masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Eat Korea

with 14 comments

Kuten aiemmassa postauksessa kehuin, en syönyt yhtäkään edes keskinkertaista annosta Soulissa. Kaikki syötävä oli maukasta ja mielenkiintoista, täynnä chiliä ja valkosipulia. Ruokaa oli tarjolla paljon, erilaiset lisukkeet jo itsessään olisivat vieneet pienemmän nälän. Koreassa käytetään muuten lusikkaa syömäpuikkojen ohella, mikä helpottaa syömistä, jos ei ole niin tottunut puikkoihin.

Ate so well in Seoul! Kimchi was delicious and the hot & sour taste almost addictive. Korean street food is also something I recommend you try: chicken skewers, little meatball skewers, sweet syrup-filled pastries and many more. Our family favourite has to be Korean BBQ, though. Char-grilled pork is wrapped in lettuce and seasoned with chili paste, whole garlic cloves and shiso leaves.

Bibimbap

Kutsuisin tätä pyttipannuksi: riisiä pohjalla, päällä erilaisia kasviksia ja lihaa tai äyriäisiä (yllättäen mustekala-bibimbapista muodostui suosikkini) ja mausteeksi aimo annos korealaisen maustamisen perustaa eli gochujang-chilitahnaa. Helppo ja täyttävä annos!

bibimbap2soul_bibimbap

Bulgogi/Korean BBQ

Tästä muodostui meidän perheen suosikki, ja olemme valmistaneet tästä omaa versiota kotonakin jo pari kertaa. Grillattua porsaanlihaa kääritään salaatinlehtien sisään, mausteeksi jälleen kerran gochujangia, kokonaisia valkosipulinkynsiä ja shison lehtiä. Liha paistetaan nenän edessä pöydän sisään upotetussa grillissä.

koreanbbq

Street Food

Etenkin huvitusalue (paljon ravintoloita, baareja ja matkamuistomyymälöitä) Insadongin alueella oli paljon katuruokapaikkoja ja -kojuja. Näistä saa suolaista ja makeaa, kanavartaista herkullisiin makeisiin hotteok-munkkeihin (taikinan sisällä on syntisen hyvää siirappitahnaa). Kuvassa näkyvä kananmunaleivonnainen oli hämmentävä mutta hyvä kokonaisuus makeaa taikinaa, vaniljatahnaa ja keitettyä kananmunaa.

soulruoka1 soulruoka2 soulruoka3 soulruoka4 soulruoka5 soul_streetfood

Kimchi

Esimerkiksi kurkusta, retiiseistä ja tietenkin kiinankaalista tehtyä kimchiä oli tarjolla aivan joka aterialla, samoin kuin riisiä. Älyttömän hyvää ja happaman tulinen maku oli koukuttavaa.

Lisukkeista (banchan)

Kuin Irak-vuodossa konsanaan, myös Koreassa saa pöytään pyytämättä ja yllättäen valtavan satsin erilaisia lisukkeita. Kuvassa näkyy mm. korealaisia lettuja, nuudeleita, salaattia ja tietenkin erilaisia kimchejä, kaikki varsinaisten pääruokien lisukkeita. Joissain paikoissa kattaukseen kuului vielä keitto.

soul_lisukkeet

Juomisista

Koreassa juodaan olutta ja paikallista kirkasta sojua. Joskus kuulemma sekaisin, oluen väkevöittämiseksi… Tapoihin ei ilmeisestikään kuulu juuri juoda aterian aikana, vaan sen jälkeen. Eräässäkin paikassa meiltä kysyttiin huolestuneina oliko ruoka liian suolaista, kun pyysimme toiset sormustimelliset Cokista.

soul_soju

Loppuun vinkki niin teille kuin itsellekin kesän varalle: Helsingin Eerikinkadun ravintola Helmi muuttuu kesäkuussa japanilaisia ja korealaisia grilliruokia tarjoavaksi paikaksi. Erikoisuus ovat pöytiin upotetut bbq-grillit, joissa ruokailijat voivat itse valmistaa annoksia – tänne minä haluan! Jos olen oikein ymmärtänyt, ravintola aukeaa 13.6.

 

14 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Voi mitä herkkuja!! Korealainen ruoka kiinnostaa, kimchi on ihanaa 🙂

    Ja kiitos ravintolavinkistä!

    Liked by 1 henkilö

    • Kimchi on niiiin hyvää, rakastan happaman ja tulisen yhdistelmää! Ja Helmeen on ehdottomasti päästävä kesän aikana, loman to do -listan päällimmäisenä.

      Liked by 1 henkilö

      riitta

      8.6.2016 at 11:25

  2. Soul on kyllä herkkupääkaupunki! Olin aikalailla täsmälleen vuosi sitten viikon siellä työmatkalla ja jäin kaipaamaan niitä makuja. Täytyykin matkustaa Helsinkiin että pääsee korealaisen äärelle!

    Liked by 1 henkilö

    Merja

    8.6.2016 at 13:38

  3. Vaikka japanilainen ei iskekään, niin korealainen ruoka näyttää kyllä herkulta. :p Pääsispä syömään joskus oikein paikan päällä.

    Tykkää

    Jonna

    8.6.2016 at 13:45

    • Uskon, että tykkäisit, korealainen ruoka on helpommin lähestyttävää. 🙂 Mutta toki pitää pitää valkosipulista ja chilistä.

      Tykkää

      riitta

      9.6.2016 at 13:02

  4. Ja taas korealaisen nälkä kasvoi… Kiitos tuosta ravintolavinkistä; kesän Helsingin-reissua varten oltiinkin jo ehditty miettiä, missä saisi hyvää korealaista ja/tai vietnamilaista ruokaa. Joku hyvä vietnamilainen kuulemma avautuu kesäkuussa Forumiin!

    Tykkää

    Mallaspulla

    8.6.2016 at 17:30

    • Kiva kuulla, että vinkistä oli apua! 🙂 Ja himpura, täytyykin pitää silmät ja korvat auki tuon vietnamilaisen suhteen, kiinnostaa kovasti! Keep me posted, jos löydätte infoa.

      Tykkää

      riitta

      9.6.2016 at 13:03

  5. Nam nam,näyttääpä kaikki hyvältä:)Velikin on kehunut tuota keittiötä,kun hän aiemmin matkusti sinne useamminkin,

    Tykkää

    Jael

    8.6.2016 at 19:32

  6. Näyttää niin herkulliselta! Onneksi Pariisistakin löytyy hyviä korealaisravintoloita, ei tule ihan niin pitkä matka 😉 Vaikka eihän se sama asia kyllä ole…

    Tykkää

    barbajovis

    11.6.2016 at 09:39

    • Mutta onpahan tyhjää parempi, voi fiilistellä ennen ja jälkeen matkan vaikka! 🙂

      Tykkää

      riitta

      11.6.2016 at 11:52

  7. […] Korealaisen ruoan aakkosetKorealaisen ruoan aakkoset […]

    Tykkää

  8. […] Vielä lukuvinkki, jos korealainen ruoka kiinnostaa enemmänkin: postasin tyypillisistä korealaisis… […]

    Tykkää


I live for comments!