Grillattu sydänsalaatti aiolilla
Kuulostaa omituiselta ja suoraan sanottuna vähän hölmöltä hifistelyltä: Kuka ihme grillaisi salaattia? Ei kai se voi maistua hyvältä…
I have to say I was a little sceptical about grilling lettuce. You use it for salads, right? I now stand corrected: Grilling takes away the slight bitterness of heart lettuce and makes the taste slightly sweet, like cabbage. I served the little heart lettuce quarters with home-made aioli.
Mutta niin vaan maistuu! Sydänsalaatin hieno kitkeryys paistuu kuumassa lämmössä osittain pois, ja makuun jää hieman kaalimainen makeus. Kaiken muun hyvän lisäksi helppo valmistaa. Testasimme tätä juhannuksena, ja grillatut salaattilohkot olivat ehdottomasti kyseisen aterian hitti – ihanat uudet perunat ja kuvepaisti jäivät auttamatta kakkosiksi.
Tarjosin salaatit kotitekoisen aiolin kanssa. Mökillä käytössäni on Bamix, jolla majoneesin tekeminen on jo melkein nolon helppoa. Teen majoneesin Isyyspakkauksen ohjeella, tällä kertaa lisäsin neljä puristettua valkosipulinkynttä, hieman raastettua sitruunankuorta ja lehtipersiljaa. Caesar-kastikekin kävisi varmasti salaattien kumppaniksi, tai yksinkertainen vinaigrette. Seuraavaksi ajattelin kokeilla grillata endiivejä ja punasikuria, oletan niiden toimivan vähintään yhtä maukkaasti, kuin sydänsalaatti.
Ainekset:
- 2 sydänsalaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunanmehua
- 1 tl suolaa ja 0,5 tl mustapippuria
Leikkaa salaatit pitkittäin neljään osaan, niin että kanta pitää ne koossa. Pese ja kuivaa huolellisesti.
Sekoita oliiviöljy, sitruunanmehu ja mausteet ja sivele seos salaattilohkoille. Grillaa salaatit epäsuorassa lämmössä säännöllisesti käännellen (10-15 minuuttia) ja nosta ne vadille. Levitä päälle kastike.
Pitää kyllä kokeilla, mietin just että tulee varmaan grillattuna kaalimaista makua. Grillattuna kaikki maistuu eriltä. ❤
TykkääTykkää
Jonna
28.6.2016 at 09:57
Kaikki maistuu paremmalta ulkona, grillin äärellä. Tuoksut, äänet, maut – kaikki on enemmän ja paremmin! 😀
TykkääTykkää
riitta
28.6.2016 at 10:14
Tuo Isyyspakkauksen majoneesi on meillekin muodostunut vakio-ohjeeksi; en voi uskoa vieläkään, miten helppoa sen tekeminen onkaan!
TykkääTykkää
Mallaspulla
29.6.2016 at 12:23
Haha, eikö olekin suorastaan hölmistynyt olo, kun majoneesi on valmis muutamssa sekunnissa – eikö tämä vaikeampaa ollutkaan? 😀
TykkääTykkää
riitta
30.6.2016 at 08:09
Näyttää niin hyvältä’:) Olen myös paistanut salaattia,sopii siihenkin:)
TykkääTykkää
Jael
29.6.2016 at 17:30
Sangen monikäyttöinen raaka-aine, ei vaan pelkkä salaattipohja! 🙂
TykkääTykkää
riitta
30.6.2016 at 08:10
[…] Sydänsalaattia voi myös grillata, on […]
TykkääTykkää
Herneet ranskalaisittain | masutoaitemu
31.8.2020 at 14:47