Yummus hummus
masutoaitemu promotion
Meinasin aloittaa jutun väittämällä, että voisin melkein syödä hummusta suoraan astiasta lusikalla. Sitten tajusin, että niinhän minä teenkin.
Olen hulluna kikherneiden maanläheiseen makuun noin muutenkin, mutta yhdistelmä niitä, valkosipulia, seesamitahnaa ja sitruunaa on ylimaallisen hyvää. Minulle se ainoa oikea hummus on nimenomaan alkuperäinen Lähi-idän kikhernetahna, mutta hummustrendin vilkastuessa ravintoloissa ja ruokablogeissa on jauhettu hummusta esimerkiksi punajuuresta tai porkkanasta.
Hummusta on helppo tehdä itsekin, mutta addikti ei sano ei, kun joku kysyy, haluatko maistaa uutta valkosipulista hummusta suoraan kotiovelle kannettuna. Sevanin valkosipulihummuksessa on juuri sopivan pehmeä ja kuohkea koostumus, ja maku on passelin raikas suuhuni. Resepti on libanonilaista alkuperää, joten autenttisuutta ei tarvitse epäillä.
Käytän hummusta levitteenä herkkuvoileivissä, dippinä kasviksille ja paahdetuille pita-leipäkolmioille. Olen kokeillut myös paahtaa kasviksia (nakkaa uunivuokaan vaikka porkkanaa, juuripersiljaa, bataattia, kukkakaalia) uunissa oliiviöljyllä, chilillä ja suolalla maustettuina, ja sekoittanut ne parin hummusruokalusikallisen kanssa riittoisaksi kasvislounaaksi. Maustan aina hummuksen savupaprikalla, se tuo annokseen makeaa syvyyttä.
TUOTETIEDOT:
Hummus tuore valkosipuli –hummus, pakkauskoko 250 g, löytyy kaupan (Prismat, S-Marketit, Stockan Herkut ja hyvin varustellut K-ryhmän myymälät kuten Espoon Mankkaan K-Supermarket) kylmähyllystä ja maksaa kolmisen euroa. Sevanilla on myös tavallinen, ”maustamaton” hummus, aurinkokuivatuista tomaateista tehty hummus, pinjansiemenhummus sekä paprikalla ja chilillä maustettu variantti.
Yep. Savupaprika ja hummus ovat ehdoton yhdistelmä. Viimeksi muuten testasin hummusta härkäpavuista, sekin toimi todella hyvin.
TykkääTykkää
Minna Vuo-Cho
19.2.2016 at 06:49
JOO, olen muuten maistanut itsekin härkäpapuhummusta, se oli hyvää! Niiden maussa on samaa syvyyttä, kuin kikherneissä.
TykkääTykkää
riitta
19.2.2016 at 07:57
Ai ai tykkäisit olla täällä kun noin tykkäät hummuksesta.Täällähän on ihan pelkästään hummukselle pyhitettyjä ruokapaikkoja;D
TykkääLiked by 1 henkilö
Jael
19.2.2016 at 13:59
OMG – onko?!? Tulisin hulluksi enkä tekisi muuta, kuin söisin. 😀
TykkääTykkää
riitta
19.2.2016 at 14:09
[…] Olen kovin tykästynyt uuteen Härkikseen: Parhaan tacotäytteen saa Härkiksestä ja tuoreesta maissista, ja nyt tein siitä arkeen sopivat pikafalafelit. Kulhosta pannulle ja pita-leivän sisään reilussa vartissa, ei paha! Jos on aikaa, niin voi leipoa leivät itse ja sekoittaa hummukset ja baba ghanoushit – tai vetää mutkat suoriksi ja ostaa ne valmiina. Esimerkiksi Sevan tekee ihanaa hummusta. […]
TykkääTykkää
Maailman helpoimmat falafelit | masutoaitemu
27.9.2016 at 15:12