Gyoza-dumplingien kuoret itse tehden
Äidin on tehtävä, mitä äidin on tehtävä: Kun lapsi pyytää gyozoja illalliseksi on sen niitä saatava, vaikkei taikinakuoria ole kaupasta enää saatavilla.
Olen hankkinut gyoza-nyyttien taikinakuoret tähän asti Tokyokanista. Akuuttiin tarpeeseen ei kuitenkaan auttanut muu, kuin tehdä omat. Ja nyt kun tiedän a) mitä raaka-aineita niihin käytetään ja b) miten helppoa niiden teko on, en taida enää ostaa kuoria.
Gyozat tehdään kuumasta vedestä, vehnäjauhoista ja suolasta. Kuorien pitäminen irrallisina toisistaan vaati vielä Maizenaa. Mutta ei muuta. Jos omistat pastakoneen, pääset kaikkein helpoimmalla, kun voit vetää taikinan ohueksi koneen läpi, mutta ei käsin kaulitsemallakaan näissä kauaa mene. Pastakoneen käytössä on kuitenkin se hyvä puoli, että taikinan työstäminen käy nopeammin, eikä se uhkaa kuivua.
Taikinan teossa on oikeastaan kaksi kriittistä kohtaa. Ensimmäinen on taikinan vaivaaminen kimmoisaksi. Siinä menee se kymmenen minuuttia, mutta tästä ei kannata fuskata. Toinen on taikinan säilyttäminen kelmussa ennen itse kuorien muotoilua, ja sitten kostean keittiöpyyhkeen alla kuorien valmistuttua. Taikina kuivuu todella helposti, joten ole huolellinen.
Mikäli kuoria jää yli, voi ne pakastaa. Käytä noin kuukauden kuluessa. Kuoret säilyvät jääkaapissa mainiosti seuraavaan päivään kostean liinan alla.
Ainekset noin 40 pieneen nyyttiin tai noin 20 isompaan (riippuen muotin halkaisijasta):
- 240 g vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 120-150 ml vettä
- 2 rkl Maizanaa
Kiehauta 150 ml vettä kattilassa tai vedenkeittimessä.
Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita suola niihin. Sekoita joukkoon kuuma vesi vähän kerrallaan (ihan koko määrää ei välttämättä mene) puukapustalla sekoittaen. Muotoile taikinasta pallo, ja alusta sitä 10 minuuttia.
Kääri taikinapallo kelmuun ja anna levätä 15 minuuttia.
Kuorien muotoilu pastakoneella:
Ota taikinasta puolet ja työstä se pastakoneella ohueksi leveäksi nauhaksi. Ota taikinasta pyörylöitä muotilla ja laita Maizanalla jauhotetulle alustalle odottamaan. HUOM! Älä aja taikinaa pastakoneen viimeisimmällä asetuksella läpi, jottei siitä tule liian ohut. Toista, kunnes kaikki taikina on käytetty. Jos ladot kuoria kerroksittain, ripottele väleihin vähän Maizenaa.
Kuorien muotoilu käsin:
Ota taikinasta puolet ja kaulitse se ohueksi levyksi. Ota taikinasta pyörylöitä muotilla ja laita Maizanalla jauhotetulle alustalle odottamaan. Toista, kunnes kaikki taikina on käytetty. Jos ladot kuoria kerroksittain, ripottele väleihin vähän Maizenaa.
teidän lapsi mielihaluineen on niin mun sankari ❤ olisipa kaikkien lasten makuaisti yhtä kultivoitunut ja kokeilunhaluinen 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Erja/Andalusian Auringossa- ruokamatkablogi
12.9.2016 at 14:01
Voi kiitos, kauniisti sanottu! ❤ Sitkeän ja määrätietoisen kouluttamisen tulos… 😉 Osaa se olla epäluuloinenkin – yleensä kaikkea vihreää kohtaan – mutta sitähän lapset on.
TykkääTykkää
riitta
12.9.2016 at 14:05
Itse tehty on aina paras;:) Veli kerran kutsui aterialle,ja oli myös tehnyt itse kuoret gyozoihin(taipuukohan se noin) ja on kyllä parempaa kuin kaupan kuorista tehty:)Teidän juniorilla on hyvä maku:)
TykkääTykkää
Jael
12.9.2016 at 19:23
itsetehdyistä tuli pehmeämpiä, ja tietenkin ne on tuoretavaraa Tokyokanin pakastettuihin verrattuna. 🙂 Junnua on kovasti yritetty opettaa tavoille, tulokset näkyvät hiljalleen. 😉
TykkääTykkää
riitta
13.9.2016 at 10:22
Ei ihan jokapäiväinen lapsen ruokatoive, ainakin äitiinsä tuossa selvästi tullut. ❤
TykkääTykkää
Jonna
13.9.2016 at 10:13
Omena on tosiaan tipahtanut ihan puun juurelle, ❤ Kyllä se toivoo "normaaleja" lasten suosikkeja kuten pizzaa ja makaronilaatikkoa, mutta onneksi tykkää laidasta laitaan ruoista.
TykkääTykkää
riitta
13.9.2016 at 10:24
Oi nam, kiitos ohjeesta! Hongkongin herkkujen kaipuu taitaa lievittyä tehokkaasti tällä reseptillä. 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Mallaspulla
13.9.2016 at 13:38
Jee, ihana jos tästä oli apua! 🙂 Parhaat herkut saa tietenkin paikan päältä, mutta vajetta voi onneksi yrittää paikkailla kotona.
TykkääTykkää
riitta
13.9.2016 at 14:17
Reblogged this on masutoaitemu.
TykkääTykkää
riitta
29.2.2020 at 10:09