masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Suolaan säilötyt sitruunat

leave a comment »

Kulinaarinen tunnustus: en ole koskaan edes maistanut säilöttyjä sitruunoita. Asiantuntijat puhuvat ”sitruuna-umamista” kuvaillessaan säilöttyjen sitruunoiden tuomaa makua – tätä on siis ehdottomasti saatava kokeilla!

Kaikenlainen säilöminen, hilloaminen, sienten kuivaaminen, pakastaminen tai hapanjuuren ylläpito on muutenkin ihanaa puuhaa, vaikka se sitten tarkoittaakin, että keittiö pursuaa erinäisiä purkkeja ja etenkin niitä purkin pohjia… Yhdelle pienelle kokeilulle on onneksi aina tilaa.

Säilöttyjen sitruunoiden ohje on varsin helppo: tarvitaan vain sitruunoita, suolaa ja aikaa. Mahdollisesti pieni tilkka vettä, jos sitruunoista ei saa tarpeeksi nestettä. Päätin testata näitä todella maltillisella määrällä siltä varalta, että lopputulos ei sovikaan omaan makuun. Laitoin pienimpään lasipurkkiini 1,5 sitruunaa, raportoin mausta tekeytymiseen vaaditun ajan jälkeen.

Näin ne syntyvät:

  1. Steriloi säilöntäastia ja muut välineet esimerkiksi keittämällä.
  2. Kuuraa sitruunat huolellisesti harjalla.
  3. Leikkaa sitruunat neljään osaan niin, että lohkot ovat toisissaan kiinni toisesta päästä.
  4. Laita suolaa säilöntäastian pohjalle, noin ruokalusikka. Ripottele sitten sama määrä suolaa sitruunan sisään ja muussaa se astian pohjalle. Toista kaikkien sitruunoiden kohdalla, niin monta kuin sitten käytätkin.
  5. Tarkista lopuksi, että kaikki sitruunat peittyvät nesteeseen. Lisää sitruunanmehua tai tilkka vettä, jos uhkaa jäädä vajaaksi.
  6. Sulje astian kansi ja anna sitruunoiden seistä huoneenlämmössä viikko, välillä astiaa käännellen. Siirrä astia sitten jääkaappiin.
  7. Sitruunat ovat käyttökelpoisia kuukauden kuluttua.

Written by riitta

27.7.2020 klo 08:14

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: