversio The Scentistä, Chanelin Allure ja Guerlainin Petite robe noir).
  Mutta yhden kysymyksen voisin heittää: miten Riitta ja Jonna te säilytätte hajuvesiä, että ne kestävät pidempään? Minusta tuntuu, että tuoksut kestävät hyvinä vain vajaan vuoden ja sitten se alkaa haista iholla ”härskiintyneeltä” tai ainakin selkeästi erilaiselle kuin alussa. Esimerkiksi tuo nykyinen on otettu käyttöön helmikuussa ja nyt tuo härskiintyminen alkaa edetä.
  Hyvää viikoloppua! -q

  Tykkää

  Q

  25.9.2020 at 08:09

  • Ah, Allure ja pikkumusta ovat molemmat ihania!

   Säilytän omia tuoksujani vaatekaapin hyllyllä, eli pimeässä ja kuivassa, ja useimmiten myös pahvipakkauksissaan – vaikka onkin mälsää, ettei kaunista pulloa voi pitää esillä. Luin, että kosteus olisi etenkin pahasta, joten kylppäri on mahdollisimman huono paikka hajuvesille.

   Tykkää

   riitta

   25.9.2020 at 13:11

   • Enpäs tiennytkään, että kosteuskin on pahasta. No se varmaan vaikuttanut, koska pari viimeistä pullollista on tosiaan olleet kylppärissä, vaikkakin omissa pahvipakkauksissaan. Ehkä minunkin pitää järjestää vaatekaappiin parfyymiosasto. Hurmaava ajatus sekin 🙂 -q

    Tykkää

    Q

    25.9.2020 at 15:47

   • ”Hyvä” jos ongelman aiheuttaja löytyi (kurja tietysti jo pilaantuneiden pullojen kannalta)! 🙂

    Tykkää

    riitta

    25.9.2020 at 16:21


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: