masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Vielä kerran Edinburgh: Arthur´s Seat

with 6 comments

Toivottavasti pääisäisenne sujui mallikkaasti! Joulu on edelleen lempijuhlapyhäni, mutta pääsiäinen nousee listalla koko ajan. Neljä päivää lepoa ja kotipuuhastelua sopivassa suhteessa, ja suklaatakin on yllin kyllin. Ja kun ei ole oikeastaan mitään kummempia traditioita, joita ylläpitää, niin ei ole paineitakaan.

Matkastamme Skotlantiin on jo aikaa, mutta palaan sinne enemmän kuin mielelläni virtuaalisesti.

Edelliset jutut käsittelivät Edinburghin nähtävyyksiä ja Loch Nessiä, lue ihmeessä nekin. Kavutaan tällä kertaa kuitenkin korkeammalle, eli Arthur´s Seatille.

Arthur´s Seat on jäänne kivihiilikaudella sammuneesta tulivuoresta, ja se mainitaan usein mahdollisena kuningas Arthurin ja hänen ritariensa pyöreän pöydän ja Camelotin sijaintipaikkana. Arthur´s Seat sijaitsee Holyroodin kukkuloilla noin vartin kävelymatkan päässä kaupungin keskustaa, ja se on todella upea vaelluskohde.

Edinburghissa hiihtolomalla, jolloin päivät olivat Skotlannissa jo aurinkoisia mutta raikkaita. Sää oli siis täydellinen ulkona liikkumiselle. Pipo tuli tarpeeseen, vaikka nousu kukkulan laelle nostikin hien pintaan. Kipuaminen kukkulan päälle ja takaisin vaati parisen tuntia aikaa, eikä sinne kannata lähteä huonoilla kengillä tai kunnolla. Vaivannäkö palkitaan, kun pääsee huipulle, vai mitä sanotte näistä maisemista!

Palasimme Royal Milen kautta takaisin keskustaan ja söimme matkalla pubilounaan. Royal Mile on mukulakivireitti, joka alkaa Edinburghin linnalta ja päättyy puolestaan Holyroodhousen palatsin porteille. Jälkimmäinen kohde on sekin todella mielenkiintoinen paikka käydä. Palatsi on avoinna ympäri vuoden, paitsi silloin, kun kuningasperhe on paikalla. Holyroodissa on myös parlamenttitalo, joka sekin on yleisölle avoin. Vieläkin kismittää, etten ostanut parlamentin omaa viiniä tuliaisiksi! Ei tulisi Suomessa kuuloonkaan, että eduskunnalla olisi oma Chardonnay tai Merlot…

Your´s truly vilkuttaa kuvan vasemmassa laidassa vaaleassa takissa.

Kukkulan laelle kulkee useita eri reittejä, toiset jyrkempiä mutta nopeampia, toiset loivempia mutta vievät enemmän aikaa. Me menimme loivaa reittiä, niin sai nauttia maisemista koko rahan edestä. (Reitit voi varmistaa ennen kipuamista vaikka täältä.)

Written by riitta

14.4.2020 klo 08:54

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Noi maisemat on vaan niin upeita! Vielä joku päivä pakko kokea Skotlanti. Viskitehdaskierros haaveissa. 😀

  Liked by 1 henkilö

  JonnaH.

  14.4.2020 at 15:32

  • Ja mä haluan saaristoon Ulko-Hebrideille! ❤ Uskon, että on kuvankaunista sielläkin.

   Tykkää

   riitta

   14.4.2020 at 18:48

 2. Oh, mahtavia maisemia. Edinburgh vaikuttaa paikalle, jossa olisi hienoa käydä. Ehkä jopa ihan viisumin hakemisen arvoisen, jotenkin en usko, että enää ennen lopullista Brexitia tuonne pääsee…
  Ne ulko-Hebriditkin on varmasti hienot, jos ne on jotain samankaltaista kuin Skelligit Irlannin edustalla. Minulle vain tulee noista Hebrideista mieleen Knalli ja sateenvarjo ja siinä taas saatiin Hebridit kuulostamaan jotenkin masentavalta paikalta :D. -q

  Liked by 1 henkilö

  Q

  15.4.2020 at 19:12

  • 😀 Haha, niin saivatkin – se oli se paikka, minne virkamiehet lähetettiin, jos ne mokasi jotenkin. Karkoitusleiri.

   Skelligit (piti ihan googlettaa) ovat nekin upean näköiset, olet siis ollut? Irlanti on mulla käymättä, samoin Wales. Joku Tour de Britannia olisi ihana tehdä joku päivä.

   Tykkää

   riitta

   15.4.2020 at 21:17

   • Olimme kauan sitten mieheni kanssa jonkinlaisella Irlannin kiertueella ja osana sitä kävimme Skellig Michaelilla. Saari oli todella karun kaunis ja oikeastaan eksoottinenkin kokemus murisevine lunneineen ja ikivanhoine kivistä ladottuine mökkeineen. Pienemmällä Skelligille ei saanut rantautua ja hyvä niin, jotta saarella pesivät tuhannet suulat eivät häiriinny.
    Brittein saarten kiertue olisi kieltämättä hienoa tehdä joskus.
    -q

    Liked by 1 henkilö

    Q

    16.4.2020 at 19:49

   • Ooh, tuo kuulostaa todella mielenkiintoiselta kohteelta! Rakastan paikkoja, jotka laittavat heti mielikuvituksen liikkeelle: miten täällä on ennen asuttu, ketkä täällä ovat asuneet ja minkälaista heidän elämänsä on ollut.

    Tykkää

    riitta

    17.4.2020 at 10:49


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: