masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Herneet ranskalaisittain

with 4 comments

Seuraa pikaohje herkulliseen lisukkeeseen, joka on hyvä kaveri niin lihalle kuin kalalle. Tein tätä viimeksi eilen sunnuntai-illalliselle, jolla tarjosin wieninleikkeitä possusta ja kotikutoisia maalaisranskalaisia.

Tämä oli onnistunut setti kaikin puolin – selvisin aterian päätteeksi pelatun Trivial Pursuit -kierroksen voittajaksi! Hyvä ruoka, fiksumpi mieli.

Käytin tuoreita herneitä, mutta pakasteet käyvät yhtä hyvin. Mittasuhteillakaan ei ole niin väliä, kuitenkin niin, että pääpaino on herneissä. Klassiseen ranskalaiseen ohjeeseen lisätään joskus myös pekonia ja kevätsipuleiden varsia.

Lisukekokoinen annos 3-4 hengelle

  • 2 pientä salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • vajaa 1 litra tuoreita herneitä
  • 1-2 pientä sydänsalaattia
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 rkl voita, toinen paistamiseen ja toinen maustamiseen
  • 1 dl vettä
  • suolaa, mustapippuria

Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Riivi herneenpalot ja revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi.

Kuumenna öljy ja sulata sekaan ensimmäinen nokare voita pannulla. Lisää sipulit ja herneet ja kypsennä pari minuuttia. Lisää sitten vesi ja anna kiehahtaa kunnolla, noin kolme minuuttia. Lisää sitten salaatit ja sekoita ne herneisiin. Kun salaatinlehdet ovat hieman nuupahtaneet, mausta suolalla, mustapippurilla sekä toisella voinokareella.

Mukavaa uutta viikkoa!

PS: Sydänsalaattia voi myös grillata, on superhyvää!

Written by riitta

31.8.2020 klo 13:21

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with ,

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kuulostaapa hyvältä:) Tuoreita herneitä pitää odotella täällä ensi kevääseen, ja pitää muistaa tämä ohje silloin.

    Tykkää

    Jael

    31.8.2020 at 17:28

    • Meillä sesonki vetelee ihan viimeisiään, löysin kaupasta vielä viimeiset myyntilaarit. Olivat vieläpä supermakeita ja isoja tällä kertaa, kauden parhaat maistamani ehdottomasti.

      Tykkää

      riitta

      31.8.2020 at 19:21

  2. Salottisipulilla, valkosipulilla, oliiviöljyllä ja voilla silattuna ei voi mennä pieleen. Vähän samalla menetelmällä me opettelimme tänä kesänä syömään papuja, kun sain palstanaapurilta pavun taimia ja niistä tuli satoa. Herneet ovat vaan nopeampia ja huolettomampia valmistaa kuin pavut. Täytyy muistaa kokeilla tätä. Samoin pitäisi joku kesä muistaa kokeilla italialaista risottoa, johon tulee tuoreita herneitä. -q

    Tykkää

    Q

    2.9.2020 at 19:23

    • Kiitos kun muistutit hernerisotosta, sitä en ole koskaan kokeillut tehdä itse! Ja totta tosiaan, samoja makujahan voi testata vihreisiin papuihin, testaan sitäkin. 🙂

      Tykkää

      riitta

      2.9.2020 at 20:49


I live for comments!