Maailman helpoimmat falafelit
Ei liottelua, ei vuorokauden odottelua. Sekoitat vaan kaikki ainekset kulhossa ja muotoilet pulliksi.
Olen kovin tykästynyt uuteen Härkikseen: Parhaan tacotäytteen saa Härkiksestä ja tuoreesta maissista, ja nyt tein siitä arkeen sopivat pikafalafelit. Kulhosta pannulle ja pita-leivän sisään reilussa vartissa, ei paha! Jos on aikaa, niin voi leipoa leivät itse ja sekoittaa hummukset ja baba ghanoushit – tai vetää mutkat suoriksi ja ostaa ne valmiina. Esimerkiksi Sevan tekee ihanaa hummusta.
Pita-leipien sisään voi erilaisten tahnojen lisäksi mahduttaa salaattia, tomaatinviipaleita, ohueksi siivutettua punasipulia ja kasviksia laidasta laitaan.
Ainekset noin 10 falafeliin:
- 1 paketti Härkistä
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 2 tl juustokuminaa
- 1/4 tl cayennenpippuria
- 1 dl kuivattua sipulirouhetta
- 1,5 dl tuoretta korianteria silputtuna
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl sitruunamehua
- 0,5 dl rypsiöljyä
Kumoa Härkis isoon kulhoon. Riko sen rakennetta puukapustalla hieman. Sekoita joukkoon loput ainekset ja muodosta pehmeä massa (notkista pikkutilkalla vettä, jos on tarpeen). Muotoile massasta öljytyin käsin haluamasi kokoisia falafeleja (tai pihvejä, jos niin haluat).
Kuumenna öljy laakeassa pannussa kuumaksi. Paista falafeleja kummaltakin puolelta muutama minuutti kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Olispa kiva kokeilla tuota härkistä.
TykkääLiked by 1 henkilö
Jael
27.9.2016 at 19:56
Musta on tullut ihan Härkis-uskovainen, loistotuote! Testaat sitten heti, kun olet taas täällä käymässä.
TykkääTykkää
riitta
28.9.2016 at 08:21
Kiitos näistä härkis-vinkeistä, aina kaivataan lisää, että keksii, mitä siitä pistäis. 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Jonna
27.9.2016 at 20:54
Uusi tuote kaipaa aina hyviä reseptejä rinnalleen, niin näkee parhaiten, mihin se taipuu.
TykkääTykkää
riitta
28.9.2016 at 08:22
Kiva resepti! Kokeilin itse Härkistä viime viikolla ja tein siitä täytteen paprikoiden sisään. Aika retromainen ruokavalinta, mutta toimi hyvin siinä. Hyvä koostumus ja maku, joten tulen käyttämään toisenkin kerran.
TykkääLiked by 1 henkilö
Mallaspulla
28.9.2016 at 09:00
Mä bongasinkin teidän paprikat Instasta, näyttivät todella hyviltä! Retroa joo, mutta klassikot toimii aina. 🙂
TykkääTykkää
riitta
28.9.2016 at 09:01
Must try!
TykkääLiked by 1 henkilö
Nanna
28.9.2016 at 22:50
Suosittelen! Mutkat suoriksi – kivempi arki.
TykkääTykkää
riitta
29.9.2016 at 09:13
Menee ehdottomasti testiin, kiva idea. Meillä Härkis on päässyt pannulle vasta pariin otteeseen, mutta on hyvä kasvipohjainen proteiini. Meillä menee tahinia niin hitaasti, että purkki ehtii aina mennä pilalle. Onko se tässä hyvä lisä vai toimisiko joku muu?
TykkääTykkää
suolaajahunajaa
3.10.2016 at 09:12
Hmm, heitit pahan – mun mielestä tahini on ”se juttu” falafeleissä, antaa sen oikean maun. Mutta voisin kuvitella, että jos jauhaa sekaan esim. saksanpähkinöitä, voisi saada oikeanlaista pähkinäistä makua pulliin. Tahinia puolestaan kannattaa kokeilla esim. salaatinkastikkeissa, linssisalaatissa. dippikastikkeena uunissa paahdetuille kasviksille, niin ei mene koko purkkia hukkaan.
TykkääTykkää
riitta
3.10.2016 at 14:23
Pitääkin varmsti joskus testata vaikuttaa hyvältä 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
souliina
4.10.2016 at 11:47
Kiitos souliina, ihana kuulla että inspiroiduit! 🙂
TykkääTykkää
riitta
4.10.2016 at 13:06
Kiva uusi tvisti falafeleihin! En ole koskaan tehnyt itse, mutta aina ollut ajatuksena kokeilla. Enkä ole vielä härkistäkään kokeillut, joten tässähän menee kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Kiitos ohjeesta! 🙂
xIida
p.s.Jos kiinnostaa, niin käyhän tsekkaamassa mun blogi, northboundkitchen.wordpress.com! :))
TykkääLiked by 1 henkilö
northboundkitchen
18.10.2016 at 12:40
Falafelit on ihan mun lemppareita, mutta alkuperäisen reseptin mukaan tehtyinä aika isotöisiä. Lounasruokana suosin näitä härkis-versioita, ovat niin helppoja tehdä. Ja kiitos kutsusta, tulen samantien käymään blogissasi!
TykkääTykkää
riitta
18.10.2016 at 12:42