masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Marrasmörön karkotus, osa 3

with 14 comments

Paljon onnea Jonna, Clean-tuoksu lähtee luoksesi! Laitan sinulle sähköpostia.

Ennen kuin avaan tämän viikon Marrasmörkö Be Gone -arvonnan, on pakko ottaa esiin Pariisin terrori-iskut. Ja Libanonin itsemurhapommittajat. Syyriassa räjähtänyt lentokone täynnä siviilejä. Kaamos jää kyllä pimeydessään kakkoseksi pahalle.

Vietimme viikonlopun mökillä. Lauantaiaamuna souschef kömpi sänkyymme heräämään. Perjantai-iltana valvomaan jäänyt mies kertoi siinä venytellessämme ja aamiaista suunnitellessamme, mitä Pariisissa oli juuri tapahtunut. Olo alkaa olla jo epätoivoinen – eikö ihmisten toimintaan saada tolkkua sitten millään? Mitä vielä pitää tapahtua? Kenelle?

Uutisissa haastateltu pariisilaismies sanoi menevänsä nyt kahville siihen samaan kahvilaan, missä hän joka päivä käy. Ja näin kai tavallinen kansalainen voi parhaiten auttaa osoittamalla, ettei terroritekoja tekeville mitättömyyksille anneta periksi.

Tässä hengessä arvon ehdottoman suosikkini syksyllä ilmestyneistä suomenkielisistä keittokirjoista: Prisca Leclercin Tarte Tatin – ranskalaista kotiruokaa. Prisca kehotti itse aloittamaan Burgundin padasta, jota voin täydellä sydämellä suositella – olen tehnyt tätä jo kaksi kertaa! Lopputulos on suussa sulavan mureaa lihaa herkullisen paksussa, viinistä kiiltelevässä kastikkeessa. Kirjassa on käsitelty kattavasti ranskalaisen keittiön klassikot kuten kanipadat, croissantit, quichet ja muut piirakat ja tortut. Kuvitus herättää paitsi ruokahalun, myös kokkaushalun. Ohjeet on kirjoitettu selkeästi aloittelijallekin sopivaksi.

Osallistumisohjeet: Kerro, mistä ranskalaisen keittiön leipomuksesta pidät eniten.  Muista laittaa mukaan myös sähköpostiosoitteesi. Osallistumisaika päättyy 22.11. klo 00:00.

Iso kiitos Cozy Publishingille arvontapalkinnosta!

Marrasmörön karkotusvinkki: Keittiö on kodin sydän. Sinne kannattaa arkenakin tuoda valoa kynttilöiden ja tunnelmavalaistuksen muodossa, silmäniloa kukkien ja kauniiden astioiden kautta ja hyvää oloa yhteisten aterioiden avulla.

Tarte Tatin -kirja, kirja-arvonta, arvonta, blogiarvonta, ranskalainen keittokirja, uutuuskeittokirja

14 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ai yksikö vain? No croissantmacaronprofiterolebûchedeNoëlquichelorrainetartetatin😉

    Liked by 1 henkilö

    Pandice

    16.11.2015 at 15:18

    • You had me at profiteroles… Huokaus, niin ihania mutta hieman työläitä tehdä.

      Tykkää

      riitta

      17.11.2015 at 11:24

  2. Kyllä se on Bûche de Noël eli Jouluhalko, varsinkin kerran vuodessa syötynä niin lemppari. Vähän työlästä leipoa, mutta lopputulos palkitsee!

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    17.11.2015 at 11:06

    • Jouluhalko on ihanaa! Ei tosiaankaan se vaivattomin leipomus, mutta vaivan väärti – ainakin kerran vuodessa.

      Tykkää

      riitta

      17.11.2015 at 11:25

  3. Ei edes kisaa: Tarte Tatin tietenkin.

    Liked by 2 people

    suolaajahunajaa

    18.11.2015 at 06:58

  4. Kamalan kysymyksen laitoit. Kamalan. Tarte Tatin olisi itsestäänselvyys. Mutta toisaalta, vedän nyt tähän villinä korttina financierit. Pitääkin taas kaivaa vuoka kaapista.

    Liked by 1 henkilö

    Mari

    19.11.2015 at 12:21

    • Ooh, finacierit on ihania, kiva kun muistutit! Joskin olisin veikannut sun valitsevan canelét.

      Tykkää

      riitta

      19.11.2015 at 14:53

      • Niin, no canelétkin.Siitä sen vain näkee, että vaikeaa on valitseminen. Financierien voitto perustui siihen ihanaan ruskistettuun voihin. Tosin taidan kaivaa myös canelé-vuoat esiin.

        Liked by 1 henkilö

        Mari

        19.11.2015 at 15:03

      • Ei ole helppoa tosiaan!😀 Suolaisista ruoista ei kannata edes puhua.

        Tykkää

        riitta

        19.11.2015 at 15:10

      • Ei mennä sinne.

        Liked by 1 henkilö

        Mari

        19.11.2015 at 15:14

      • 😀

        Tykkää

        riitta

        19.11.2015 at 15:19

  5. Tarte tatin on vaan ihanaa. Mutta en tietenkään osaa (vielä) valmistaa sitä itse, mutta halu oppia on kova.

    Liked by 1 henkilö

    Riia

    20.11.2015 at 06:48

    • Tatiini on ihanaa, olen muutaman kerran kokeillut. Vielä en ole tämän kirjan ohjetta ehtinyt testaamaan, mutta pian! Luottamus siihen, että resepti toimii on kova muiden testaamieni reseptien perusteella.

      Tykkää

      riitta

      20.11.2015 at 09:43


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: