masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Puijon korkeuksissa

with 4 comments

Kuopion Puijon tornin ravintola on paikka, jossa saa nauttia loistoruokaa häkellyttävän upeiden maisemien äärellä. Pyörivä ravintola näyttää ruokailijalle Kuopion ja Kallaveden panoraamana.

Kuopio is Finland´s ninth largest city and definitely one of the prettiest. The Puijo Tower houses a great restaurant with good, locally sourced and inspired food. The rotating restaurant floor offers a panoramic view over the city, the surrounding lakes and so much more natural greatness that only Finland can offer. Sorry not sorry, rest of the world!

puijo5

Vaikka lapsuudessa tulikin vietettyä joka kesä aikaa Kuopiossa isovanhempien luona, niin Puijossa en muista ruokailleeni (sisko oikaiskoon, jos muistan ihan omiani). Joskus taisimme käppäillä tornin juurella, tuoltahan on mitä kauneimmat maisemat kaupunkiin, sitä ympäröivään vesistöön ja vielä pitkälle siitä eteenpäin.

puijo4puijo2

Tällaisissa paikoissa, joissa ravintola sijaitsee epätavanomaisessa paikassa, tulee minulle aina pieni epäilys siitä, voiko itse pääasia eli ruoka olla hyvää, vai luottaako keittiö maisemiin ja muihin ruokaan liittymättömiin jippoihin. Puijon kohdalla voi sanoa käsi sydämellä, että ruoka on ykkösasia, kaikki muu on kivaa ekstraa. Söin itse erittäin kohtuulliset 46 euroa maksavan Puijomenun, jonka pääruoan eli paistetun järvikuhan nahka oli täydellisen rapea – olisin voinut syödä toisenkin (yleensä kuorin kalannahan aina annoksesta pois). Eikä vain minun annokseni, vaan myös ystäväni ja miehen kala oli yhtä pieteetillä valmistettu. Annoksissa oli makua, täyteläisyyttä, sopiva sekoitus kekseliäisyyttä ja konstailemattomuutta. Palvelu oli mukavaa ja huomaavaista.

Eikä näitä maisemia nyt varsinaisesti sivujuonteeksi voi haukkua…

puijo3puijo1

Written by riitta

20.7.2017 klo 12:12

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oi mitä ruokakuvia (nälkä)! Ja maisemat ❤ Mäkin muistelen, ettei me koskaan siellä syömässä käyty, käytiinkö edes koko tornissa?

  Liked by 1 henkilö

  Pandice

  20.7.2017 at 12:28

  • Ei varmaankaan käyty, mutta hämärästi muistan, että kerran ollaan oltu tornin juuren luontopoluilla jonkun aikaa kävelyllä. Mutta yläilmoissa ei kyllä olla käyty.

   Tykkää

   riitta

   20.7.2017 at 12:30

 2. Hyvän näköiset annokset ja upeat maisemat! ❤

  Liked by 1 henkilö

  Jonna

  20.7.2017 at 12:40

  • Jep, noi maisemat oli häkellyttävän kauniit. 🙂 Ja kun ravintola pyörii, saa nähdä ympäristön ihan joka vinkkelistä.

   Tykkää

   riitta

   20.7.2017 at 12:43


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: