masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Mökkiviikonloppu

with 6 comments

Hassua, miten vain kaksi yötä poissa kotoa järvimaisemissa laskee stressihartiat korvista oikealle korkeudelle.

Ajoimme perjantaina vanhempieni mökille Leppävirralle, ja palasimme sunnuntaina Tertin kartanon pitopöydän kautta kotiin. Olen aiemminkin maininnut, että vanhempieni mökki (eli lapsuuteni pääasiallinen kesälomanviettopaikka) on superaskeettinen ye olde mökki, jossa on ulkohuussi, soutuvene ja tiilistä suurpiirteisesti kyhätty ruoanlaittopaikka. Sähköt on vedetty, mutta vanhempani irtisanoivat sopimuksen jokunen vuosi sitten, kun he eivät enää kyenneet mökkeilemään. Aamut alkavatkin aina tulen virittämisellä grilliin, jotta saa keitettyä teevettä, astianpesuvettä ja paahdettua leipää.

Tonttia ei ole raivattu vuosiin, ja puut ja muu kasvusto tekevät mökistä kunnon piilopirtin, joka ei järvelle näy. Siellä saa siis olla aivan rauhassa, etenkin kuin rajanaapureihin on matkaa. Voi painella savuisissa vaatteissa ja rönttölenkkareissa sydämensä kyllyydestä. Niin paljon kuin nautinkin laittautumisesta, niin aina välillä on kiva olla valmis uuteen päivään suoraan sängystä.

Järvellä oli tällä kertaa paljon enemmän mökkiläisiä kuin aiempina vuosina (koronan vaikutus?), mikä oli minusta vain hyvä asia. Olisi sääli, jos kuvankaunis maisema jäisi niin sanotusti käyttämättä. Kävimme soutamassa, mato-onget jäivät tällä kertaa rannalle.

Heitin vihdoin talviturkinkin, vesi oli täydellisen lämmintä! Aurinko sai veden pinnan kimaltelemaan niin, ettei sitä melkein erottanut valosta, eikä veden ja ilman lämpötilaa niitäkään erottanut toisistaan. Kelluin selälläni ja muistin kyllä unohtaneeni vastata siihen ja tähän sähköpostiin ja etten taaskaan saanut aikaiseksi aloittaa yhtä uutta tekstiä, mutta siinä hetkessä oli niin hyvä olla, että pystyin sulkemaan velvoitteet ajatusten arkilokerikkoon.

Written by riitta

29.6.2020 klo 10:40

Kategoria(t): masutoaitemu

Tagged with , ,

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tuollaisessa järvimaisemassa on jotain tyynnyttävää. Ja omalla tavallaan siinäkin, että arkiset askaret, kuten teeveden keittäminen, vievät aikaa eri tavalla kuin kotona. Omat vanhempani mökkeilevät vielä ahkerasti ja olemmekin mökillä oikeastaan ihan vieraina. Joten järvimaisemasta huolimatta, en aina koe rentoutuvani mökkireissuilla. -q

  Liked by 1 henkilö

  Q

  29.6.2020 at 17:47

  • Ehdottomasti! Veden keittämisestä tai vaikka saunan lämmittämisestä tulee rituaaleja, joihin keskittyminen auttaa rentoutumaan. Ja on toki eri asia olla ”omalla” mökillä kuin vieraana, siinä on heti eri vivahde.

   Tykkää

   riitta

   29.6.2020 at 20:32

 2. Mökkeily on mukavaa ja teillä oli just rentoa meininkiä! Meillä on mökillä myös ulkohuussi eikä sitä halutakaan muuttaa, se kuuluu mökkielämään. Me tehtiin monen vuoden jahkailun jälkeen viime vuonna päätös liittyä kunnan vesiverkkoon eli meille tulee kylmä vesi nyt muutamaan vesipisteeseen ja se on kyllä helpottanut hirveästi operointia. Sen enempää kakkoskoti-infrastruktuuria ei halutakaan sinne – arjen askareet, kuten käsin tiskaaminen, on leppoisaa hommaa ja ainakin mulle se sopii 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Juokseva vesi auttaa varmasti paljon, olisi kyllä kiva meilläkin. Mutta muuten mäkin pidän siitä, että puitteet ovat simppelit, minusta mökillä niin kuuluukin olla.

   Tykkää

   riitta

   2.7.2020 at 14:08

 3. Mökkeily on täydellistä, paitsi ne itikat. Argh, kun ne ei vaan osaa ikinä jättää mua rauhaa. Parin viikon päästä taas keräämään pistoksia… Kiva kun kaveria ei syö ollenkaan, vaikka ei laita edes myrkkyä. Mä suorastaan uin myrkyssä ja oon silti se, joka saa parit paarman, mäkäräisen ja hyttysen puremat joka kerta. :/

  Liked by 1 henkilö

  JonnaH.

  2.7.2020 at 10:13

  • Itikoita ei varmasti kukaan jäisi kaipaamaan, paitsi ehkä linnut. 😀 Oletko kokeillut Themacell-laitteita? Meillä oli pari kolme sellaista mukana, eikä itikoita näkynyt mailla eikä halmeilla. Iso, iso suositus!

   Tykkää

   riitta

   2.7.2020 at 14:09


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: