masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Uunissa paahdetut porkkanat appelsiinikastikkeessa

with 8 comments

En ole varma kaipaavatko porkkanat tässä vaiheessa sesonkia muuta maustamista kuin suolan ja oliiviöljyn, mutta napatkaa makumaailma vaikka korvan taakse muistiin talvea varten. Ja herkullisiahan nämä ovat, en minä sillä.

Spot on season: Oven-roasted carrots in a full-grain mustard, orange and honey dressing (blend the zest and juice of one orange with 1 tbsps. of mustard and honey each, emulsify with 1 dl olive oil. Drizzle over oven-roasted carrot quarters.) Serve with any meat or game to make it a complete fall dish!

porkkanat2

Ohje on Lantliv Mat & Vinistä, jonka reseptit eivät sivumennen sanoen ole koskaan tuottaneet pettymystä. Yksinkertaisen maukkaita ohjeita, jotka onnistuvat yleensä ilman ihmeempiä kommervenkkejä. Porkkanoiden ohje on tämän koulukunnan tyylipuhdas edustaja: muutama ensiluokkainen raaka-aine ja helppo tekotapa.

Annoksesta tulee hauskemman näköinen, mikäli käyttää erivärisiä porkkanoita, mutta maun puolesta voi käyttää yhtä ja samaa lajiketta.

Annos 4-6 hengelle:

  • 500 porkkanoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa

Kastike:

  • 1 huolellisesti pesty appelsiini
  • 1 rkl kokojyväsinappia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat pitkittäin, noin kuuteen osaan per porkkana. Laita ne uunipellille ja sekoita huolellisesti 2 rkl öljyn kanssa. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele sitten suola päälle.

Valmista kastike porkkanoiden paahtuessa uunissa. Raasta appelsiini ja purista siitä mehu. Sekoita raasteen ja mehun joukkoon sinappi ja hunaja. Vatkaa 1 dl öljyä joukkoon hiljalleen. Mausta tarvittaessa suolalla.

Valuta kastike porkkanoiden päälle kun ne ovat vielä lämpimiä ja anna kastikkeen imeytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

porkkanat3a

8 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kokeiluun menee, kasvisohjeita ei ole koskaan liikaa! Miten mulla tulee tästä jotenkin joulu mieleen…?

    Liked by 1 henkilö

    Pandice

    1.10.2015 at 14:37

    • Kieltämättä jouluinen (vai talvinen?) makuyhdistelmä tuo porkkana ja appelsiini.🙂

      Tykkää

      riitta

      1.10.2015 at 14:45

  2. Porkkanat appelsiinisessa kastikkeessa ovat ihania:) Sain sellaisia kesäkuun lopulla Helsingissä Bryggerissä kun olin ruokamatkakierroksella:)

    Liked by 1 henkilö

    Jael

    1.10.2015 at 18:36

    • Tämä on kyllä hyvä resepti, jää varmasti vakiorepertuaariin. 😊 Ensi kerralla taidan lisätä hivenen happoa jossain muodossa, voisi olla kiva twisti.

      Tykkää

      riitta

      1.10.2015 at 18:43

  3. Appelsiini-sinappi yhdistelmä kuulostaa erityisen hyvältä🙂

    Liked by 1 henkilö

    jokihaka kokkaa

    2.10.2015 at 11:01

  4. Oi miten herkun näköisiä. Mä tykkään porkkanoista, niistä tulee uunissa jotenkin niin hyviä. Kun tottuu syömään kypsänä, niin maku on itse asiassa tuoreena tosi valju.😀

    Liked by 1 henkilö

    JonnaH.

    2.10.2015 at 15:33

    • Uunissa paahtaminen tuo mahtavasti porkkanan maun esiin, olet ihan oikeassa! Tuoreena menee vain kesän uusi sato.

      Tykkää

      riitta

      2.10.2015 at 19:05


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: