masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Luonnonkosmetiikkaa testaamassa

with 2 comments

Seuraa tunnustus: olen ollut huono kosmetiikkafani viime kuukaudet. Olen ostanut vain tuttuja, hyväksi havaittuja ja iholle hellävaraisia tuotteita.

Whamisa, fermentointi, luonnonkosmetiikka, K-Beauty

Syitä on monia. Talvi on rankkaa aikaa iholle: vietän päivät kuivassa sisäilmassa kotikonttorilla tai asiakastapaamisissa, minkä jälkeen joko kirmaan ulos juoksemaan pakkaseen tai hot joogan kuumaan saliin hikoilemaan. Ihoa ei oikein enempää voi rasittaa, joten kosmetiikkakokeilut on jätettävä sovinnolla suotuisimpiin keleihin. Olen keskittynyt a) kosteuttamaan ja b) kosteuttamaan ihoa. Pimeinä kuukausina kaikki energia tuntuu muutenkin menevän peruselintoimintoihin, ja siinä ei paljoa innostuta voidepurnukoista.

Luojan kiitos kevät puhaltaa taas möröt pois päästä, ja intoa riittää tutkia, mitä uutta ja ihanaa markkinoille on tullut. Yksi kiinnostavimmista on korealainen luonnonkosmetiikkasarja Whamisa. Olen kosmetiikan suhteen iloinen sekakäyttäjä – en siis käytä yksinomaan luonnonkosmetiikkaa. Kokeilen kuitenkin mielelläni aina uutta, vaikka täytyy sanoa, että etenen luonnonkosmetiikan saralla hitaasti ja varovaisesti muutaman pahan allergiakohtauksen jälkeen (esimerkiksi Mossan ja Mádaran tuotteisiin suhtaudun nykyään varauksella, ne eivät toimi ihollani).

Whamisa on siitä poikkeuksellinen brändi, että se on maailman ainoa korealainen ihonhoitosarja, jonka kaikki tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Kiinnostavinta on kuitenkin se, että se hyödyntää fermentoituja raaka-aineita. Fermentointi tarkoittaa yksinkertaisesti maitohappokäymistä eli raaka-aineet hapatetaan. Prosessi synnyttää ihon hyvinvoinnin kannalta mm. tärkeitä maitohappoa ja aminohappoja. Aminohapot edistävät solujen uudistumista ja AHA-happoihin kuuluvat maitohapot puolestaan auttavat ihoa kuorivien ominaisuuksien ansiosta tuomaan esiin hehkuvamman ja kauniimman ihon. Kuvissa näkyvät kuorintalaput ovat normaalille iholle sopivia, valikoimissa on lisäksi laput sekaiholle sekä rasvoittuvalle iholle. Kaikille ihotyypeille sopiva kasvoöljy on tehokas kosteuttaja. Sekoita kasvovoiteeseen tai taputtele sen päälle viimeisenä ihonhoitorutiinisi vaiheena.

Hinnat Stockmannilla: kasvoöljy 46,90 ja kuorintalaput 29,90 (25 kappaletta)

K-Beautyn ohella olen luottanut ranskalaisten ammattitaitoon. Ranskalainen Centifolia on, etenkin luonnonkosmetiikaksi, kohtuuhintainen ja laadukas brändi. Kuvassa näkyvä puhdistusmaito taitaa olla jo neljäs ostamani, ja uutena kokeiluna ostin ison pullon misellivettä. 500 ml:n pullo maksaa Stockmannilla vain kympin! Misellivettä kuluu paljon (hoidan sillä mm. aamupuhdistuksen talvisin), joten hinnalla on merkitystä. Niin ikään ranskalaiselta Melvitalta olen ottanut vakiokäyttöön appelsiinikukkaisveden, jota käytän kasvoveden tapaan sekä aina hot joogan jälkeen kasvosuihkeena rauhoittamaan ihoa. Tuoksu ei todellakaan ole parhaimmasta päästä, mutta tuote yksinkertaisesti toimii ja rauhoittaa ja tasoittaa ihon punoitusta.

luonnonkosmetiikka, Centifolia, Melvita, halpa luonnonkosmetiikka

Written by riitta

13.2.2018 klo 15:42

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Whamisan öljy ja kuorintalaput ovat loistavia, tykkään, että tuo öljy on kevyttä, mutta silti ravitsevaa. Centifoliasta mulla odottaa just testausta muutama ikääntyvän ihon tuote. Olen tosi paljon pohtinut, että mikähän noissa Mossan ja Mádaran tuotteissa on se ”juttu”, joka aiheuttaa tosi monella ongelmia, et ole meinaten ainoa, joka tuosta sanoo. Toisille ne taas sopivat loistavasti, en ole huomannut omassa käytössä mitään, kun taas Lumenen kaikki voiteet ovat sellaisia, ettei iho jostain syystä siedä niitä, seerumit taas melkein poikkeuksetta toimivat Lumenelta.

    Liked by 1 henkilö

    Jonna

    13.2.2018 at 20:15

    • Joo, tuota olen huomannut minäkin: toisille M & M toimii oikein hyvin, toiset saa ihottumaa. o_O Mystistä. Ja mulla on ihan sama Lumenen suhteen, seerumit ja öljyt superjees, voiteet ei taas sitten millään toimi. Onneksi on vaihtoehtoja!!!

      Tykkää

      riitta

      14.2.2018 at 08:35


I live for comments!