masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Kasviproteiinien tarpeessa

with 4 comments

masutoaitemu promotion

Olette varmaan lukeneet, että kasviproteiinituotteiden rintamalla tapahtui taas: Verso Food lanseerasi hyvänmakuisen ja monikäyttöisen kasviproteiinituotteen, Härkiksen. Sain muutaman pakkauksen heiltä etukäteen testiin.

En voi millään muotoa väittää eläväni ekologisesti. Rakastan matkustamista – mitä kauemmaksi kotoa, sen parempi. Näihin paikkoihin pitää lentää. Olen kovin ihastunut autooni. Onneksi olen tosin oppinut optimoimaan reitin varrelle mahdollisimman paljon tekemistä, jottei joka pikkujutun vuoksi tarvitse lähteä erikseen liikenteeseen. Ostan vaatteet ja kirjat uutena, ja syön useampana päivänä viikossa lihaa.

härkäpapu, härkäpaputuotteet, hyvä kasviproteiinin lähde, kasviproteiini, kasviproteiinien käyttö, kasvispizza, kasvisruoka, mistä kasviproteiinia, vaihtoehto jauhelihalle, Verso Food

Ruokaa ja ruoanlaittoa rakastavana oma keittiö tuntuu parhaimmalta paikalta aloittaa hiilijalanjäljen keventäminen. Syömme usein kalaa, mutta senkin määrää voisi helposti nostaa. Kasvisten ja puhtaasti kasvisruokapäivien osuutta olen lisännyt viimeisen puolen vuoden aikana onnistuneesti. Vielä on tehtävää hävikin suhteen (suunnitelmallisuus ei todellakaan ole ykköshyveeni), samoin kuin punaisen lihan kulutuksen vähentäminen. Lisäksi koen vastuuta pikku-ukon opettamisesta paremmille syömistavoille, pojasta polvi toivon mukaan paranee.

Arkisessa ruoanlaitossa vanha tuttu 400 gramman jauhelihapaketti on liian helppo nostaa ostoskärryyn (ja jos hyvä tarjous osuu kohdalle, niin useampi paketti lähtee mukaan). Osaan kokata jauhelihasta ilman reseptiä vaivattomasti useita koko perheen makuun sopivia ruokia, ja sen vuoksi siihen on helppo turvautua. Härkis on kuitenkin jauhelihalle erittäin toimiva ja maukas vaihtoehto!

Härkiksen pohjana on suomalainen härkäpapu, ja se tulee laajalti Keskon, S-ryhmän kauppoihin ja Herkkuihin kautta maan. Verso Food myös lupaa satsata tuotteen hyvään saatavuuteen – nyhtökauran ehdottoman huono puoli on sen onneton saatavuus. Mielelläni sitäkin maistaisin, jos saisin paketin hankittua säällisesti. En jonota yökerhoihin, joten en taatusti aio nukkua makuupussissa ruokakaupan edessä ehtiäkseni aamulla ensimmäisten joukossa ostoksille.

Härkistä on mielestäni älyttömän helppo käyttää: Valmiiksi kypsä tuote näyttää paistetulta jauhelihalta, ja toimii vähän samalla tavalla. Sen voi siis lisätä suoraan vaikka pastakastikkeen ja spaghetin sekaan ilman erillistä paistamista tai muuta kypsennystä. Härkikseen tosin saa rapean paistopinnan, jos haluaa saada rouskuvuutta ruokaan. Tuote tulee murumaisessa muodossa, jota voi haarukalla muusaamalla notkistaa vaikka pyörykkätaikinaan. Maku on mieto, ja siinä maistuu lähinnä härkäpapu. Kuvissa näkyvä pizza maistui todella hyvältä kaikille meille kolmelle. Haluan kokeilla tuotetta ainakin lasagnessa, tortilloissa, tacoissa, makaronilaatikossa ja bolognesekastikkeessa – eli kaikissa niissä arkisissa perusruoissa, joita meillä syödään viikoittain. Ei kiitos iänikuisille jauhelihapaketeille!

Verso Foodin some-kanavista saa lisätietoja: Twitter ja Facebook

pakkaus_HARKIS

Tuotekuva: Verso Food Oy

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jee! Näitä lisää. Se jauhelihapaketti on niiiiiin helppo ottaa kaupasta mukaan, kun pää lyö tyhjää, eikä keksi yhtään mitään, mitä voisi laittaa ruuaksi. Minä jo ehdotin, että me syötäisiin tästä lähtien kotona joka päivän toinen ateria kasviksena. Ei vielä sitä ehditty aloittaa, joten tämä mysteerinen tuote tulee kyllä kuin tilauksesta kaupan hyllyille.

  Liked by 1 henkilö

  • Nimenomaan! Ostan usein useamman jauhispaketin kerralla, ”niin on sitten hätävaraa kiirepäiville”… Verso Foodin vaihtoehto tulee todellakin tarpeeseen.

   Tykkää

   riitta

   18.8.2016 at 09:17

 2. Mä en jostain syystä oikein nyhtökaurasta innostunut, se ulkonäkö, ei… Mutta hei tää, härkäpapu alkoi todellakin kiinnostamaan!

  Liked by 1 henkilö

  Jonna

  18.8.2016 at 08:51

  • Mä en ole edes nähnyt saati maistanut nyhtökauraa, mutta kieltämättä siinä on vähän samaa vierasta ulkonäköä, kuin vaikkapa soijasuikaleissa. Härkäpaputuote näyttää ihan jauhelihalta ja siinä on tosi hyvä, luonnollinen pavun maku! 🙂

   Tykkää

   riitta

   18.8.2016 at 09:19


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: