Herneet ranskalaisittain
Seuraa pikaohje herkulliseen lisukkeeseen, joka on hyvä kaveri niin lihalle kuin kalalle. Tein tätä viimeksi eilen sunnuntai-illalliselle, jolla tarjosin wieninleikkeitä possusta ja kotikutoisia maalaisranskalaisia.
Tämä oli onnistunut setti kaikin puolin – selvisin aterian päätteeksi pelatun Trivial Pursuit -kierroksen voittajaksi! Hyvä ruoka, fiksumpi mieli.
Käytin tuoreita herneitä, mutta pakasteet käyvät yhtä hyvin. Mittasuhteillakaan ei ole niin väliä, kuitenkin niin, että pääpaino on herneissä. Klassiseen ranskalaiseen ohjeeseen lisätään joskus myös pekonia ja kevätsipuleiden varsia.
Lisukekokoinen annos 3-4 hengelle
- 2 pientä salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- vajaa 1 litra tuoreita herneitä
- 1-2 pientä sydänsalaattia
- oliiviöljyä paistamiseen
- 2 rkl voita, toinen paistamiseen ja toinen maustamiseen
- 1 dl vettä
- suolaa, mustapippuria
Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Riivi herneenpalot ja revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi.
Kuumenna öljy ja sulata sekaan ensimmäinen nokare voita pannulla. Lisää sipulit ja herneet ja kypsennä pari minuuttia. Lisää sitten vesi ja anna kiehahtaa kunnolla, noin kolme minuuttia. Lisää sitten salaatit ja sekoita ne herneisiin. Kun salaatinlehdet ovat hieman nuupahtaneet, mausta suolalla, mustapippurilla sekä toisella voinokareella.
Mukavaa uutta viikkoa!
PS: Sydänsalaattia voi myös grillata, on superhyvää!
Kuulostaapa hyvältä:) Tuoreita herneitä pitää odotella täällä ensi kevääseen, ja pitää muistaa tämä ohje silloin.
TykkääTykkää
Jael
31.8.2020 at 17:28
Meillä sesonki vetelee ihan viimeisiään, löysin kaupasta vielä viimeiset myyntilaarit. Olivat vieläpä supermakeita ja isoja tällä kertaa, kauden parhaat maistamani ehdottomasti.
TykkääTykkää
riitta
31.8.2020 at 19:21
Salottisipulilla, valkosipulilla, oliiviöljyllä ja voilla silattuna ei voi mennä pieleen. Vähän samalla menetelmällä me opettelimme tänä kesänä syömään papuja, kun sain palstanaapurilta pavun taimia ja niistä tuli satoa. Herneet ovat vaan nopeampia ja huolettomampia valmistaa kuin pavut. Täytyy muistaa kokeilla tätä. Samoin pitäisi joku kesä muistaa kokeilla italialaista risottoa, johon tulee tuoreita herneitä. -q
TykkääTykkää
Q
2.9.2020 at 19:23
Kiitos kun muistutit hernerisotosta, sitä en ole koskaan kokeillut tehdä itse! Ja totta tosiaan, samoja makujahan voi testata vihreisiin papuihin, testaan sitäkin. 🙂
TykkääTykkää
riitta
2.9.2020 at 20:49