masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Ravintolasuositus Helsinkiin: Vinkkeli

with 10 comments

Yksi Helsingin uutuusravintoloista, Vinkkeli, kertoo tarjoavansa maailman keittiöiden klassikkoannoksia. Hurmaannuin paikasta yhden käynnin jälkeen – isoin kiitos kuuluu ruoan ohella esimerkilliselle palvelulle!

One of the newbies in Helsinki´s restaurant scene is Vinkkeli. The forces behind this restaurant are no rookies though; they know how to provide excellent food and service. Vinkkeli offers classic dishes from around the world such as beef tartar, carpaccio, carrot cake and oven baked apples.

Klassikkoannokset tarkoittavat käytännössä esimerkiksi Toast Skagenia, tartaria, uuniomenoita jäätelöllä, porkkanakakkua ja carpacciota. Söin työillallisella neljän annoksen menun: juuri oikeanlaista tartaria, jumalaisen samettista suppilovahverokeittoa, täydelliseksi paistettua kampelaa (yksi suosikkikaloistani, jota vaan saa valitettavan harvoin) klassisella kapris-persilja-voilla ja jälkiruoaksi juustoja ja uuniomenoita. Keitto oli kuohkean samettinen, pienet savuporsaan kylkipalaset toivat keittoon makua ja tekstuuria. Viinipaketti toimi minun makuuni erinomaisesti paitsi kampelan kanssa. Siihenkin olisin toki saanut vaihtaa toisen viinin, jos olisin avannut suuni ajoissa. Oma moka.

ravintolasuositus Helsinki, Helsingin parhaat ravintolat, ravintola Vinkkeli, Vinkkeli, where to eat in Helsinki, restaurant in Helsinki, recommend a restaurant in Helsinki

Vinkkelin keittiössä homma osataan: annokset olivat selkeän yksinkertaisia ja hyvin tehtyjä. Lautasella ei ollut mitään turhaa, ei taiteellisesti kasattuja ripotteita ja muruja tai tipluja sitä sun tätä, vaan tunnistettavia raaka-aineita. Hienoa, että Vinkkeli uskaltaa tehdä asiat simppelisti ja tarjota hyvää ruokaa kivassa miljöössä. Onnistuneeseen ravintolakokemukseen kun ei oikeastaan muuta tarvita.

Mutta se, mikä räjäytti potin, oli palvelu! Tarkemmin sanottuna tarjoilijamme Hannu. Hannu sai meidät nauramaan ääneen toisen minuutin aikana, ja hauskuutti meitä koko illan. Tuli olo, että olemme kantiksia ja jo vanhoja tuttuja, vaikka olimme kaikki ensimmäistä kertaa paikalla. Pidän pilke silmäkulmassa tehdystä palvelusta, joka tuntuu henkilökohtaiselta, mutta jättää kuitenkin kohteliaan hajuraon asiakkaaseen. Hannu ei esimerkiksi keskeyttänyt seurueemme keskustelua, vaan seurasi tilannetta ja tuli kertomaan viinistä tai annoksesta hieman myöhemmin. Hän malttoi mennä meidän aikataulumme mukaisesti, siitä iso kiitos. Hannu huolehti meistä alusta loppuun, johdatti pöytään ja viittoili taksit paikalle. Ammattitaitoa kerrassaan.

ravintolasuositus Helsinki, Helsingin parhaat ravintolat, ravintola Vinkkeli, Vinkkeli, where to eat in Helsinki, restaurant in Helsinki, recommend a restaurant in Helsinki

Tartaria, punakaalia, majoneesikreemiä ja kantarelleja. Himmelskt!

ravintolasuositus Helsinki, Helsingin parhaat ravintolat, ravintola Vinkkeli, Vinkkeli, where to eat in Helsinki, restaurant in Helsinki, recommend a restaurant in Helsinki

Kampelaa ja täyteläistä perunamuusia. 

10 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Erityisesti tartarin kohdalla alkoi kuola valua 😀 Hyvältä kuulostaa!

    On muuten kullanarvoista, että tarjoilija seuraa pöytäseurueen tilannetta ja tulee sen mukaan kertoilemaan viineistä ja ruoista – viimeksi tarjoilija paukkasi monta kertaa epäröimättä keskelle keskustelua ja aloitti oman show’nsa. En arvostanut.

    Liked by 1 henkilö

    Pandice

    21.9.2016 at 08:27

    • Nimenomaan: Ollaanko me ravintolassa vain tarjoilijan performanssin vuoksi, vaiko viihtyäksemme? Hyvällä tarjoilijalla pelaa hoksottimet tässäkin suhteessa.

      Tykkää

      riitta

      21.9.2016 at 09:37

  2. Kuulosti ihan loistavalta palvelulta, tollaista saa kyllä hakea! Laitan paikan korvan taakse ja toivon, että Hannu on työvuorossa. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    Jonna

    21.9.2016 at 09:53

    • Hmm, kehtaisikohan sitä toivoa varausta tehtäessä pääsevänsä Hannun alueelle..? 😀

      Tykkää

      riitta

      21.9.2016 at 10:00

      • Totahan voisi vaikka kokeilla. Kohta ne alkaa siellä ihmetellä, että miksi kaikki haluaa Hannun pöytiin. Raukalla ei ole vapaata kohta ollenkaan. 😀

        Liked by 1 henkilö

        Jonna

        21.9.2016 at 10:17

      • Loistava idea! 😀 Hannulle palkankorotus, kun se toimii näin hyvänä vetonaulana.

        Tykkää

        riitta

        21.9.2016 at 10:18

  3. Minäkin tykkäsin Vinkkelistä tosi paljon, en ikävä kyllä muista tarjoilijan nimeä, mutta Hannulta kuulostaisi kyllä pitkälti 🙂

    Liked by 1 henkilö

    Campasimpukka

    21.9.2016 at 13:36

  4. […] valkoviiniin olin tosin saanut vinkin ravintola Vinkkelin (no pun intended) hurmaavalta tarjoilijalta Hannulta. Graafinen, kohokuvioisilla palloilla […]

    Tykkää

  5. […] päällystetty hyvällä ruoalla. Varasin meille pöydän BasBasista, samoin haluan viedä ukkelini Vinkkeliin ja Kampin uuteen ravintolakerrokseen. Sesongin juomiakaan en ole unohtanut, pääsin taas glögin […]

    Tykkää


I live for comments!