masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Aitoja thaimaalaisia makuja: Thai Garden Naantali Spassa

leave a comment »

En odottanut kummoisempaa makuelämystä, kun kävimme pari vuotta sitten ensimmäisen kerran Naantali Span thaimaalaisessa ravintolassa. Makuelämys oli kuitenkin aivan mielettömän upea ja autenttinen – oli vaikea uskoa olevansa Turun saaristossa!

Ennakkoluuloni saattoivat johtua siitä, että ravintola sijaitsee kylpylässä – eihän niissä uskalleta tarjota mitään metsästäjänleikettä eksoottisempaa… Onneksi kokeilimme ravintolaa, siitä on tullut yksi vakiopaikoistamme Turun liepeillä liikkuessamme.

En ole käynyt Thaimaassa, mutta olen syönyt ympäri maailmaa thaimaalaisissa ravintoloissa, ja ruokaintoilijana tiedän, mitä mausteita ja perusperiaatteita thai-keittiössä noudatetaan. Thai-keittiön neljä päämakuahan ovat suolainen (kalakastike, katkaraputahna), tulinen (chilit, pippurit), hapan (lime, tamarindi) ja makea (palmusokeri, hedelmät). Jokainen thai-ruokalaij yhdistää ainakin kahta näistä, joskus kaikkia neljää.

Thai Gardenin annoksista leviää koko kroppaan niin kutkuttavia sitruunaruohon, chilin ja kalakastikkeen aromeja, että sitä saattaa vain hykerrellä mielihyvästä. Säälin joka kerta niitä reppanoita, jotka ovat valinneet samassa isossa ravintolasalissa (thaipaikka on toki erotettu muusta salista sermeillä ja sisustuksella) sijaitsevan noutopöydän, ja tekisi mieli käydä houkuttelemassa heidät parempien makujen puolelle.

Thai Gardenin annokset ovat suuria, eikä esimerkiksi jättikatkarapujen määrässä sniiduilla. Tulisiksi merkityt annokset ovat oikeasti tulisia (en uskalla maistaa miehen valitsemia annosten kastikkeita kuin veitsenkärjellä). Suosittelen testaamaan myös alkudrinkkejä, niissäkin on Kaukoidän makupaletti! Viikuna-gin-cocktail on erityisen herkullinen.

Written by riitta

15.7.2020 klo 08:06

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: