masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Uutuusglögit testissä

with 20 comments

masutoaitemu promotion

Aamu valkeni tänään räntäsateeseen, apua… En ole talvi-ihminen, en sitten millään mittapuulla. No, tulipahan varattua renkaidenvaihtoaika, jos jotain hyvää on keksittävä!

Joulu on talvikaudessa ainoa ilonpilkahdus, mutta muuten toivon vaan ajan kulumista nopeammin kohti valoa. Pakottaudun keskittymään kivoihin juttuihin, ja keksimään iltoihin tekemistä, jotteivat päivät tuntuisi niin ankean lyhyiltä. Kun viideltä on jo hämäränhyssyä, niin päivänvalon sijaan on tuijotettava kelloa ja pysyttävä liikkeessä.

Talvi ja valottomuus saavat armon silmissäni vain joulun lähestymisellä ja rauhoittumiseen houkuttelevalla tunnelmallisuudella. Aamulla voi syödä leppoisammin aamiaisen kynttilänvalossa, kirjoja tulee luettua telkkarin töllöttämistä merkittävästi enemmän, ja neuleprojektitkin etenevät tehokkaasti telkkarin äärellä kun ei jaksa enää lukea (kahta en vaihda: Dijonia ja Täydellisiä naisia).

Myönnän, että olen jo pyöritellyt jouluaaton ruokalistaa mielessäni, onhan kyseessä perheemme vuoden tärkein juhla. Klassista ranskalaista? Pöytä notkumaan aasialaisia suosikkeja? Sammio vihreitä kuulia ja harmaasuolattu kinkku? Onneksi jouluun on vielä aikaa.

Matkani kohti joulua on päällystetty hyvällä ruoalla. Varasin meille pöydän BasBasista, samoin haluan viedä ukkelini Vinkkeliin ja Kampin uuteen ravintolakerrokseen. Sesongin juomiakaan en ole unohtanut, pääsin taas glögin makuun viime viikonloppuna mökillä. Sain Pernod Ricardilta testiin pari uutuusglögiä, Tuike Rosé Glögin ja Chymos Lakritsi-Suklaa-glögin.

joulun juomat, uutuusglögit, rosé-glögi, glögiuutuus, lämmittävät juomat, Tuike roséglögi, Chymos lakritsi-suklaa-glögi

Rosé on Alkon ensimmäinen rosé-glögi. Sen punaisten marjojen makeutta taittaa kardemumma ja kaneli. Tykkäsin tästä todella paljon, maku on paljon raikkaampi ja kevyempi (myös matalamman alkoholipitoisuutensa ansiosta), kuin perinteisten punaviiniglögien. Joilla niilläkin on toki oma paikkansa, mutta Tuike on esimerkiksi aperitiivina nautittuna paljon nukuttavia tummia tanniineja miellyttävämpi. Puristin joukkoon appelsiinin mehua, mikä raikasti makua entisestään.

Hinta Alkossa: 7,98 € (75 cl)

Lakritsi-suklaa-glögi on makean ystävälle, siitä ei ole epäilystäkään! Maitosuklaa, jouluiset mausteet ja lakritsan anis muodostavat herkullisen yhdistelmän. Tätä kannattaa kokeilla myös kermaliköörin tavoin pieni tilkka jääpalalla viilennettynä jälkiruoaksi, toimii minun suuhuni myös kylmänä.

Hinta Alkossa: 9,99 € (75 cl)

joulun juomat, uutuusglögit, rosé-glögi, glögiuutuus, lämmittävät juomat, Tuike roséglögi, Chymos lakritsi-suklaa-glögi

20 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nyt on kyllä glögisää ainakin parhaimmillaan, jos tuosta ulkona vihmovasta tuulesta jotain positiivista pitää hakea 🙂 Olisipa ihanaa päästä nyt tuonne kuviesi takkatulen ääreen, viltin alle ja vielä glögilasi käteen.

    Liked by 1 henkilö

    • Huokaus, tekisi kieltämättä terää päästä lämmittelemään takan ääreen hyvän juoman kanssa. Onneksi kohta on hot jooga, se kompensoi vähän.

      Tykkää

      riitta

      25.10.2016 at 15:31

  2. Olisipa takka! mutta glögikin käy, ottaa vähän enemmän niin saa saman efektin 😀

    Tykkää

  3. Mekin juotiin ekat glögit eilen, tästä se lähtee. Itse olen talvi-ihminen jos on lunta, tää synkkyys ei innosta yhtään. Lumipyry, niin meikä lähtee heti fiilistelemään ulos. 😀

    Liked by 1 henkilö

    Jonna

    25.10.2016 at 17:20

    • Siis talvessa pitää tosiaan olla kunnolla meininkiä, lunta ja pakkasta – mitkään plus 3 ja jatkuvaa räntäsadetta ei kelpaa.

      Tykkää

      riitta

      26.10.2016 at 06:58

  4. Laku-suklaaglögi kuulostaa juuri minun juomaltani! Kiva, että tällaisia uutuuksia on tarjolla. Ja hei, et ole ainoa, joka jo miettii joulun tarjoiluja 😀 Tai itse asiassa koko joulukuun, sillä olen vahva jouluihminen ja se on vuoden parasta aikaa. Paitsi jos räntää tulee koko ajan.. toivotaan siis tunnelmallisia, jouluisia kelejä heti kohta jo!

    Liked by 1 henkilö

    Mallaspulla

    25.10.2016 at 17:27

    • Jee, kanssajouluihmiset rulaa! Valkoinen joulu on mullakin hartaasti toivonnassa, molemmat peukut pystyssä!

      Tykkää

      riitta

      26.10.2016 at 06:59

  5. Täällä toinen anti-talvi-ihminen, olispa aina kesä! Ai että, toi lakritsi-suklaaglögi on kyllä ihan pakko laittaa testiin, kuulostaa mielettömältä.

    Tykkää

    Jaana

    25.10.2016 at 18:44

    • Huokaus, kesä ja valo on vasta edessäpäin… Pitää ajatella niin, että jokainen päivä vie taas kohti aurinkoa. 🙂

      Tykkää

      riitta

      26.10.2016 at 07:00

  6. En ole vielä glögikautta avannut, mutta ei se kaukana ollut tänään kun räntäsateessa käveli… No punkkua join kuitenkin lämmikkeeksi 🙂

    Tykkää

  7. Lakritsi -suklaaglögi kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.Täällä vielä lämpöasteet sellaiset ettei glögi oikein innosta mutta kunhan viilenee.Tosin joudun tekemään glögin alusta pitäen itse.

    Tykkää

    Jael

    25.10.2016 at 19:46

    • Voin kuvitella, että sielläpäin ei lämmittävä alkoholijuoma ole ensimmäisenä mielessä… 😀 Pieni tilkka tunnelman kohottajana ehkä vielä menee?

      Tykkää

      riitta

      26.10.2016 at 07:01

  8. Oletko Blossan jo testannut? Kiinnostaisi…

    Tykkää

    Pandice

    26.10.2016 at 08:51

    • En ole, mutta haluaisin kyllä. (enkä vähiten pullon ulkonäön vuoksi…)

      Tykkää

      riitta

      26.10.2016 at 08:55

      • Se on tosi hieno tänäKIN vuonna! Monesti ollutkin niin, että isäntä juo glögin ja minä ihailen ulkokuorta 😀

        Liked by 1 henkilö

        Pandice

        26.10.2016 at 08:59

      • No niin on! Tänä vuonna kolahtaa ihan erityisesti, oisko se tuo satumetsämäinen ilme.

        Tykkää

        riitta

        26.10.2016 at 09:00

  9. Hmmm… Roséglögi alkoi kiinnostamaan. Vaikka tähän aikaan vuodesta punaviini on kuningas, niin perustelit hyvin, miksi ehkä minunkin pitäisi tuota kokeilla 🙂

    Liked by 1 henkilö

    Sofia

    30.10.2016 at 16:41

    • Rosé tarjoaa kyllä oivallisen vaihtoehdon perinteisille punkkuglögeille, vaikka niilläkin on oma paikkansa, samaa mieltä!

      Tykkää

      riitta

      31.10.2016 at 11:52


I live for comments!