masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Näin valitset ja käytät kirkkaanväristä huulipunaa

with 8 comments

Sain erinomaisen kysymyksen taannoiseen postaukseeni eniten käyttämistäni fuksianvärisistä huulipunista: miten valita itselle sopiva väri? Etenkin, jos voimakkaat värit kiehtovat, mutta samalla saavat epäröimään? Paneudutaan siis aiheeseen tänään.

Itselle sopivan näyttävämmän huulipunan (oli se sitten tomaatinpunainen, viininpunainen tai Hubba Bubba -pinkki) valinnassa kannattaa huomioida kolme asiaa: oma ihonsävy, huulipunamassan koostumus ja oma maku.

Kylmää vai kuumaa

Vanha mutta toimiva niksi selvittää, onko oman ihon sävy kylmä vai lämmin, on kurkata ranteen sisäpinnan suonia. Jos ne ovat selvästi sinisiä, ihonsävysi on kylmä. Jos suonet näyttävät vihreiltä, ihonsävysi on lämmin. Ja jos suonesi ovat oikeastaan sinivihreät, on ihonsävysi neutraali. Jos tämä testi ei vielä vakuuta, toinen kikka on nostaa jotain puhtaanvalkoista ja jotain luonnonvalkoista kasvojen alle. Jos ihosi näyttää kirkkaammalta ja raikkaammalta puhtaanvalkoisen kanssa, on ihosi kylmä. Luonnonvalkoinen puolestaan saa lämpimämmän ihon hehkumaan.

Ja sitten vain valitsemaan: siniseen (tai violettiin) taittavat punat – HUOM! oli kyse sitten nudesta, punaisesta tai pinkistä – ovat kylmälle iholle hyvä valinta, keltaiseen (tai persikkaan) taittavat punat sopivat nyrkkisääntönä lämpimälle ihonsävylle.

Mattaa vai kermaista

Jos ajatus kirkkaasta huulipunasta houkuttelee, muttei ole aivan varma viihtyykö sellaisessa, kannattaa aloittaa kermaisemmasta punasta, jonka koostumuksen pehmeys pehmentää myös lopputulosta huulilla. Esimerkiksi Clarinsin Joli Rouge Brillant -punat ja MACin Amplified Cremé Lipstick -punat antavat maltillisen värikkään lopputuloksen, joka ei taatusti tunnu liian räikeältä kasvoilla.

Fok it

Tärkein on minusta kuitenkin se, mistä väristä itse pitää. Katseeni hakeutuu aina eriasteisiin pinkkeihin puniin, ja käytän niitä eniten. Ihonsävyni on kylmä, joten useimmiten pinkit ja fuksiat sopivat, mutten arastele käyttää lämpimiäkään sävyjä, jos väri on minusta kaunis, tai haluan kokeilla tiettyä lookia.

Sanotaan myös usein, ettei näyttävä huulipuna ole paras vaihtoehto, jos huulet ovat kovin kapeat. Minulla on, mutta ihhhhhassssama – huulipunalookit ovat minusta ihania ja saavat olon kauniiksi ja naiselliseksi, joten miksi ihmeessä tyytyisin huulikiiltoihin ja nude-sävyihin!

Lopuksi sananen huulipunan monipuolisuudesta, mikä monilta unohtuu. Huulipunan voi levittää monella eri tapaa, jotka tuottavat erilaisen lookin. Kun taputtelee väriä puikosta sormella huulille, syntyy pehmeämpi lopputulos, jossa on vain murto-osa värin täyttä näyttävyyttä. Suoraan puikosta levittämällä saa jo ponnekkaamman lookin, ja täysi efekti syntyy sävy-sävyyn rajauskynällä ja huulikiillolla huulipunan päällä.

Muista myös kasvomeikin tärkeys: kirkas puna tarvitsee tasoitetun ihon näyttääkseen kivalta. Punan raikastava vaikutus ei toimi, jos kasvot ovat laikukkaat tai epätasaisen näköiset.

Written by riitta

20.5.2020 klo 11:49

Kategoria(t): Värikosmetiikka

Tagged with

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kiitos, tämä oli mahtava paketti. Ainakin minä ymmärrän nyt paremmin, miksi joku sinällään kivan näköinen sävy ei ole toiminut. Noilla kriteereillä ihoni sävy on selkeästi lämmin, koska suonet näyttävät vihreiltä ja luonnonvalkoisesta tulee kehuja. Punan sävyä valitessa olen verrannut vain sävyjä keskenään. Lämpimämpi sävy näyttää helposti ”punaisemmalta” kuin viileä varsinkin rinnakkain. Se on varmasti vaikuttanut valintaan, en ole uskaltanut valita punaisempaa. Ja kylmä sävy ei sitten ole käynytkään niin hyvin ihon sävyn kanssa.
  Ja tuokin on totta, että sellainen hyvä ”kermainen” puna on varmasti helpompi käyttää ja levittää eri tavoin.
  Eli seuraavan kerran etsin lämpöisiä sävyjä ja kokeilen myös erilaisia laatuja ennen valintaa. Ehkä sitten vihdoin löydän jonkun kivan sävyn, jota tulee käytettyä. -q

  Liked by 1 henkilö

  Q

  20.5.2020 at 18:11

  • Kiitos itsellesi suuresti inspiraatiosta! 🙂 Kiva, jos tästä oli hyötyä. Tuo valkoisen sävyn kikka on hyvä tuplavarmistus – ja jos olet saanut kehuja toisesta, on se selvä merkki.

   Tykkää

   riitta

   20.5.2020 at 20:14

 2. Bongasin heti ton Lisan pussukan, tilasitko koko Velvet-collectionin vai pelkän meikkipussin? Oon niin kade, jos tilasit. 😀 Mun on pitkään pitänyt tilata Skyscraper Rose, koska se näyttää niin ihanalta.

  Liked by 1 henkilö

  JonnaH.

  20.5.2020 at 20:06

  • Hahaa, odotinkin josko joku tunnistaisi! 😀 Tilasin viimeksi Velvet Musen, Fawnin ja Beautyn – aivan ihania kaikki. Edellisen Collectionin (turkoosissa pellavapussukassa) tilasin kokonaan, eli mulla on Skyscraper Rose. 🙂 Todella kaunis (näyttäisi varmasti kauniilta sinulla) ja näyttävä väri, käytin viime kesänä paljon. Kesto huulilla on ällistyttävä, väriä on paljon huulilla illallakin kun aamulla levittää.

   Tykkää

   riitta

   20.5.2020 at 20:18

 3. Mä olen kauhean huono käyttämään punaisia huulipunia, ja yleisin punani on Labellon värillinen huulirasva, tai sitten vähän sellainen lämmin tumma sävy. Nythän täällä ei voi edes käyttää minkäänlaista punaa tämän edelleenkin voimassa olevan maskipakon vuoksi.

  Liked by 1 henkilö

  Jael

  21.5.2020 at 18:16

  • Maskin takana on varmasti vaikea pitää oikein mitään meikkiä. 😦 Itsehän en ole vielä juuri poistunut kotoa (mies käy kaupassa ja sitten tilataan ruokakaupan kuljetuksia), joten en ole joutunut maskin taakse. Onneksi juoksemassa/ulkoilemassa saa käydä ilman!

   Tykkää

   riitta

   21.5.2020 at 19:54


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: