Pitkä viikonloppu Milanossa
Vietimme miehen kanssa viikonlopun ihan Alppien juurella Milanossa. Reissu oli kummallekin ensivisiitti.
Kaunis, arkkitehtonisesti paikoitellen mahtipontinen kaupunki herätti kahdenlaisia tuntemuksia. Toisaalta se on tyypillinen eurooppalainen kaupunki, jossa on varjopuolena taskuvarkaita, kaikenkarvaisia katukaupustelijoita ja likaisia katuja. Säästyin varkailta, mutta ”turistioppaana” toiminut humaltunut herra rahasti röyhkeästi pari euroa metroreittivinkeistä, joita en ollut pyytänyt enkä edes erityisemmin kaivannut. Ostin myös liian kalliin sormuksen – liekö sitten jotain harvinaisempaa italialaista hopeaa, joka värjää sormeni vihreäksi… Toisaalta Milano on paikka, jossa saa parilla kympillä korttelin Carréfourista ison läjän antipastotarjottavia ja pullon ihanaa Franciacorta-kuohuviiniä hotellihuoneessa nautittavaksi, upeita nahkalaukkuja on niin paljon ettei kaikkia millään ehdi rekisteröidä ja missä kaikesta voi aina vähän neuvotella – tasapäistäminen on tylsää.
Eikö tähän voikin kuvitella pyykkinarut kulkemaan puolelta toiselle?
Söimme poikkeuksetta erinomaisesti, myös Milanon tuomiokirkon Duomon ympäristön pahimmissa turistiravintoloissa. Kiinnitin huomiota erityisesti kahteen asiaan: Ensinnäkin ruoan tilaaminen saa kestää, ja erikoistoiveita saa esittää. Tämä hieman hämmentää suomalaisturistia, joka on tottunut lukemaan ruokalistaa ja tekemään valintansa maantiekiitäjän nopeudella, sillä valmis pitää olla tasan sillä sekunnilla, kun tarjoilija tulee kysymään tilausta. Jos et tiedä mitä haluat, tai kuvittelet voivasi esittää lisäkysymyksiä – huti meni. Aikaikkuna, jonka suomalainen tarjoilija sinulle suo, sulkeutuu nopeammin kuin ehdit kissaa sanoa. Milanossa ruokailu lähtee hiljalleen liikkeelle, ruokalajien sisällöstä ja oikeasta ajoituksesta tarjoilijan kanssa sopien.
Toiseksi italialaiset tosiaankin syövät merkittävästi myöhemmin illallista kuin me. Osa ravintoloista ammotti tyhjyyttään seitsemältä, mutta natisivat liitoksistaan yhdeksältä. No, syötävä on silloin kun on nälkä. Kuva kertonee tilanteesta kaiken….
Ruokapaikkavinkit: kanaalin varren ravintola-alue on täynnä hyviä paikkoja, me söimme Osteria Via Prèssä. Italialaisia herkkuja myyvän Peckin yläkerrassa on tarjolla erinomaista ruokaa.
Topakka peperoncino-öljy toimii erinomaisesti pizza Margheritan päällä, testatkaa joskus!
Lempiherkkujani eli äyriäisiä, tässä täytettyjä, jumalaisen makuisia mustekaloja.
Piskuinen arancini aloitti makujuhlat.
Loppuun vielä vilautus tulevasta postauksesta: Armanin museo oli loppuun saakka mietitty elämys musiikkia ja valaistusta myöten. Halusin paitsi kaikki näyttelyesineet, myös muuttaa museorakennukseen asumaan.
mustekala bongattu ❤ Hermesin tuliaisia…? Lähikuvia uudesta sormuksesta… 🙂 ?
TykkääLiked by 1 henkilö
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
24.2.2016 at 14:53
😀 torilla tavataan..? Olin aika tylsä ostoksissani, hajuvettä ja ruokaa – mitäpä muuta sitä ihminen kaipaisi. Laitan kuvia riistohintaisesta sormuksesta vaikka Armani-postaukseen.
TykkääTykkää
riitta
24.2.2016 at 14:55
Uhhuh, mikä matkakuume iski! Italia ❤ ja nauratti tämä: "Tämä hieman hämmentää suomalaisturistia, joka on tottunut lukemaan ruokalistaa ja tekemään valintansa maantiekiitäjän nopeudella, sillä valmis pitää olla tasan sillä sekunnilla, kun tarjoilija tulee kysymään tilausta." 😀
TykkääLiked by 1 henkilö
52weeksofdeliciousness
24.2.2016 at 15:00
No mutku noinhan se menee: jos et saa tilausta tehtyä heti, niin tarjoilijaa ei hevillä saa houkuteltua myöhemmin takaisin. Hieman liioittelen, mutta kuitenkin… 😀
TykkääLiked by 1 henkilö
riitta
24.2.2016 at 15:01
No näinhän se tuntuu olevan ja jos et tosiaan HETI tiedä mitä haluat niin tarjoilija huokaisee syvään 😀
TykkääLiked by 1 henkilö
52weeksofdeliciousness
24.2.2016 at 15:02
AAAAARGH, just noin! 😀
TykkääTykkää
riitta
24.2.2016 at 15:07
Kauniita kuvia. Itse en ole koskaan käynyt Italiassa, mutta on paikka johon palavasti haluaisin, epäilen vaan, että en haluaisi koskaan poistua sieltä. 😀
TykkääLiked by 1 henkilö
Jonna
24.2.2016 at 16:13
Reissaamisessa on aina tuo puoli; joskus sydän jää vaikka kroppa on jo paluumatkalla… 😃
TykkääTykkää
riitta
24.2.2016 at 17:22
Hienoja kuvia ja kauniin näköinen kaupunki! Ja ruoka 🙂
TykkääTykkää
Antti | Kamera ja Kauha
24.2.2016 at 17:36
Kiitos Antti kuvakehuista! Oli kieltämättä erittäin onnistunut ruokamatka.
TykkääTykkää
riitta
25.2.2016 at 10:44
Milanossa olen käynyt kahdesti ja se on vahvasti harkintalistalla kesälomakohteeksi. Opiskelija-aikana arvostin erityisesti (Ryanairin superhalpojen lentojen) lisäksi Milanon aperitivo-kulttuuria, sillä reissulla koostui illallinen oikeastaan pelkästään noista herkuista. 🙂
TykkääTykkää
Jaana
24.2.2016 at 18:36
Joo, apero-meininkiä toivoisi näkevän useammin Suomessakin. Milanossa saatiin eteemme pähkinöitä, vihannestikkuja, poppareita, oliiveja…
TykkääTykkää
riitta
25.2.2016 at 10:45
Me satuttiin Milanoon elokuussa (vai olikohan se heinäkuu), kun koko Milano oli lähestulkoon kiinni. Ilmeisesti paikalliset olivat kesälomalla ja muut turistit (paitsi me) sen tiesivät. Lähdettiin sitten Como-järvelle. Oli sentään joitain ravintoloita auki, ja saatiin hyvää ruokaa. Como-järveltä palatessa kauppojakin oli jo auki, ja päästiin tuliaisostoksille.
TykkääTykkää
Teija / Lähdetään taas
24.2.2016 at 20:28
Oih, Como! Sinne pitää matkustaa joku päivä ihan erikseen, paikka on varmasti upea.
TykkääTykkää
riitta
25.2.2016 at 10:45
Upeat kuvat,etenkin tuo missä talot heijastuvat veteen:) En ole ollut Milanossa ,en edes Italiassa kuin kerran teininä,matka vei aina Espanjan puolelle,,mutta veli,joka tuo italialaista ruokaa Suomeen ravintoloihin,aina hehkuttaa maata.
TykkääTykkää
Jael
24.2.2016 at 20:44
Kiitos Jael kuvakehuista! Peilityyni vesi oli puolellani kuvaushetkellä… 😀
TykkääTykkää
riitta
25.2.2016 at 10:46
Milano on hyvä kohde, koska se on lähellä ja sinne saa yllättävän edullisia lentoja, mikäli on vähänkin ajoissa liikkeellä. Toi dinnerin dilemma kellonajan kanssa on niin tuttua meillekin; me korkataan nälissämme aina ravintolat ensimmäisinä ;o) t Maarit
TykkääTykkää
Maarit / sopusointujablogi
24.2.2016 at 21:22
Sitä on vaan niin mahansa orja, ei voi mitään. 😀 No, me hörpitiin hiljalleen limoncelloa kun muu porukka vasta saapui, ei ihan hirveä kohtalo sekään. 😉
TykkääTykkää
riitta
25.2.2016 at 10:47
[…] Milanon matkan ainoa museovisiitti koski italialaista huippumuotia. […]
TykkääTykkää
Italialaisen muodin maestro: Giorgio Armani | masutoaitemu
11.3.2016 at 15:19