Vaihtelunhaluisille: Pizza ranskankermapohjalla ja Västerbottensost-kuorrutteella
Lantliv Mat o Vin on pelastanut minut niin monta kertaa ”siis mulla ei ole niinq MITÄÄN kokattavaa koko jääkaapissa” –tilanteelta. Hämmentävän hyvä ruokalehti.
Good dough makes a good pizza. What goes on top can be varied endlessly – even the base can be something else than a traditional tomato sauce, crème fraiche for example. I topped it with capers, artichokes, grated lemon zest, rosemary, salt and black pepper and a mix of two cheeses.
Viimeksi kokeilin uuden numeron variaatiota Pizza Biancasta (tähän tosin tulee juustoa, mikä ei kai käsittääkseni kuulu ”oikeaoppiseen” valkoiseen pizzaan, mutta ruokafundikset be damned), johon sain samalla upotettua vähän sitä sun tätä purkinjämää jääkaapista.
Tee pizzapohja omalla, hyväksi testaamallasi reseptillä. Sellaisen puutteessa käytä Saku Tuomisen ohjetta, tulee hyvä! Alla olevat muut raaka-ainemäärät ovat sen mukaan, mitä itse käytin. Esimerkiksi alkuperäisessä ohjeessa mainittu 2 dl ranskankermaa kuulosti aivan liian suurelta määrältä, joten pienensin määrää surutta – ei vaikuttanut lopputuloksen herkullisuuteen.
Oikein hauskaa ja aurinkoista vappua! Toivon hartaasti, että saan viikonloppuna nauttia lämmöstä ja valosta, hyvästä kirjasta ja äijieni seurasta.
Ainekset:
- 3 rkl ranskankermaa
- puoli purkkia säilöttyjä artisokan sydämiä
- 3 rkl pieniä kapriksia
- 1 pestyn sitruunan kuori
- 3 oksaa tuoretta rosmariinia, silputtuna
- rouhaisuja mustapippurimyllystä oman maun mukaan
- 1 tl Maldon-suolaa
- 150 g mozzarellaraastetta
- 150 g Västerbottens-juustoraastetta
Esilämmitä uuni 250 asteeseen.
Kauli pizzapohja, ja levitä sille kolme ruokalusikallista ranskankermaa. Sen päälle tulevat artisokat ja kaprikset. Mausta sitruunankuorella, rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita juustoraasteet toisiinsa, ja levitä pizzan päälle.
Paista uunissa noin 10-12 minuuttia.
Oi mikä pizza! Täytyisi itsekin tehdä useammin rohkeampia pizzavalintoja eikä aina tehdä tuttua ja turvallista 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
52weeksofdeliciousness
29.4.2016 at 12:16
Lähes poikkeuksetta ns. erilaiset pizzat ovat olleet superhyviä. 🙂
TykkääTykkää
riitta
29.4.2016 at 12:34
No sepä se, nyt täytyy kyllä alkaa vähän soveltamaan itsekin 😉 herkullista vappua!
TykkääLiked by 1 henkilö
52weeksofdeliciousness
29.4.2016 at 13:53
Kiitos samoin aurinkoista vappua!
TykkääTykkää
riitta
29.4.2016 at 14:48
Kuulostaapa jännältä, mulla on mennyt tällainen ihan ohi. Lähtee takuulla kesällä kokeiluun!
TykkääLiked by 1 henkilö
Jonna
29.4.2016 at 14:40
Voi kuulostaa sekametelisopalta, mutta on oikeasti hyvää. Toki ehdottomasti enemmän aikuisten makuun.
TykkääTykkää
riitta
29.4.2016 at 14:49
Kuulostaapa herkulliselta! Ja oikein hyvää vappua,toivottavasti säät suosivat
TykkääLiked by 1 henkilö
Jael
29.4.2016 at 20:03
Kiitos Jael, pidetään peukkuja säiden puolesta! 😊
TykkääTykkää
riitta
29.4.2016 at 20:23