masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kesäkohteet 2020

with 7 comments

Ulkomaille ei taida vielä useampaan kuukauteen olla asiaa, mutta jotain kesäreissuja on aivan pakko saada tehdä. Ei tule kesäfiilis muuten.

Vaikka sosiaali- ja terveysministeriö tuossa uhkailikin, ettei kotimaassakaan tarvitse kesällä matkustaa, niin en usko niin karuun todellisuuteen. Kun liikutaan skarppina ja toisia kunnioittaen, niin omasta kotikunnasta pitää voida lähteä.

Laitan kännykkään talteen vierailukohteita aina kun kiinnostava paikka tulee vastaan. Yleensä niihin liittyy ruoka tavalla tai toisella, mutta listalla on kauniita luontokohteita. Ja niihinhän voi ottaa eväät mukaan. I´m a problem solver.

Seuraavat kohteet ovat koronakesän 2020 listallani korkealla. Missä te olette ajatelleet lomanne viettää? Elääkö toive ulkomaanmatkasta?

KOLI

Olen kerran ollut pienenä Kolin huikeissa Finlandia hymni -maisemissa, nyt olisi korkea aika mennä uudestaan. Vanhemmillani on mökki Varkauden lähellä, joten sieltä käsin voisi tehdä päivämatkan.

VENEAJELU ESPOON SAARISTOSSA

Helsingin edustalla liikkuu paatti jos toinenkin, mutta kuinka moni on tutustunut Espoon lähisaariin? En ainakaan minä. Ottaisin oman piknik-korin mukaan ja pysähtyisin mieluusti useammassakin saaressa!

LAUKON KARTANO

Piipahdimme viime kesänä, ja haluaisin mennä tänäkin vuonna. Uuden ravintoloitsijan kesämenu kuulostaa ihanalta!

TERTIN KARTANO

Klassikko, jonka löysin muutama vuosi sitten uudelleen.

ORINORON ROTKO – YKSI SAVON SEITSEMÄSTÄ IHMEESTÄ

Sisko bongasi tämän luettuaan Mikko Kamulat, ja on varmasti oikeassa siinä, että Orinoro on toiminut kirjan miljöön inspiraationa. Tämäkin on ihan mökin vieressä, joten visiitti on helppo järjestää turvallisesti.

Written by riitta

28.5.2020 klo 11:46

7 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kivoja kohteita! Me ollaan suunniteltu kesäreissua Porkkalanniemelle. En tiedä voittaako se suunnitellut Potsdamin ja Japanin reissut, mutta jospa jälkimmäiset olisivat tallella myöhemminkin. En muuten ole koskaan käynyt Orinorolla, vaikka asuin lähellä vuosikausia.

  Liked by 1 henkilö

  Krista

  28.5.2020 at 15:15

  • Luotetaan siihen, että muu maailma on vielä olemassa – vaikka mun sydän vuotaakin verta teidän Japanin-suunnitelmien kariutumisesta..!

   Orinoro vaikuttaa kuvien perusteella mahtavalta paikalta, se on vankasti suunnitelmissa.

   Tykkää

   riitta

   28.5.2020 at 15:20

 2. Kerrankin olen onnellinen siitä, että perheemme ei osaa suunnitella toteutuvia matkoja pitkälle etukäteen. Ja meillä lomiin kuuluu käydä päiväretkillä sen isommin suunnittelematta tai poiketa jossakin osana siirtymätaipaletta esimerkiksi mummolaan. Ja vaikka lapset välillä nurisevatkin kohdevalinnoista (ai miten niin ei ole hienoa käydä Somerolla?), on reissuista jäänyt vähintään yhtä hienoja muistoja kuin ulkomaille tehdyistä matkoistakin. Tuo Laukko jäi kyllä sinun listaltasi kutkuttelemaan. Varsinkin jos ruoka on hyvää, se olisi oikeassa suunnassa ja vain pieni kiertotie muutenkin tehtävään matkaan.
  Lisäksi meillä on jo lähes perinne noudattaa lomilla sanontaa ”Värför Paris, vi har ju Åbo”, joten Turkuun on kuitenkin päästävä tänäkin kesänä. -q

  Liked by 1 henkilö

  Q

  28.5.2020 at 18:34

  • Tuo on minusta ihailtava taito, ettei aina tarvitse olla etukäteen tehtyjä suunnitelmia, vaan menee minne nenä aamulla osoittaa. 🙂 Mä en osaa. 😀 Tai siis osaan kyllä, mutta sitten pitäisi olla _myös_ kalenterimerkintä jostain spesiaalista, jota saa odottaa ja fiilistellä. Muistot lähtee ihmisistä ja tapahtumista, ei puitteista, siitä olen täysin samaa mieltä.

   Turkuun mekin varmasti päädymme, se on ihana kesäkaupunki. Niin kuin kaikki Suomen kaupungit oikeastaan, tämä on oikea kesämaa. ❤

   Tykkää

   riitta

   29.5.2020 at 07:34

 3. Suomi on ihana matkailukohde kesällä, voi kun voisi nyt kokea sen. Tertin kartano on ihana, sinne tekisi niin mieli mennä uudestaan. Täällä on outoa kun ei ole lainkaan turisteja, joita yleensä näkee paljon, sillä maahan ei vielä lasketa kuin tänne palaavia kansalaisia, kiitos koronan. Ja kotimaamatkailua tekevät täkäläisetkin tällä kertaa.

  Liked by 1 henkilö

  Jael

  29.5.2020 at 15:38

  • On varmasti autiota teilläpäin nyt, toivottavasti edes oma väki uskaltaa lähteä liikkeelle. Talous tarvitsee pientä rohkeutta nyt!

   Tykkää

   riitta

   29.5.2020 at 19:26

 4. […] sijaitseva Orinoron luontopolku pääsi mukaan, kun listasin kesäisiä matkailukohteita. Onneksi oli, sillä paikka on kerta kaikkiaan upea! Ei syyttä yksi Savon seitsemästä […]

  Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: