masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Ruotsalaiset osaa: sukkahousut kierrätysmateriaaleista

with 4 comments

Harva vaatekappale saa minut niin nopeasti raivon valtaan kuin sukkahousut.

Tässä tilanteessa olemme seisseet kaikki: olet muuten valmis lähtöön, vain sukkikset puuttuvat. Vedät toista jalkaa yllesi, kun silmukkapako vetää siististi vetoketjuna pitkin säärtä. Tietenkin kyseessä viimeinen pari, joten joudut laittamaan sittenkin housut mekon sijaan. Heität taas yhden sukkisparin melkein suoraan paketista roskiin. Hei hei 15 euroa!

sukkikset_bw

En pysty enkä halua ajatella sukkahousuista syntyvän jätteen määrää. Öljypohjainen nailon on materiaalina jo epäekologinen, ja vaateteollisuuden tuotantoprosessit eivät nekään ympäristöystävällisyydellään varsinaisesti pääse pätemään. Siksikin on sietämätöntä, että ne kestävät niin huonosti käyttöä – mikä on täysin pöpiä ottaen huomioon, että kyseessä on nimenomaan käyttötavara! Onneksi on kuitenkin ihmisiä, jotka osaavat kehittää ongelmille ratkaisuja. Kas näin: Swedish Stockings valmistaa sukkahousuja ja sukkia kierrätetyistä materiaaleista. Perustajat, Linn Frisinger ja Nadja Forsberg, kehittävät sukkahousuille tuotantoprosessin, missä käytettään vain kierrätettyjä materiaaleja, ekologisia värjäysaineita ja huuhtelumenetelmiä sekä aurinkoenergiaa. Mielestäni olennaista on myös se, että Swedish Stockingsin sukkahousumallisto on kaunis. En osta enkä käytä mitään tuotetta vain siksi, että se on ekologinen. Haluan vaatteita, joista pidän niiden itsensä takia.

Suomessa esimerkiksi Cilla´s myy Swedish Stockingseja. Sieltä minäkin ostin kuvissa näkyvät Astrid-verkkosukkahousut ja 100 denierin mustat Lia-sukkikset sitä vuodenaikaa, joka jääköön nimeämättä, varten.

sukkikset_bw2

Written by riitta

25.9.2017 klo 09:02

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hyvä tietää, näistä pitikin kysellä! Pitikö kokomerkintä paikkansa?

  Tykkää

  Pandice

  25.9.2017 at 09:15

  • Joo, sanoisin että kannattaa ottaa normaali kokonsa näistä. Ovat tosi mukavat päällä, pehmeää materiaalia. Ja kestäneet jo kolme käyttökertaa, sing hallelujah! 😀

   Tykkää

   riitta

   25.9.2017 at 09:20

 2. Mä voin ainakin suositella Falken 100 denierin, sukkikset on edelleen täysin ehjät, mutta polvessa ihan järkyttävä arpi siitä kun viime marraskuussa vedin lipat Ikean parkkiksella suoraan asfalttiin. Oli muuten sellainen kestävyystesti, etten usko et monet sukkikset läpäisisi. 😀 En vieläkään käsitä et miksi sukkikset eivät hajonneet, mutta mun polveen tuli aivan älytön haava. Mut noi verkot on tosi nätit!

  Tykkää

  JonnaH.

  25.9.2017 at 10:50

  • Kääk, no se viilsi syvälle, jos vielä on arpi näkyvissä..! o_O Mutta erinomainen mainos Falkelle kieltämättä… 😀 Falkea mäkin useimmiten ostan, jos en raaski sijoittaa Wolfordeihin. Jälkimmäiset näyttää jaloissa näteimmiltä, kude on kauniin tasaista ja siksi niitä ostan, vaikka hinta onkin korkea.

   Tykkää

   riitta

   25.9.2017 at 11:59


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: